STROJNISTVO.com • Poglej temo - Peč za centralno ogrevanje

Peč za centralno ogrevanje

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Peč za centralno ogrevanje

OdgovorNapisal/-a Dimc » 7.2.2007 15:03

Pozdravljeni strojniki.

Gradim poslovno stanovanjski objekt in sem prišel do faze ko moram v nakup peči za centralno ogrevanje.
Imam že nakaj ponudb in v ožjem izboru imam peči Buderus in Dietrich.

Rad bi dobil Vaša mnenja(kaj mi priporočate) in izkušnje, ki jih že imate stemi dvemi pečmi.

Vnaprej se lepo zahvaljujem.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 7.2.2007 21:40

Pozdravljeni!

Malo tak spremljam aktualne debate na raznoraznih forumih glede peči za CK, in me zanima naslednje - zakaj vsi nekak favorizirate znamke kot so Buderus, HDG, Froling itd.. Sam ne bom napisal mnenja, ker delam v tej branži tako da "nemam prave na glasanju :)".
Rečem lahko le to, da se nekaj peči teh bleščečih proizvajalcev dela tudi pri nas, tako da dvomim da vas v nakup dražje peči vodi kvaliteta, saj jo npr. mi prodajamo le pod drugim imenom, drugačno barvo opaže ter seveda nižjo ceno.
Pa ne vzeti vprašanja kot provokacijo, ampak me preprosto zanima ali je v igri ista finta mercedes - fiat ali je pač to slovenska navada da vse kaj delajo tujci je pač boljše kot domačo.

Glede predhodnika pa nam malo pojasni kakšno gorivo boš kuril, da lahko kako rečemo glede peči :lol:
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 7.2.2007 23:55

Živjo Kafer1

nikjer ne piše da moram kupiti Buderus ali Dietrich. Ko sem pošiljal povpraševanja monterjem so mi načeloma vsi predlagali Buderus ali Dietrich. V načrtu imam Vaissman, ki je pa drag kot žafran.
Prosim te za mnenje kaj mi ti predlagaš. Jaz nisem hud eksper za peči in vem le osnovne stvari. Če se prodaja Buderus ali Dietrich pod drugim imenom mi sporoči.
Kuril bom na olje.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 8.2.2007 10:55

Pozdravljen!

No ko sem razlagal da se prodajajo iste peči v drugi opaži sem imel bolj v mislih biomaso, s katero se jaz ukvarjam. Pri olju sploh ni več nekih večjih razlik med pečmi, razen da so ene kondenzacijske, ki imajo večji izkoristek ter klasične, ki pa so vse nekje na istem nivoju, razen kombinirane peči, kjer bi naj kuril tako trda goriva kot tekoča, te so ponavadi zanič tako za trda kot za tekoča goriva :lol: . Če bi jaz sam kupoval peč na olje, bi izbiral predvsem glede na dostopnost pri čiščenju ter cena. Veliko več pozornosti pa bi posvetil regulaciji ter gorilniku, saj je tu največji prihranek in ne v sami konstrukciji peči, ki pri tekočih gorivih služi zgolj prenosu toplote. Fajn je tudi če je lita, ki pa jo je ponavadi težje čistiti. Vse ono "več" kar pa ponujajo mercedes znamke pa je v opaži - torej estetika.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 8.2.2007 12:22

Pri nas imamo Buderusovo peč za olje mislim, da že okoli 7 let, pa ni bilo še nobenih težav.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sova » 8.2.2007 13:43

Imam Dietrih in sem zelo zadovoljen. Primerjaj malo cene!

l.p.
sova
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 12.2.2007 11:47

Hvala vsem za Vaša mnenja.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak