epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
zamot11 napisal/-a:Sem pa bolj praktik kot teoretik. Delam v tej smeri da sam sebi dokažem ali imam prav ali se motim.

Zopet lapanje. Hitrost vrtenja vetrnice je odvisna od hitrosti vetra in geometrije vetrnice. Vrtenje in prenosni moment v generator daje moč vetrnice in ta moč se mora na nek način uporabiti (koristna ali nekoristna elektrika ali mehansko delo = mlin na veter)zamot11 napisal/-a:Jaz bi pa to moč izkoristil za polnenje akumulatorja ne za zaviranje vetrnice

zamot11 napisal/-a:Lenzovo pravilo potrjuje mojo trditev da tok zavira generator, vse ostalo je lapanjeMalo toka malo zaviranja, veliko toka veliko zaviranja.......

vili napisal/-a:, kaj pa iščeš na tem fotumu pri kao "strokovnjakih", jebiga smo za kameno dobo,.

zamot11 napisal/-a: to urejeno z preklapljanjem polov: v osnovi 12 polov po fazi mak napetost minimalni tok pri nekih obratih

zamot11 napisal/-a:Velika večina, sploh nobeden, tega ne dojema

Očitno ti je kompleten koncept vetrne elektrarne za tvoje potrebe jasen in rešljiv. Kje pa imaš problem?zamot11 napisal/-a:, Stvar je delala dokler ni šla vetrnica u franže.

zamot11 napisal/-a:Kaj je "pametnjakoviči" zgleda da vam je moj projekt dal malo za razmišljat, nobenega pljuvanja?:lol:

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov