STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zamenjava sanitarne TČ

Zamenjava sanitarne TČ

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Zamenjava sanitarne TČ

OdgovorNapisal/-a Louc » 27.4.2016 23:52

Predlansko leto smo kupili sanitarno TČ. Cena je bila zelo ugodna in monter nam je dal še dodaten popust. Po enem letu so se začele težave. Najprej se je TČ začela samodejno izklapljati, tako da se je na displayu izpisalo OFF, brez da bi kdorkoli izklopil TČ. Po treh mesecih pa je TČ povsem odpovedala :evil: Poklical sem monterja, ki pa noče slišati o TČ, saj je imel z njimi same težave :oops: . Naj povem, da je bila TČ pripeljana iz Kitajske. Ali mi lahko kdo priporoča kakšno sanitarno TČ za 4 člansko družino?
Louc
Pripravnik
Pripravnik

Re: Zamenjava sanitarne TČ

OdgovorNapisal/-a tehnik » 28.4.2016 7:25

Kronoterm.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a snake » 30.4.2016 8:48

Pod katero "blagovno znamko" se je prodajala ta Kitajska toplotna črpalka (TČ) za ogravanje vode in koliko je bila nabavna cena?

Ali je monter sploh poskušal ugotoviti zakaj se izklaplja (je TČ izpisala kakšno napako)?
V teh TČ ni neke velike znanosti.

Še odgovor na vaše vprašanje.
Kupite katerikoli SLO, DE ali EU in stvar bi morala delovati 10 let+ (Gorenje, Lentherm, Kronovšek/kronoterm...).

Pazite, nekateri prodajajo Kitajske TČ pod svojo blagovno znamko (Orca - "stari" Horizont).

Upam, da bo izbira upešna :D.
To je moj pogled, ni pa nujno, da je dober!
Snake (vas opazuje)! ;-)
snake
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sassapo » 23.5.2016 13:54

Če je problem samo v krmilju in je TČ stara res samo dve leti, se menja krmilje kar ne bo velik strošek. Ne vem zakaj bi zaradi banalne napake zavrgel celotno napravo
dobre teoretične rešitve so lahko v praksi neumne www.klimasapo.si
sassapo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bprofil » 26.5.2016 23:21

Poskusi kar svetuje Sassapo, naslednjič pa mogoče malo več premisleka pri izbiri :wink:
Bprofil
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Louc » 30.5.2016 22:32

Krmilje uspešno zamenjano :D Člouk ne more verjet kako sem pogrešal toplo vodo :lol:
Louc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Louc » 28.7.2016 21:56

Včeraj je bilo ponovno zamenjano krmilje :-? z novejšim. Monter zatrjuje, da bo zdaj "pela kot Oto Pestner"..... Posluha ravno nimam ne vem koliko, ampak pustimo se presenetit.....
Louc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Louc » 22.9.2016 21:24

Na kratko bom opisal kaj se je vse zgodilo na naši "kitajski" TČ

16.8. pridemo z dopusta in TČ ne deluje. Pokličem serviserja in ta pravi, da je še na dopustu in pride v ponedeljek 22.8. .....Halo prosim? A ni nobenega dežurnega?
22.8. pride serviser in ugotovi da je nekaj narobe s krmiljem ter ga zamenja :-? TČ deluje
26.8 ko pridem domov opazim da je pod TČ nastala nekakšna luža. Pobrišem vodo in grem po opravkih.
27.8. ko pridem zjutraj v klet je še večja luža kot prejšnji dan. S sosedom poskušava ugotoviti kaj bi lahko bilo in obupava. Pokličem serviserja in pravi da je sicer sobota ampak bo naredil uslugo in prišel pogledati. Čez 3 ure pride serviser in ugotovi da je TČ nekje začela puščati, nakar ga prosim, da mi jo nemudoma odmontira in pelje kamor želi.... :evil: Sosed se mi nekoliko posmehuje v smislu: "Pa ti si res verjel da bo ta laufala?" ,jaz pa ves zelen.

