STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nasvet glede uporabe naj.programa za cnc programiranje za vajo doma

Nasvet glede uporabe naj.programa za cnc programiranje za vajo doma

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Nasvet glede uporabe naj.programa za cnc programiranje za va

OdgovorNapisal/-a teletubie » 14.5.2006 16:11

Sem zacetnik v strojnistvu in bi vas prosil za en program najenostavnejsi za uporabo.Doma bi malo vadil.Dobro bi bilo,ce bi zraven bila tudi simulacija.

hvala,lp
teletubie
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Vlado » 15.5.2006 15:08

bob cad za početak.
lp
ve
Vlado
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a teletubie » 17.5.2006 14:33

ok,kje ga dobim?
teletubie
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 17.5.2006 18:55

uporabi E-mulo
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jpm » 17.5.2006 19:15

Jaz predlagam Solidworks + solidcam. Se boš še modelirat mal naučil. Za solidworks se znajdi :oops:. Za solidcam pa demo verzijo potegneš z uradne strani.

Največ pa najhitreje spoznaš osnove. Pa tudi literature je na tone.
jpm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vlado » 18.5.2006 15:44

jpm napisal/-a:Jaz predlagam Solidworks + solidcam. Se boš še modelirat mal naučil. Za solidworks se znajdi :oops:. Za solidcam pa demo verzijo potegneš z uradne strani.

Največ pa najhitreje spoznaš osnove. Pa tudi literature je na tone.

Koliko vremena treba za 3D model spirale u alatu- npr. lampaši za groblje, dvije polovice na stroju i šest spirala u koraku 15?
U bob-cad-u s cam-om 2 minute. Za početak ja bi svakako preporučio bob-cad jer će čovjek naučiti što hoče, a nakon toga i tako će prijeći na zahtjevniji program. Kada mu se otvori s lijeve strane stablo, pa sve to treba kasnije pospajati bit će više u help-u nego što će raditi.
Mada moj kolega tvrdi da treba krenuti u jednom programu i u njemu se usavršiti, što će reči stvar je u vlastitom izboru.
Ja za žicu koristim bob-cad s cam-om, kupljen u Sloveniji i radi bez ikakvih problema. Za crtanje alata ACAD, a za glodalicu ESPRIT, znači stvar navike. U ESPRIT-u imam sve za žicu, a opet mi je lakše raditi iz bob-cad-a.
ve
Vlado
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov