Napisal/-a kafer » 1.11.2006 15:56
Pozdravljen!
Nič kaj vspodbudnega ti ne bom povedal. Pred kakih pol leta sem hotel v indiji kupiti stabilni motor Lister. Dal sem povpraševanje po internetu, kjer so mi izdelali ponudbo in sicer motor + dodatni material zaradi hladnejše klime + prevoz v luko Koper 145 kSIT. Seveda sem bil takoj za, ker pri nas daš za 50 let star stabilni motor 200kSIT. Nato sem pa se pozanimal glede postopkov v luki Koper, kjer so dejali, da sam motorja ne morem prevzeti, da moram poklicati špedicijsko podjetje. In najcenejša varianta, ki mi jo je uspelo dobiti je bila 220kSIT samo za to, da oni prevzamejo robo z ladje, ocarinijo ter računajo stroške skladiščenja, čeprav sem jaz vstrajal, da bom čakal tam, ko pride ladja.
No trenutno iščem varianto, da bi ga preko kakega mornarja na črno spravil v Slovenijo, ker se mi ne zdi fer, da negdo ki motor izdela zasluži manj kot negdo ki ga prenese od ladje do mene, ki čakam 100m vstran.
Aja glede plačila, pa obstaja neka bančna garancija - najbolje da se pozanimaš na svoji banki.
Pa obilo sreče.