STROJNISTVO.com • Poglej temo - tesnilo za horizontalno hidravlično dvigalko

tesnilo za horizontalno hidravlično dvigalko

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: tesnilo za horizontalno hidravlično dvigalko

OdgovorNapisal/-a vili » 21.3.2025 11:01

kaj imaš to bata dvostransko delujoča ali enostransko...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: tesnilo za horizontalno hidravlično dvigalko

OdgovorNapisal/-a reber » 21.3.2025 12:59

pkoscak napisal/-a:Če si vsaj malo preračunal čas, ki si ga porabil za izdelavo/predelavo (čakanja sploh ne računaj), potem najbrž tisto tesnilo za 30€, narejeno po meni, ne pride več tako drago? :D

Moj prosti čas, ki sem ga porabil zase in svoje veselje, nekako ne morem preračunat... lahko pa zadevo obrnem in preračunam, koliko je vredno znanje, ki sem ga s tem pridobil.
Čakanje nima nobene vrednosti v tem primeru, ker sem medtem delal nekaj drugega in ni imelo nobenega vpliva na ta poseg.
Če bi komercialno delal za nekoga drugega, bi bila zadeva popolnoma drugačna, razen, če bi to delal iz veselja npr za prijatelja, enako kot zase.
Predelava oziroma prilagoditev je bila preprosta, dejansko je šlo celo za izboljšavo, saj so bili prej distančni obročki šlampasto narejeni, prevelika zračnost in je bil pri večji dvigalki opraskan cilinder.
Kar sem porabil materiala, je šlo za cenen material, ki se je valjal doma.
Glede na vrednost dvigalk je tesnilo po naročilu absolutno predrago (najmanj 30eur + ddv), bi bilo potem skoraj ceneje kupit novo dvigalko.
Tesnila iz redne ponudbe pri nas dimenzijsko tudi niso ustrezala in brez prilagoditve ne bi šlo, kar sem predhodno tudi že napisal.

vili napisal/-a:kaj imaš to bata dvostransko delujoča ali enostransko...

Ne, navadna enostransko delujoča dvigalka, tlak pride s strani tesnila, da na drugi strani batnico porine ven, enako kot vertikalna cenena dvigalka.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov