STROJNISTVO.com • Poglej temo - Forum je postal greznica oglaševanja

Forum je postal greznica oglaševanja

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Re: Forum je postal greznica oglaševanja

OdgovorNapisal/-a -M- » 19.8.2025 8:32

reber napisal/-a:se administrator valja v denarju in za ta denar naredi kaj? skoraj NIČ!

Torej se tudi jaz valjam v denarju na račun portala strojnistvo.com?

Imam določene pravice, kar se tiče urejanja foruma. Vsake toliko časa se pojavi kak uporabnik, ki ima precej neprimerne objave(nebi poimensko našteval, katere osebe to so). Občasno se pojavijo tudi primeri, kot so recimo v zadnjem času, kjer je potrebno kar nekaj klikov, da se pobrišejo vse te objave.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 19.8.2025 10:01

Kot je bilo napisano, osnovnošolska matematika.
19x500+25x250+69x125=24375

Skratka, 25k€ letnih prihodkov samo od oglaševanja barvastih partnerjev....
Komu gre koliko od tega pa le redki vedo.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.8.2025 10:11

Mogoče bom malo grdo rekel, samo teh 25 jurjev je danes bolj drobiž. Kakor mi je znano se portal vodi znotraj d.o.o.-ja in ta prihodek res ni nekaj posebnega. Je pa mogoče malo razpršitev prihodka, kar pri vodenju podjetja vedno pride prav. Barvasti partnerji pač imajo nekaj od tega, da se tu vidi oglas, itd. in zato plačajo tistih par 10€ na leto.
Načeloma je to cilj podjetja danes, manjši zneski, več rednih strank - beri zmanjšano tveganje poslovanja.
O kvaliteti portala pa raje ne bi. Lahko bi bilo počasi bolje, samo tako pač je. Naredimo drugega, pa bo.

Kdo se javi? :lol:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 19.8.2025 10:48

grega09 napisal/-a: O kvaliteti portala pa raje ne bi. Lahko bi bilo počasi bolje, samo tako pač je.

Vprašanje, kaj vse šteješ v kvaliteto portala. Zame je važna le kvaliteta foruma, ta pa je odvisna le od članov, ki postavljajo vprašanja in drugih, ki dajejo nasvete; največ pa od tistih s prispevkih ki ne povedo nič koristnega.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.8.2025 11:40

Ne vem no, Žerjavar. Objava slik in drugih oblik dokumentov bi lahko bila bolj enostavna. Jaz bi marsikaj več napisal, če bi bilo tako. Potem pisanje enačb. Bi prišlo že večkrat prav. Pa še kaj, nimam spiska pripravljenega, na žalost. Marsikateri forum ima redno temo s predlogi za izboljšave, če je interes tistih, ki ga urejajo. Smo pa inženirji in je jasno, da se nam ne ljubi. Preveč drugih stvari za početi...

To kar si povedal je večini jasno.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 19.8.2025 16:56

Mislim, od kar je AI ni potrebe po iskanju kakšnega posebnega znanja.

Po drugi strani imaš razne reddite kjer imaš specializirane skupine od FEA, CNC, CFD, ML.

3D programi so sedaj pa že samoumevni, da ljudje ne iščejo več kake pomoči kot je bilo pred 20 leti tu gor (mislim, da je trenutno samo en extremist tu gor s prostimi površinami). :lol:

Potem je pa še kategorija g. Žerjavar z nadstreški, kateri pokrije verjetno 30% novih postov.

Drugega pa več ni tu gor, da bi me kaj zanimalo.... take imamo.

Glede, da 25k€ dobijo na leto, bi se pa spodoblo da dajo eno captcho pri registraciji :lol:
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.8.2025 20:49

Problem je, da za resno izmenjavo znanja v takšni branži tako forum nikoli ni bil dober medij. Preveč pisanja za premalo efekta na drugi strani.
Kot bi rekel, da bi imeli dr. medicine svoj forum, kjer se sprašujejo kako izvesti operacijo na možganih ali pa zamenjati srce.
Za vse ostalo imaš pa res skoraj že AI.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.8.2025 4:47

grega09 napisal/-a:Problem je, da za resno izmenjavo znanja v takšni branži tako forum nikoli ni bil dober medij.

Imaš že 2000 prispevkov. Le čemu, če to ni dober medij?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 20.8.2025 9:23

Če bi bil, bi jih imel 10.000. :D :roll:

2000 prispevkov za dvajset let tu gor z rednimi obiski se mi ne zdi nekaj posebnega. To je približno ena objava na 4 dni.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 20.8.2025 9:27

Je edini. Vsaj jaz ne vem za kaj drugega..
In pošteno štorast. Vsaj jaz ob svojem delu vedno prilagajam orodje, da "me čim manj žuli", da je uporabno in uporaba nekako samoumevna, intuitivna itd. Torej najmanj možno komplicirana. S tem je tudi najbolj varna, vsekakor.
Tu je pa pravi podvig objaviti sliko ali risbo, saj ni nikoli primerne velikosti itd. Brez risbe se v tehniki precej slabo razumemo. Ampak da jo objaviš, potrebuješ vsaj deset manevrov (ne samo klikov).

Uporabniki - nekaj malega stalnih oldtajmerjev s preveč časa in predvsem dobre volje, v glavnem pa sami novinci z eno ali dvema objavama, pa še to zgolj kot prošnja za zastonjsko rešitev statike nekega ostrešja. Ko nasvet dobi - ga ni nikoli več blizu. Vprašanje če se je vsaj zahvalil ... Naslednjič ob ponovnem nekem problemu se bo logiral z novim priložnostnim nazivom in - evo, Jovo na novo!

Če bi želeli vzpostaviti dober forum, ga je treba konkretno posodobiti. Če ni že prepozno.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 21.8.2025 14:59

Pa rabimo kako novo strojnico na forumu, pa ne tisto ki strelja.... In zanimanje za strojništvo kako dvigniti. Mladi sedaj vejo, da je nateg. Jaz recimo, se lahko še nekako izgovarjam da sem bil zaveden :P

V avstriji je še nekako cenjeno... Včasih, ko grem po proizvodnji vidim praktikantke... lahko rečem samo Och mein gott :D Pri nas, če ni totalno deformirana gre raje kelnarit.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 21.8.2025 17:05

ktm2002 napisal/-a:Pa rabimo kako novo strojnico na forumu, ]
Si jih nekaj nabral, vse iz proizvodnje. Malo težje jih je najti med tvorci (projektiranje). Jaz sem poznal samo eno dipling (sedaj mag), ki je brez težav primerljiva z moškimi. Ja, med 190 bruci smo imeli le eno brucko, v 5. semestru sem jo še videval na nekaterih predavanjih, pozneje pa več ne, očitno se je zadovoljila z ing (danes dipling)..
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 21.8.2025 18:41

Jaz sem jih videl na različnih predavanjih tekom študija ene 10-15 pred 20 leti.
Pa kar se vizualne kvalitete tiče je bilo zelo švoh.

Ko sem šel potem še na EF po repete je bil čist drug svet.... uf tale je bila v videospotu od Plestenjaka, uf tale je hodi s tem znanim podjetnikom..... , uf..... :lol:

Mislim, da bi morala biti situacija kaj boljša, če bi se sedaj malo sprehodil po FS.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.8.2025 21:30

Malce si krivičen ... saj veš, lepota je v srcu. :lol:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 21.8.2025 23:06