V ponedeljek 29.8. pokličem na TermoShop in jihprosim kdaj mi lahko pridejo čimprej zmontirati njihovo TČ. Fantje so se res odzvali hitro, kljub temu da so imeli polne roke dela so mi ustregli in mi montirali takoj novo TČ.
Louc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a lenivc » 5.10.2018 9:16

Louc, imaš še vedno Termoshop? Si še zadovoljen? Malo zbiram mnenja, katerega ponudnika je najbolje vzeti. Hvala že vnaprej.
lenivc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Louc » 15.10.2018 10:29

lenivc napisal/-a:Louc, imaš še vedno Termoshop? Si še zadovoljen? Malo zbiram mnenja, katerega ponudnika je najbolje vzeti. Hvala že vnaprej.

Ja, še vedno. Nimam pripomb.
Sem ravno zadnjič brskal po njihovi spletni strani in videl da jim lahko kar prek obrazca pošlješ povpraševanje če te še kaj več zanima. tule je link https://www.termoshop.si/povprasevanje
Louc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a lenivc » 25.10.2018 9:47

Louc napisal/-a:
lenivc napisal/-a:Louc, imaš še vedno Termoshop? Si še zadovoljen? Malo zbiram mnenja, katerega ponudnika je najbolje vzeti. Hvala že vnaprej.

Ja, še vedno. Nimam pripomb.
Sem ravno zadnjič brskal po njihovi spletni strani in videl da jim lahko kar prek obrazca pošlješ povpraševanje če te še kaj več zanima. tule je link https://www.termoshop.si/povprasevanje

Hvala za info. lp
lenivc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a janezl » 30.7.2025 13:39

Uporabljam obstoječo temo.
Imam starejšo STČ Coolwex, ki ima težave: ne ogreje vode.
Ventilator dela OK, pretok je OK (ščistil rebra), kompresor se zažene, čez nekaj (10) sekund se sliši rahel pok (kot nekakšen preklop).
Vhodni zrak: 22°C, izhodni zrak 12°C, vendar je po pol ure, temperatura ogrevane vode še vedno ista.
Trenutno so dopusti in čakam mojstra, vklopljeni so el. grelci.

Prosim za pomoč v smislu nasvetov, kaj lahko pogledam, potipam, izmerim s termometrom, da mojstru olajšam diagnostiko (da prinese pravi del s seboj).
Hvala!
janezl
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 31.7.2025 7:52

Čakaj, ampak če ohladi vstopni zrak za 10 stopinj, kam pa gre pol ta energija?? Pa če prišteješ zraven še energijo, ki jo je dodala toplotna črpalka s svojim delovanjem?? Tole imaš en obrnjen perpetuum mobile-lahk jo za klimo brez zunanje enote prodaš. Ampak brez heca , če se vstopni zrak ohladi, saj ta odvzeta energija mora nekam it.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a croco » 31.7.2025 21:08

janezl napisal/-a:ima težave: ne ogreje vode.
Ventilator dela OK, pretok je OK (ščistil rebra), kompresor se zažene, čez nekaj (10) sekund se sliši rahel pok (kot nekakšen preklop).
Vhodni zrak: 22°C, izhodni zrak 12°C, vendar je po pol ure, temperatura ogrevane vode še vedno ista.
Trenutno so dopusti in čakam mojstra, vklopljeni so el. grelci.

Prosim za pomoč v smislu nasvetov, kaj lahko pogledam, potipam, izmerim s termometrom, da mojstru olajšam diagnostiko (da prinese pravi del s seboj).
Hvala!

Hitri test. Potipaj tlačno cev (tanka cev) iz kompresorja, ko kompresor deluje. Mora biti vroča, da jo težko držiš. Potem deluje TČ dobro, mrzla ali mlačna cev pomeni premalo hladiva. Lahko se na izmenjevalniku pri kapilari nabira voden led, tudi to je vzrok za premalo hladiva.
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
croco
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov