STROJNISTVO.com • Poglej temo - Reguliranje_višine

Reguliranje_višine

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Reguliranje_višine

OdgovorNapisal/-a -MiTjA- » 12.3.2007 19:16

Lep pozdrav!

zanima me kar nekaj stvari, ki jih nikakor ne morem pogruntati. Prva stvar kar me zanima je sledeča-namreč izdelal sem stojalo katero ima nastavljive "nogice" po višini. nogice bi rad priredil tako da bi bile funkcionalne samo na zasuk. kot primer-takšni mehanizmi so v raznih metlah (raztegljivih), ko samo raztegneš do željene višine ter zasučeš in ostane v takem položaju. torej bi rad tak sistem prenesel na moje stojalo-da bi bilo v bistvu brez vijakov, samo na zasuk. Upam, da veste kaj mislim in bo kdo znal pomagati kako naj uredim to zadevo čimbolj enostavno oz. kje naj sploh takšne mehanizme iščem.

kot drug primer pa me zanima če kdo pozna kakšno trgovino, kjer bi prodajali takšne in drugačne mehanizme. zaskočne-z raznimi vzmetmi ter podobno.NAJLEPŠA HVALA ZA POMOČ!!

lp
MiTjA
-MiTjA-
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a just_in » 13.3.2007 6:44

mogoče poglej tudi zložljive smučarske palice? mogoče je to to kar iščeš?
just_in
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a -MiTjA- » 13.3.2007 12:52

hvala za namig. v bistvu bi prišlo v poštev vse, s čim se da regulirati višina (brez vijakov), ter kasneje stabilizirati z obratom. ampak predvsem me zanimajo samo takšni mehanizmi-kako bi jih najlažje vgradil v okrogle cevi, oziroma kako se jim sploh pravilno reče, kje iskati takšne mehanizme (vrsta trgovine). HVALA!

lp
MiTjA
-MiTjA-
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a krt » 13.3.2007 18:49

-MiTjA- napisal/-a:hvala za namig. v bistvu bi prišlo v poštev vse, s čim se da regulirati višina (brez vijakov), ter kasneje stabilizirati z obratom. ampak predvsem me zanimajo samo takšni mehanizmi-kako bi jih najlažje vgradil v okrogle cevi, oziroma kako se jim sploh pravilno reče, kje iskati takšne mehanizme (vrsta trgovine). HVALA!

lp
MiTjA

ZdravoSprašuješ za ime trgovine, Merkur je že vsem znano,
Specializirana trgovina za dodatna okovja pa je Starman, z sedežem v Škofji Loki, mogoče se bo našlo kaj za tvoj sistem vpenjanja, če gre za manjše nosilnosti.
http://www.starman.si/starman_slo.asp?book=katalog.htm

LP.KB
krt
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a -MiTjA- » 13.3.2007 20:48

krt-hvala za novo informacijo...sem pregledal vse a se žal še vedno ni nič našlo...vseeno bi prosil koga, ki se še malce bolj spozna na takšne mehanizme, kje točno naj poiščem te zadeve? gre pa za manjše nosilnosti (niti ne 5kg). hvala!

lp
MiTjA
-MiTjA-
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov