Vprašal bi če kdo ve kje bi se dalo dobit oz.kdo izdeluje te podpore ali po domače "cokle" za pod role pločevine ki se jih da na kamijon za prevoz?Rabil bi jih videt kakšne so ker jih imam za nardit!
Pozdravljen,
če nima nihče boljše ideje, bi lahko uporabil enake podloge kot so za ležeče cisterne, oz. vsaj razmišljaš v tej smeri. Najdeš pa jih v AD Merkblaterju (preračun tlačnih posod) v poglavju S3/2. Če nimaš priročnika, ti lahko skeniram.
Če misliš pač role pločevine: Mislim da tiste ko jih prevažajo z vlakom jih devajo na ravno stran in ni straha da se premaknejo. Če ne pa pač narediš 4 trikotnike ki jih spodaj skupaj zavariš dva po dva na miro ki ti ustreza. In enega daš spredaj in enega zadaj. To je seveda za prevoz na prikolici. Če jih pa želiš samo prestavljati tako kot to "travno silažo" pa narediš iste kot so za na traktor samo veliko bolj masivne.
To je moje mnenje.
Če pa želiš ti pa lahko pomagam pri izdelavi.
Pred nekaj dnevi sem gledal kako imajo to stvar rešeno v Merkurju. Pomojem role pripeljejo v skladišče z vlakom, nato pa jih preložijo na takšne posebne palete, ki imajo ob 2 robovih pritrjena še dva tramička.
Spraševali ste tudi po proizvajalcu in če sem na dlajvo prav videl tovornjak, potem jih izdeluje nekdo iz bližine Podnarta, če pa to rabite se lahko pozanimam.