STROJNISTVO.com • Poglej temo - Abaqus

Abaqus

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

Re: Abaqus

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 6.5.2026 21:33

Sem danes naredil par tutorialov mislim, da bo kmalu čisto kliknilo.

Včeraj sem bil utrujen in sem samo gledal, kaj je sedaj tole. Danes sem utrujen ravno tako samo... :lol:

Imam pa ene pol leta dnevne rabe ansys-a pod pasom, fizika je ista odzadaj.

Se pa tukaj vidi, če zajebeš zajebeš orenk :D
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 7.5.2026 8:12

Pek napisal/-a:
Žerjavar napisal/-a:
grega09 napisal/-a:Ja, za takšne kot si ti in jaz. Pri večini pa roka ne gre več iz tipkovnice ali miške.

Ja, vem, da je tako trenutno stanje. Moja napoved: taki ne bodo nikdar postali vrhunski projektanti z novimi idejami. Računalnik te sili v razmišljanje širših množic.

Kje pa še obstajajo firme, ki potrebujejo take kadre? Resno sprašujem, ker se takoj pridružim takšnemu perspektivnemu podjetju.

Pri nas jih ni. To vzemi kot nasvet, da ne boš predlogo sam iskal. Ni perspektive za takšna podjetja, tudi kar se poslovno-davčnega okolja tiče. Išči v tujini, sem pridi pa v penzijo ali pa na obisk k družini med delom v tujini.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pek » 7.5.2026 8:22

grega09 napisal/-a:Pri nas jih ni. To vzemi kot nasvet, da ne boš predlogo sam iskal. Ni perspektive za takšna podjetja, tudi kar se poslovno-davčnega okolja tiče. Išči v tujini, sem pridi pa v penzijo ali pa na obisk k družini med delom v tujini.

Mam preveč rad družino, da bi jim to naredil :).
Drugače pa gledam kolege programerje, en dela za firmo v avstraliji, drug za USA,... brez problemov čisto "remote". Žal smo v taki branži, kjer se večina stvari izvede fizično in je potrebno biti prisoten. Ne bi pa imel problemov, da delam od doma za tujo firmo, ko pa se projekt zaključuje, pa sem prisoten. Če kdo ve za kakšno takšno varianto ali pa kje bi lahko iskal kaj takega (seveda konstrukterske vode- strojegradnja ali pa konstrukcije), pa se priporočam :)
Pek
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov