epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Simeone napisal/-a: Steber cev S355 250x120x10, Konzola predpostavimo zaenkrat HEA 220
Na tem predelu so se avti parkirali že več kod 30 let. Tla so sestavljena iz cca. 10-20cm pesa, ker se je vsakih 5-7 let navažal svež pesek, ter pod nnjih navadnja zemljina, ponekog kakšne zaplate gline. Za primer, za objekt je bil potreban tampon 40cm (150m2).

Žerjavar napisal/-a:Simeone napisal/-a: Steber cev S355 250x120x10, Konzola predpostavimo zaenkrat HEA 220
Na tem predelu so se avti parkirali že več kod 30 let. Tla so sestavljena iz cca. 10-20cm pesa, ker se je vsakih 5-7 let navažal svež pesek, ter pod nnjih navadnja zemljina, ponekog kakšne zaplate gline. Za primer, za objekt je bil potreban tampon 40cm (150m2).
Če si se za steber že odločil, nimam kaj računati ali bo vzdržal ali ne. Predlagam pravokotno cev, dimenzija se poračuna. Odločaš ti.
Konzola HEA. Razlog? IPE ali KC bosta znatno cenejša. Predlagam PC.
S tvojimi podatki o zemljini si nimam kaj pomagati za določitev potrebne velikosti temelja.

Simeone napisal/-a: Kod sem omenil, omenjene cevi imam na rapolago, ker so ostanek drugega projekta, ali so primerne, pa nam bi razkril izračun in ne moja "odločitev".
V primeru kod praviš, da odločam jaz - kod laik,
Vidim, da midva ne bova daleč prišla s takim pristopom komunikacije.

Simeone napisal/-a:Vidim, da midva ne bova daleč prišla s takim pristopom komunikacije.

Žerjavar napisal/-a:Simeone napisal/-a: Kod sem omenil, omenjene cevi imam na rapolago, ker so ostanek drugega projekta, ali so primerne, pa nam bi razkril izračun in ne moja "odločitev".
V primeru kod praviš, da odločam jaz - kod laik,
Vidim, da midva ne bova daleč prišla s takim pristopom komunikacije.
Si omenil, Sedaj pa trdiš, da bo steber tak (brez vprašaja).
Odloča se vedno investitor, običajno na predlog projektanta, statika, oblikovalca, ...
Ne bova prišla daleč, če boš še naprej odgovarjal na le polovico vprašanj. Kar poglej, koliko vprašanj sem že ponovil. Za nadaljevanje je odločitev tvoja.

grega09 napisal/-a:Simeone napisal/-a:Vidim, da midva ne bova daleč prišla s takim pristopom komunikacije.
Tule smo bolj inženirji, ne štacunarji. Malo nam manjka komunikacijskih sposobnosti in ponavadi ne maramo vprašanj, ki nimajo smisla ali pa če moramo drugemu nekaj trikrat povedati, kar nam je samoumevno.
Tako, da malo potrpljenja in se bosta vse zmenila.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: Bing [Bot] in 19 gostov