STROJNISTVO.com • Poglej temo - Odnos do pionirčkov

Odnos do pionirčkov

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Odnos do pionirčkov

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 12.3.2024 9:00

Ob odgovarjanju (nasvetih, idejah, ...) vprašanj (problemov) na Forumu sem običajno v zadregi, kako svetovati (predvsem članom z malo prispevkov). Po pravilu je začetek teme nekaj splošnega brez konkretnih detajlov. Verjamem, da se večina prostovoljnih (zastonj, ...) dajalcev nasvetov srečuje z enakim problemom.
- Po lastni zamisli in predvidenih podatkov dam nasvet, ki v večini primerov ni ustrezen (dejansko stanje problema je drugačno od moje zamisli). Moj odgovor je brez veze, nepotreben, le zakaj sem izgubljal čas).
- Postavim vprašanje o osnovnih podatkih, ki so potrebni za reševanje problema. odgovor (nasvet, idejo) podam šele takrat, ko imam po lastnem mnenju vse potrebne podatke. Pri pionirčkih redkokdaj to dočakam.
Še bolj poredko pa dočakam odločitev o sprejetem predlogu ali obrazložitev zakaj mojega predloga ne bo upošteval. Ta podatek bi prav gotovo dal take nasvete, kot jih večina tudi sprejema.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Odnos do pionirčkov

OdgovorNapisal/-a Pek » 12.3.2024 10:17

V vsakem primeru, vsa čast za znanje, čas in voljo, ki jo pokažete na forumu. Nesebična pomoč v teh časih je redkost in kaže na velik karakter človeka.
V večini primerov opažam, da ljudje pridejo sem s točno oblikovano zadevo v glavi in iščejo samo potrditev njihove absolutne rešitve. V kolikor te nimajo, so odzivi takšni in drugačni- od žaljenja, zaničevanja,..., kar več pove o človeku samem.
Redki so tisti, ki dejansko upoštevajo nasvete, vendar spet opažam, da se ti ljudje radi izgubijo v množici inputov, ki jih dobijo in se na nek način ''desentizirajo'' in ne sprejemajo več inputov, kot bi bilo mogoče treba (včasih so input pretežki za razumevanje ''amaterja''). Ljudje včasih ne razumejo zakaj sprašujete po nekih detajlih in se jim lahko zdi brez veze, Vam pa je ta podatek bistven za pripravo kvalitetnega odgovora.
Verjetno pa je tudi stopnja zaupanja manjša na forumu, kot pa verjetno pri nekem projektantskem biroju (čeprav lahko pogledamo tribuno v Ravnah na Koroškem in si mislimo svoje).
Kar se mene tiče, rad prebiram vaše prispevke, se da razbrat iz njih določena mera znanja, izkušenj in način razmišljanja.
Pek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 12.3.2024 10:27

Nekdo, ki ne pozna področja, išče odgovor za specifično vprašanje (najraje tisti odgovor, ki pritrdi jegovemu razmišljanju), brez da bi sam poznal in podal potrebne podatke za rešitev izziva.
Pogosto se prijavljajo na forum, da bi dobili zastonj rešitve (npr. razni nadstreški za avtomobile ali več avtomobilov).
Sem marsikomu pomagal, tudi preko zasebnih sporočil, delal strojniške preračune, delal skice, .... sem nehal potem, ko sem nekomu ponudil roko v pomoč, pa me je ob njegovi lastni šalabajzerski izvedbi mimo nasvetov hotel tožiti za nastalo škodo. Skice in izvedba se ni ujemala, tako da je njegova idaja izterjave stroškov padla v vodo.
Tako da sedaj odgovarnam na vprašanja, kje kaj dobiti, dajam kakšne vire, kakšen preračun na hitro,.... na dajam pa kakršnih koli točnejših skic, rezultatov za izdelavo zadev v lastni režiji osebe, ki išče informacije.
In opažam, da marsikdo obupa, če mu ponudiš pomoč v obliki virov znanja, informacij,... in da mora to potem sam preštudirati, narediti.
Žerjavar, kapo dol, da si pripravljen pomagati, dajati nasvete, rešitve,.... na koncu pa skoraj nihče ne pokaže rezultata in se niti ne vzamejo čas, da bi napisali besedo "hvala".
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 12.3.2024 11:36

fikus_ napisal/-a:Sem marsikomu pomagal, tudi preko zasebnih sporočil, delal strojniške preračune, delal skice, .... sem nehal potem, ko sem nekomu ponudil roko v pomoč, pa me je ob njegovi lastni šalabajzerski izvedbi mimo nasvetov hotel tožiti za nastalo škodo. Skice in izvedba se ni ujemala, tako da je njegova idaja izterjave stroškov padla v vodo.

Ojej. Tole je pa kar hudo slišati. Verjamem, da ti je vse padlo dol. Vse sorte ljudi hodi po svetu, kaj čemo.

Nekako je vse skupaj problem ceha ali kako bi se izrazil. Sem se že večkrat ponovil na forumu na različne načine. Smo tehniki in v glavno veselje nam je reševati tehnične probleme in pri tem še nekako pomagati ljudem. Samo svet se je malo spremenil. Na žalost Žerjavar ne bo vedno dobil vseh podatkov, tudi jaz jih ne, ko delam to vsakodnevno za €, ne za hobi. Bi jih rad, pa če hočem zasnovati stroj, ki se ga proda na (svetovnem) trgu se ne bom nikamor premaknil, če bom samo čakal investitorja. Neke stvari so pa seveda nujne, če jih ne dobim, ga že nekako prepričam preko tekočega razvoja.
Za osnovne preračune bi bilo pač treba nekje na forumu navesti kaj mora tisti, ki pride po nasvet, dati od sebe. Potem je pa specifika posameznega problema in vprašanje časa, ki ga je človek na nasprotni strani pripravljen nameniti. Problem je, da večinoma nimajo občutka kaj to potegne za sabo. Vsi bi nekaj instant.
Tudi jaz kdaj pridem pa vprašam za kakšen detajl, samo jaz imam v grobem stvari že razdelane in me zanima če bo kdo na hitro vrgel kaj ven iz glave - stvar naključja in statistike, če ne potem pustim vse skupaj in grem naprej iskati drugam ali se nekako sam prerinem skozi problem.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost