epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a:Kar se mojega mnenja tiče, so humanoidni roboti zgolj atrakcija. Nemogoče da bi imeli bodočnost.

grega09 napisal/-a:Ja, pa svet smo si naredili po naši ergonomiji, zato neka podobna oblika v njem najlažje funkcionira.

kenny napisal/-a: Ko bo znal en bolcn v h7 "podrejati" na prvomajki potem me bo začelo pa res skrbeti

KY napisal/-a:grega09 napisal/-a:Ja, pa svet smo si naredili po naši ergonomiji, zato neka podobna oblika v njem najlažje funkcionira.
In ti si predstavljaš humanoida, kako bo sesalec porival po hiši![]()

Žerjavar napisal/-a:Demz napisal/-a:Kar se mojega mnenja tiče, so humanoidni roboti zgolj atrakcija. Nemogoče da bi imeli bodočnost.
Se ne strinjam. Robot je združenje človeka in stroja. Prav gotovo ima bodočnost, ker želi človek imeti več časa za svojo zabavo, izlete, ...
Če v nekem procesu majhnega obsega rabiš nadomestilo človeka v manjšem obsegu dela vendar zelo različnega, rabiš temu ustrezen stroj (univerzalna stružnica, rezkanje zobnikov različnih modulov oblik, ....). Če pa rabiš nadomestilo za polno zaposlenost z enoličnim delom pa je primeren specialni stroj (rezkanje ravnih zobnikov le enega modula, ...)

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost