STROJNISTVO.com • Poglej temo - Heidenhain TNC 426

Heidenhain TNC 426

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Heidenhain TNC 426

OdgovorNapisal/-a MC » 25.9.2006 12:25

Pozdravljeni!

Ali se je že komu, ki uporablja krmilnik TNC 426 zgodilo, da je nenadoma prenehala delati komunikacija RS232. ( napiše napako:
No response from TNC). Kabli so vredu, PC, ki pošilja NC pograme tudi dela vredu. Sumim, da je nekaj narobe na osnovni plošči na krmilniku.
Če ima kdo kakšen koristen nasvet naj mi sporoči :cry: .

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 25.9.2006 18:57

meni se je podobna stvar zgodila na Hurco-tu. Verjetno od udara strele (ne direktno) mi je skurilo COM porte na krmilniku, najprej je delal le še eden od dveh, potem tudi ta crknil in sem si moral dogradit dodatno kartico s COM portom (krmilnik je grajen kot klasični PC). Pravilno diagnosticirati napako je bilo težko, ker se je verjetno istočasno okvaril tudi PC s katerega sem podatke pošiljal - samo COM porti, vse ostalo še danes dela. Različni diagnostični programi kažejo, da so porti OK, vendar prenosa ni. Odkar sem prenesel TNC program na drug računalnik, vse ponovno funkcionira.
Nasvet: poskušaj najprej prenos z drugega PC-ja, če pa ne bo šlo, lahko predvidevaš, da je napaka na Heidenhainu-je odličen krmilnik, vendar se tudi ta lahko pokvari, kot čisto vsak drugi.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 26.9.2006 6:25

Mi smo imeli probleme, ker nam je občasno kurilo kartice, ponavadi na PC. Do tega je prihajalo, ker je bila napetost O (nule) v hali in v pisarni različna.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 26.9.2006 8:16

magnum357 napisal/-a:meni se je podobna stvar zgodila na Hurco-tu. Verjetno od udara strele (ne direktno) mi je skurilo COM porte na krmilniku, najprej je delal le še eden od dveh, potem tudi ta crknil in sem si moral dogradit dodatno kartico s COM portom (krmilnik je grajen kot klasični PC). Pravilno diagnosticirati napako je bilo težko, ker se je verjetno istočasno okvaril tudi PC s katerega sem podatke pošiljal - samo COM porti, vse ostalo še danes dela. Različni diagnostični programi kažejo, da so porti OK, vendar prenosa ni. Odkar sem prenesel TNC program na drug računalnik, vse ponovno funkcionira.
Nasvet: poskušaj najprej prenos z drugega PC-ja, če pa ne bo šlo, lahko predvidevaš, da je napaka na Heidenhainu-je odličen krmilnik, vendar se tudi ta lahko pokvari, kot čisto vsak drugi.

V tem je problem, da mi na en stroj prenos še vedno dela normalno na drugega pa je po osmih letih nehal delati. Tako, da je po mojem problem na COM-u :cry: !

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 26.9.2006 14:46

Se pravi da je napaka na krmilniku. Poskušaj kontaktirati direktno na Heidenhain. Pred leti nam je na danes zastarelem TNC 155 odpovedala grafika-slika na monitorju je skoraj izginila. Po faksu smo poslali opis problema, in so nam poslali drug fax z ročno narisano skico z oznako lege grafične kartice v krmilniku, potem pa še skico same kartice in oznako čipa, ki naj bi bil kriv. Nismo verjeli, da je to res, vendar smo vseeno nabavili čip vreden par evrov (takrat cca 3000 lir-v Italiji), ga zamenjali in stvar še danes deluje!
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov