epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:polni sp; moraš kar malo poračunati, celoten prihodek in pa obveznosti na ta prihodek, pomemben je prispevek za penzijo, jaz sem zadnjih dest let plačeval minimalca, ker sem imel prejšnje povprečju dovolj visoko, si je pa to izmislila moja računovodkinja, ja je dobro se posvetovati z njimi, da nisi prepameten...

grega09 napisal/-a:Če bi jaz imel popoldanski s.p. bi si pač rekel, da bi rad imel nekje 2000€ na mesec iz tega dela. Recimo, da med in ob šihtu narediš nekje 40 do 50 ur na mesec in je to to. Simpl matematika. Ni treba pa nikomur vedeti, koliko je urna postavka na koncu.
Tisto s fiksno ceno velja za dela, ki so ti znana in jih imaš res naštudirana. Drugače je mogoče malo bolj pametno delati na uro, ker se lahko vse dodatno pač zakasira po urah.

Demz napisal/-a:In - kaj se zgodi, ko boš stranki predstavil, da je tvoja (firmina) del. ura vredna od 35 Ejev naprej? Glede na dejstvo, da imamo 50 - 60% prebivalstva na minimalnih plačah?

Zato pa so d.o.o.-ji, s.p.-ji, popoldanski s.p.-ji. Pri prvih dveh je en kup davčnih optimizacij možnih, če sistem poznaš, tretji je pač za zraven ob šihtu, kdor hoče, da je vse po črki papirja. Saj ni nič izven zakona, če tako delaš.

Vrni se na Iz življenja strojnikov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov