epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

cwetto napisal/-a:Mene pa pri tem zanima, kakšna je razlika med oljnim in brezoljnim. Sklepam da je to mišljeno za mazanje bata.
Zanima pa me, ali je treba olje dodajati vsake toliko časa?
Se to olje izpihuje z zrakom? To me zanima, ker bi s kompresorjem med drugim polnil čolne in ne bi bilo preveč pametno, da bi olje znotraj razžiralo gumo.
Ali je to res minimalna količina olja, tako da se sploh ne pozna.
Hvala za odgovor.

roki125 napisal/-a:hm, kakšen bi pa moral biti približno pretok? najbol bi bil kompresor obremenjen pri peskanju pomoje... peskanja, barvanja in podobnega niti ni veliko recimo za speskat kako feltno... in pa pobarvat kakšen odbijač od avta... sem bil že po trgovinah z kompresorji in v poštev pride samo rabljen batni kompresor zaradi denarne stiske, cena tam nekje 200k sit...

KY napisal/-a:roki125 napisal/-a:hm, kakšen bi pa moral biti približno pretok? najbol bi bil kompresor obremenjen pri peskanju pomoje... peskanja, barvanja in podobnega niti ni veliko recimo za speskat kako feltno... in pa pobarvat kakšen odbijač od avta... sem bil že po trgovinah z kompresorji in v poštev pride samo rabljen batni kompresor zaradi denarne stiske, cena tam nekje 200k sit...
Kakšno pnevmatsko orodje mislite uporabljati?
Vrtalke in podobne reči ki imajo vrtilne turbine imajo porabe 200 l/min in več.
Že za sam peskalnik (če je manjše izvedbe) priporočam vsaj 200l posodo in vsaj 350l glavo (bolje 500l).
Vsekakor za domačo rabo priporočam batni kompresor. Vijačni sicer ima vse že našte prednosti, le da mu ne paše počivanje (najbolje če dela vsak dan), pa še vzdrževanje je bolj zahtevno in več stane.
LP

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov