STROJNISTVO.com • Poglej temo - GRADIVA - Kovač

GRADIVA - Kovač

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

GRADIVA - Kovač

OdgovorNapisal/-a Max46 » 20.1.2007 19:21

Naj mi kdo pove kako zgleda komisijski rok pri Kovaču (FS v LJ - Gradiva). Ker na to bi pa rad bil res pripravljen.
Max46
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Spidigonzales » 21.1.2007 16:41

pri Kovaču imaš komisijo? :o

Pri nas bilo nikoli komisije ker je na tretjem roku vračal prijave.
Spidigonzales
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a masinarka » 24.1.2007 11:53

Pozdrav,

izpit iz Gradiv pri Kovacu na FS Lj:

- obicajno da kaksne Fe-Fe3C diagrame; vezi (ionska kovalentna, ...)...
- risi cim vec skic in napisi sam kar je najbolj osnovno; ker izpite ponavadi popravi v dveh urah in gleda vecinoma skice
- najbolj se splaca it na prvi zimski rok (ponavad je ful folka in se da kaj splonkat)

Lp,
Masinarka
masinarka
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a just_in » 24.1.2007 11:59

masinarka napisal/-a:Pozdrav,

izpit iz Gradiv pri Kovacu na FS Lj:

- obicajno da kaksne Fe-Fe3C diagrame; vezi (ionska kovalentna, ...)...
- risi cim vec skic in napisi sam kar je najbolj osnovno; ker izpite ponavadi popravi v dveh urah in gleda vecinoma skice
- najbolj se splaca it na prvi zimski rok (ponavad je ful folka in se da kaj splonkat)

Lp,
Masinarka

...ki je bil včeraj ;)

vprašanja:
    - gibbsonovo pravilo
    - diagram normalizacije
    - vpliv ohlajanja in dodajnih elementov na mikrostrukturo železa
    - fe-fe3C diagram
    - polimerizacija
just_in
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 16.3.2007 22:19

A ima mogoče kdo poskeniran izpit iz Gradiv ker mene bi to zanimal sem namreč izredni in me to še čaka
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 17.3.2007 10:38

Kaj so zlitine, diagrami binarne topnosti (poglavje 6)
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tu480 » 17.3.2007 12:45

Banda!!! In pol boste vi inženirji in šli solit pamet okrog po firmah?? Če se enega Kovača ki je po mojem mnenju eden izmed boljših profesorjev ne morete naučiti potem najbolje da se preusmerimo v igralništvo in na strojništvo lepo pozabimo.

Lp
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 17.3.2007 14:15

tu480 napisal/-a:Banda!!! In pol boste vi inženirji in šli solit pamet okrog po firmah?? Če se enega Kovača ki je po mojem mnenju eden izmed boljših profesorjev ne morete naučiti potem najbolje da se preusmerimo v igralništvo in na strojništvo lepo pozabimo.

Lp

Ti že veš :lol:
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mblazko » 17.3.2007 15:01

tu480 napisal/-a:Banda!!! In pol boste vi inženirji in šli solit pamet okrog po firmah?? Če se enega Kovača ki je po mojem mnenju eden izmed boljših profesorjev ne morete naučiti potem najbolje da se preusmerimo v igralništvo in na strojništvo lepo pozabimo.

Lp

tukaj smo da pomagamo, ne da obsojamo
Živim da delam ali delam da lahko živim? To je sedaj vprašanje.
mblazko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jpm » 17.3.2007 18:53

skorpijon napisal/-a:

Lp

Ti že veš :lol:

A se kakšni šihti taki kje odpirajo? :P
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win” Mahatma Gandhi
jpm
Strokovnjak
Strokovnjak

?!

OdgovorNapisal/-a elvis » 19.3.2007 18:17

Lp

Ma ne tko grdo govort, pacek - pejt si z milom usta umit...
Kar pa se Kovača tiče, pa je bil v nekem obdobju tak, da si mu lahko al ful napisu al ful narisu al kombinacijo obojega - ma nisi naredu da ga je... - isto kot je bil za elektrotehniko na višji Kelšin. Me je mel pet ur in pol na zagovoru, pa še en kazalčni diagaram nekega abstraktnega vezja sm mu moral narisat doma, pa je blo pol za eno majavo šestko; če te majo na pik - kukala ti majka.

Fantje tu pa bi radi samo gradiva naredili - verjamem, da se učijo, tuhtajo, kombinirajo - več bodo vložili v to, bolj se jim bo obrestovalo. Z leti se povrne vse..., sam obupat ne...
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
elvis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a M38885 » 19.3.2007 18:33

Ocitno je "tu480" zgresil enaindvajseto stoletje in globalizacijo, idejno zamisel tega sistema. Ko sem jaz hodil v osnovno solo so bili "racunalniki - kalkulatorji" prpovedani, veljalo je samo "na pamet"
Danes je pa tako, da se ze v prvih razredih ucenci seznajo z "racunalniki". Dan danes ni potrebno "vse vedeti in poznati" vedeti je treba samo KJE POIZKATI.
Zakaj bi morali odkrivati neke diagrame, zlitine itd.saj so ze odktite in povedano je tudi ze precej.Vedeti je treba le kje.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tu480 » 20.3.2007 0:16

Sej ni poanta v tem ali znaš ali ne znaš Kovačevih diagramov. Problem je v tem ker bi se hoteli naučiti dobesedno le tisto kar bo dal na izpitu. Naravnost bizarno se mi zdi po forumih spraševati kaj bo Kovač dal za izpit in ga še skeniranega imeti,potem pa se še pameten delat. Vem da niste vsi enaki med enakimi, ampak po izkušnjah ki jih imam z dipl.ing. strojništva ki prihajajo s faksa v firmo me prijema žalost. Brez zamere, a nekateri nimajo pojma kaj beseda stroj sploh pomeni kaj šele kaj drugega.

Vseno vam želim veliko uspehov pri študiju in predvsem veliko volje za se kaj naučiti.

LP
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 20.3.2007 13:39

Lp

Njegovih strokovnih sposobnosti na področju gradiv ne bom komentiral (je strokovnjak na svojem področju) --- ampak
če bil si kdaj na njegovih predavanjih -> DOLGČAS (ključne besede so: laptop , word , projektor, monotono branje)
(predavateljskih sposobnosti možakar nima , je kot deževen dan , ki te zamori ).

vsi študenti , ki ga imajo na predavajanjih vendarle ne bodo doktorirali iz gradiv oz. jih ta predmet zanima samo toliko da se "ga rešijo".
Saj itak vsak predavatelj pravi da je njegov predmet najpomembnejši ... (po reklu: vsak kramar svojo robo hvali)...

Vendar kako to dejansko izvesti je pa velik vprašaj (da si študent, ki hoče 6 in nič več iz gradiv) ...
Pri matematiki se to da: naučiš se vsakega nekaj (ne preveč) in potem na izpitu dobiš 6/7.

Problem izpita pri Kovaču je v tem da je lahko na izpitu poljubna tema iz njegove knjige , pa naj gre za še tako obrobno temo kot npr: kaj amalgami .
Zadnjič spremenil ApfelŠtrudl, dne 20.3.2007 13:43, skupaj popravljeno 3 krat.
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 20.3.2007 13:41

Uporaben link

Forum Fakultete za strojništvo
Koda: Izberi vse
http://www.ssfs.si/forumFS/viewtopic.php?t=202
ApfelŠtrudl
Strokovnjak