STROJNISTVO.com • Poglej temo - Elektrode Sekator 1 in Termo

Elektrode Sekator 1 in Termo

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Elektrode Sekator 1 in Termo

OdgovorNapisal/-a peter_28 » 18.12.2006 22:29

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z elektrodami za obločno varjenje Sekator 1 in Termo. Predvsem slednje me zanimajo, ker bi moral včasih kakšno malenkost segreti, pa nima smisla, da nabavim plamenski gorilnik ali kaj podobnega. A je to sploh uporabno?

In pa, kje se te elektrode dobijo? V Merkurju jih seveda ni :x , direkt v Elektrode Jesenice mi je pa skoraj nerodno klicat pa spraševat za pol kile, toliko da jih preizkusim...

Hvala, lp
peter_28
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a BoštjanF. » 19.12.2006 10:16

V trgovini na jesenicah jih zagotovo dobiš tudi po komadih.
Trgovina KAŠTA
prodaja na drobno
tel.:+ 386 4 584 19
e- pošta: trgovina@elektrode.si
BoštjanF.
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Elektrode Sekator 1 in Termo

OdgovorNapisal/-a b marjan » 5.1.2007 17:47

peter_28 napisal/-a:Zanima me, ali ima kdo izkušnje z elektrodami za obločno varjenje Sekator 1 in Termo. Predvsem slednje me zanimajo, ker bi moral včasih kakšno malenkost segreti, pa nima smisla, da nabavim plamenski gorilnik ali kaj podobnega. A je to sploh uporabno?

In pa, kje se te elektrode dobijo? V Merkurju jih seveda ni :x , direkt v Elektrode Jesenice mi je pa skoraj nerodno klicat pa spraševat za pol kile, toliko da jih preizkusim...

Hvala, lp

Vse informacije lahko dobite na 041 734 146
b marjan
Novinec
Novinec

Re: Elektrode Sekator 1 in Termo

OdgovorNapisal/-a Teoretik » 22.3.2007 23:01

peter_28 napisal/-a:Zanima me, ali ima kdo izkušnje z elektrodami za obločno varjenje Sekator 1 in Termo. Predvsem slednje me zanimajo, ker bi moral včasih kakšno malenkost segreti, pa nima smisla, da nabavim plamenski gorilnik ali kaj podobnega. A je to sploh uporabno?

Hvala, lp

Tvoje vprašanje me je napeljalo na pozitivno rešitev problema - hvala. Ker mi je manj nerodno, sem za elektrode poklical kar na Jesenice.
Danes sem jih preizkusil in vsaj iz moje strani so preizkus prestale, http://www.podsvojostreho.net/viewtopic ... 72cd#52174

Nekaj sem jih že raztalal naprej in vsiso bili začudeni in hkrati navdušeni nad to "noviteto".

Čudi me, kako da jih v "hoby" trgovinah (Mer..., Bau...) še ne ponujajo, saj bi marsikateremu "amaterju" prišle še kako prav.
Teoretik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 23.3.2007 14:33

Kr tko mal za informacijo-ko je moj fotr kupu prvi varilni aparat( menda od Hočevarja iz Polzele), je dobu zraven eno držalo, v katerega si vpel dve grafitni elektrodi, ki si ju lahko medsebojno približeval. Kable si nasadu tam, kjer so normalno vtaknjen varilni kabli. Ko si elektrode približal, se je naredu oblok, s katerim si pol varil al pa segreval tko k s plamenskim gorilcem. Elektrode so ble grafitne v tanki bakreni srajčki, so ble pa kr za nekaj časa-podobn k TIG elektroda.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 23.3.2007 22:03

A se da mal razložit postopek tega varjenje z
termo elektrodami.
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Teoretik » 25.3.2007 23:49

skorpijon napisal/-a:A se da mal razložit postopek tega varjenje z
termo elektrodami.

Amaterski opis za ravnanje (kompenziranje) termmičnih deformacij:
Najprej na "obdelovancu" lociraš izbokline. Varilni aparat nastaviš na nekoliko višjo amperažo. Izbrana mesta nato postopoma "povariš" s omenjenimi elektrodami.. Ko se "zvar" ohladi, nastalo žlindro stolčeš.
Same elektrode imajo debelejši plašč od klasičnih. Kovinska stedica očitno reagira s snovmi v plašču v žlindro, saj postopek ne pusti nobeneha navara. No, če sem natančen, ena kapljica na začetku in ena na koncu, vseeno ostaneta močneje pripikani, vendar se ju z lahkoto poseka.
Teoretik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a mstrek » 30.11.2010 11:05

Mene zanima, če bi mi kdo znal odgovoriti, koliko širok rez naredi Sekator 1 elektroda? In koliko debelo jeklo je možno rezati na ta način?

Hvala!
mstrek
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov