STROJNISTVO.com • Poglej temo - Brez električna čistilna naprava

Brez električna čistilna naprava

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Brez električna čistilna naprava

OdgovorNapisal/-a CiciMultipraktik » 14.3.2024 5:59

Pozdravljeni,

Brskam po spletu in iščem malo čistilno napravo in vidim polno ponudb, a se nekako nagibam k plastični varianti in mogoče mali čistilni napravi, ki ne rabi elektrike. Trenutno sem našel to možnost pri Armex https://www.cistilnenaprave-dezevnica.s ... a-biorock/ ali pa pri Vodateh https://www.vodateh.si/izdelki/cistilne ... ve-proeko/.

A ima kdo katero od teh doma in kako ste zadovoljni z njimi?

Mogoče še kakšno mnenje od koga drugega? Tu vidim da sta dva dela MČNja, en zbira blato, drugi pa čisti. Uporablja pa se nek filter, ki se mora po moje v nekem roku zamenjati. Kako se to naredi še nimam ideje, bi pa bilo zanimivo izvedeti.

Najlepša hvala za nasvete
CiciMultipraktik
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Brez električna čistilna naprava

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 14.3.2024 9:34

Imam "električno" ČN, teh iz tvoje povezave ne poznam. "elktrična porablja ob delovanju ~450 mA pri 230V, obratuje pa približno 1/4 časa. Prva komora se prazni 1x na 3 leta.

Povprašaj jih še za vzdrževanje, kako pogosto praznjenje prvega dela, kako pogosto obnavljati "bio reaktor".
Zadnjič spremenil fikus_, dne 14.3.2024 14:43, skupaj popravljeno 1 krat.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CiciMultipraktik » 14.3.2024 11:22

Pozdravljen,

Pri vodateh so rekli da se mora čistiti na cca. 10-12 let, pač odvisno od pritoka zamazanije. Prvi del se pa bi naj čistil 1x na 2-3 leta, pač spet odvisno od umazanije.

Sedaj sem našel še brezlektrično tudi pri www.ekohit.si. Škoda da še nisem našel nikogar, ki bi to imel, me res zanima kako deluje in če se jo splača vzeti.

Baje je pri električni problem, da moraš imeti redni dovod materijala za bakterije v mčn. Ker če tega ni bakterije umrejo in potem moraš ponovno zaganjti ves postopek - kot pravim sem slišal.

Hvala za odgovor, Frenk
CiciMultipraktik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kojot » 14.3.2024 13:19

CiciMultipraktik napisal/-a:Pozdravljen,

Baje je pri električni problem, da moraš imeti redni dovod materijala za bakterije v mčn. Ker če tega ni bakterije umrejo in potem moraš ponovno zaganjti ves postopek - kot pravim sem slišal.

Hvala za odgovor, Frenk

Se mi zdi ta to bolj velja za tisto brez elektrike - tam je treba po mojih izkušnjah in seveda navodilih proizvajalca enkrat na teden vliti direktno v ČN ali pa kar v WC školjko 2 dcl preparata za delovanje. Ko sem se sam odločal sem se namerno izognil elektriki ker se tako praktično nima kaj pokvariti.
kojot
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CiciMultipraktik » 14.3.2024 13:49

Aha, potem pa me ti prodajalci zavajajo :)

Katero čistilno napravo pa imate če ni skrivnost? In a ste zadovoljni z njo?

kojot napisal/-a:
CiciMultipraktik napisal/-a:Pozdravljen,

Hvala za odgovor, Frenk

Se mi zdi ta to bolj velja za tisto brez elektrike - tam je treba po mojih izkušnjah in seveda navodilih proizvajalca enkrat na teden vliti direktno v ČN ali pa kar v WC školjko 2 dcl preparata za delovanje. Ko sem se sam odločal sem se namerno izognil elektriki ker se tako praktično nima kaj pokvariti.
CiciMultipraktik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 14.3.2024 14:49

Za "električno" ČN so pred 10-imi leti dejali, da lahko iztočno vodo uporabljam za uzalivanje ali pranje avta, ampak to je larifari!
Bakterije za svoje delovanje rabijo kisik, katerega ne vem kako dobijo dovolj v teh "pasivnih" ČN. Glde na opise, te ČN delujejo podobno kot greznice z dodanim "filtrom" na iztoku, kjer še bakterije opravljajo delo.

Tako da je dobro, da sprašuješ o delovanju.
Vprašaj še na forumu Pod svojo streho
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 15.3.2024 17:55

Jaz imam plastično od Roto, sicer naj bi delala dobro-tko pravjo komunalci, k pridejo vzorec vzet, sam men jo je mal stisnlo, se mi zdi-vidim, da je notranja pregrada deformirana, pa skor ne more bit drugega vzroka. Saj najbrž sem sam kriv, k sem jo praznil (s cisterno za gnojevko), sem jo najbrž mal preveč-sam jebi ga, to tok hitro ven potegne tist kubik, dokler skočiš do ventila, si že zamudu. Itak jo imam namen prestavt, pa jo bom al obzidal al pa še rajš betonsko dal, pa sem miren.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.3.2024 18:30

sajko:
ej majstore, da bi pa pavljinek zajebal, pa skoraj ne morem verjeti...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kojot » 18.3.2024 16:24

[quote="CiciMultipraktik"]Aha, potem pa me ti prodajalci zavajajo :)

Katero čistilno napravo pa imate če ni skrivnost? In a ste zadovoljni z njo?

[quote="kojot"]

https://h2e.si/cistilne-naprave-povpras ... gLtzfD_BwE

Sem zadovoljen, zanjo sem se odločil, ker sem želel čimbolj preprosto zadevo brez delov, ki se lahko pokvarijo, upoštevati je treba navodila za uporabo in se izogibati stvarem, ki v napravo ne sodijo (npr. kuhinjski odpadki) je pa seveda obveznost z vlivanjem preparata cca. 1 x tedensko .
kojot
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 19.3.2024 16:48

Kojot, koliko je stroska s tem preparatom in kako pogosto jo je potrebno prazniti?
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kojot » 20.3.2024 16:49

fikus_ napisal/-a:Kojot, koliko je stroska s tem preparatom in kako pogosto jo je potrebno prazniti?

https://www.mimovrste.com/ciscenje-wc/e ... c-in-wcjev če enkrat na teden vlijemo 2 dcl lahko izračunaš kakšen je letni strošek, praznil je še nisem, ker ni bilo potrebno ...
kojot
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CiciMultipraktik » 25.3.2024 6:05

Super, res hvala za vse odgovore. Sem podal še vprašanja na podsvojostreho a še čakam na odgovor. Jaz se trenutno nagibam k plastični ali Ekohit ali Vodateh. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tema dvema posrednikoma?

Glede na moja vprašanja sta zelo ažurna, podajata pametne odgovor, ne vem pa kako je glede kvalitete produkta in servisa.
CiciMultipraktik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kojot » 26.3.2024 17:29

CiciMultipraktik napisal/-a:Super, res hvala za vse odgovore. Sem podal še vprašanja na podsvojostreho a še čakam na odgovor. Jaz se trenutno nagibam k plastični ali Ekohit ali Vodateh. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tema dvema posrednikoma?

Glede na moja vprašanja sta zelo ažurna, podajata pametne odgovor, ne vem pa kako je glede kvalitete produkta in servisa.

Pazi še na to https://www.komunalna-zbornica.si/aktiv ... e-naprave/
da ne bo potem jok in stok, ker zadeva nima ustreznih papirjev, so pa po mojem vse več ali manj enake oz. kot je rekel Balašević "princip je isti sve su ostalo nianse"
kojot
Strokovnjak
Strokovnjak

Re:Čistilna naprava ONE2CLEAN... Bodite previdni

OdgovorNapisal/-a Jaro51 » 9.2.2025 10:38

Mala čistilna naprava.tisti ki jo potrebujete bodite previdni pri nakupu.Izkušnja ki me je
spravila ob investicijo,kazni inšpektoratov in zahtevek za odstranitev. Nakup MČN GRAF
ONE2CLEAN podjetje prodaje Gramikom in distributer ter uradni servis ARMEX D.O.O.
Od nakupa l. 2020 do danes nisem mogel napraviti prvega monitoringa pravilnega
delovanja naprave.Problemi so se začeli kmalu po nekaj mesecih ko je smrdelo,iztok pa
neustrezen za monitoring. Prodajalec Gramikom je izvedel pregled in povedal da so
mikroorganizmi pomrli. Da pazimo zaradi maščob. Izpraznili in očistili smo napravo in
ponovni zagon…,ponovno se ne vzpostavi…minilo je že leto in monitoringa ni mogoče
opraviti ..,dobim opozorilo inšpektorata,da v obcestni jarek spuščam nesnago.
Prodajalec Gramikom enostavno dvigne roke,se odstrani in moram kontaktirat
distributerja in servis ARMEX D.O.O. Pridejo na ogled,opravi analizo ,pove da
uporabljamo preveč praškov doziranje zmanjšamo . Ponovno spraznimo,očistimo in
zagon. Spet ne deluje,… vmes že dobim kazen 500 eur od inšpektorata ki zahteva
monitoring.Pride Armex in pove da očitno preveč peremo in je prevelik dotok in šok za
čistilno in ne zmore naprava. Naj probamo tudi zamenjati praške. In tako naprej do
danes …..,plačal sem 2.kazen še 1000 eur…vedno znova je kriv uporabnik,servis ima
odzivni čas 14 dni če ste oddaljeni iz Ivančne gorice.Vsak njihov obisk dodajo kaj še vse
ne smeš,sploh nismo več pametni. Uporabljamo po predpisih čistila,praške, vse
možno… peremo samo en stroj na dan ,a čistilna še vedno se ne vzpostavi.Sedaj še 3.
kazen inspektorata 1500 eur. Groza ,obupani smo.Obračam se na varuha pravic,varstvo
potrošnikov da mi mogoče svetujejo.
Prodajalec ,zastopnik je dolžan napravo pripeljati do prvega monitoringa oz. izpravnega
delovanja. V tem primeru,pa očitno gre le za prodajo….
Armex se ponaša z nekim njihovim laboratorijem za ugotavljanje ,očitno samo za njihovo
dobro,da je za vse napake kriv uporabnik….,saj smo zahtevali izvide laboratorijske vseh
intervencij in od takrat naprej se ne odzivajo več.?
Inšpektorat mi je dal 30 dni časa da uredim iztok,drugače mi lahko zapečatijo napravo.
Se pravi z družino sem na cesti. Primoran sem odstraniti napravo in urediti
odvodnjavanje. Pazite pri nakupu,……,moj nakup do sedaj je stal že 8700 eur (
nakup,vgradnja,praznenja,kazni sedaj pa še izkop)pa nič nimam le glavobole in slabo
voljo. Z veseljem vam odgovorim . jaro.cer51@gmail.co
Jaro51
Novinec
Novinec

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov