STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avto na vodo?

Avto na vodo?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 1.7.2007 2:08

Preveč pametni ljudje so na tem forumu ja.

Ko pa slišijo za noviteto da nekdo v normalen avto vgradi sistem kjer recimo se normalno prevažaš naokrog le da namesto 6 l goriva na 100 km porabiš 2 litra goriva in 2 litra vode pa rečejo eh saj pa to pa je čisto logično in normalno in ni nič takšnega saj to bi si lahko vsak izmislil.

Ampak to govorijo šele ko pogledajo izdelek in opis in kakšno simualcijo na računalniku katero pavšalno razumejo.

A ko pa si je treba kaj izmisliti pa le sedijo križem rok in pluvajo po drugih ker so sami premalo sposobni misliti.
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 1.7.2007 7:56

veste kaj, vi najbolj razžaljeni. upam, da veste kaj pomeni beseda FORUM. na netu so to seveda razni debatni krožki. sama beseda pa bolj točno pomeni RAZSODIŠČE. in ker tukaj ni sodnikov in tožnikov, upam, da boste tudi drugače mislečim dovolili povedati svoje mnenje. vsak, ki to bere, si pa menda sme ustvariti svoje mnenje o stvari.
normalno da je treba iskati nekaj naprej, česar naši mgr., dr. prof... in podobni na faksih (skorajda) ne znajo, vendar:
primer: verjetno veste, da je gornja plast zemeljske oble, imenovana tudi SiAl, sestavljena v večini procentov iz silicija in aluminija. In aluminij so prvič vspeli pridobiti šele v 19. stoletju. zakaj. ker samoniklega, kot naprimer zlato, baker, srebro, v naravi ni, temveč v spojinah. in edini še danes znani način je elektroliza, za kar pa rabiš enosmerni tok. in dokler ga ni bilo, tudi aluminija niso pridobivali, niti vedeli, kako sploh izgleda.
enako je z vodikom. voda je res neusahljivi vir energije, čeprav je nekdo tukaj, ki očitno ne razume, zapisal, da ni. je, kajti ko razcepljena voda na O2 + H zgori dobimo spet vodo in to je to. problem je najti način, postopek, katalizator....., ki bo cepljenje sprožil z manj potrebne energije, kot jo vodik da pri zgorevanju (ali uporabi v gorivnih celicah). ta, ki bo to odkril bo car, večji od billa gatesa in otta in diesela (kar se mene tiče). mene moti le to, da se na to temo lepi neke linke od nekih falotov, kvazi iznajditeljev, prevarantov in lažnivcev. Spomnite se samo našega Miša Alkalaja, kako je nategnil vso svetovno javnost. Če bi stvar bila že odkrita, saj ni nujno, da bi jo prvi uporabili v avtu-transportnih sredstvih. si predstavljate danes termoelektrarno, ki pokuri 3000 ton smrdljivega premoga na uro, in spusti na tisoče ton strupenih uničujočih plinov v ozračje. s tako iznajdbo bi del električne energije porabili za razbitje vode, ostalo bi šlo v omrežje, iz elektrarne bi se res valili oblaki pare, vendar čiste, malo več bi bilo dežja, pa kaj zato, bi izpiral še ostale svinjarije iz ozračja. zato pustite ljudem razmišljati po svoje, tako tistim ki poskušajo, kot tistim, ki dvomijo, da je vsa navlaka na svetovnem spletu resnična.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mariborca-n » 1.7.2007 17:35

Sam se ne strinjam vglavnem z "tapametnimi" na tem forumu in celo tako daleč je šlo da sem po teh kretenih se odločil da nebom več sodeloval na tem forumu.

To je bil moj zadnji sestavek. Lep pozdrav.
Mariborca-n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BANE » 1.7.2007 20:14

Se strinjam z magnumom o razlagi kaj je to forum. Spostujem vse ki razmisljajo tudi ce razmisljajo drugace kot jaz.
Me pa motijo tisti ki samo kritizirajo in celo zasmehujejo razmislanje ustvarjalnih ljudi.-na ta je tudi letela moja kritika pa ne zato, da bi koga uzalil ampak samo njim v razmislek.

Pa mrez zamere prosim

BANE
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a frapor » 1.7.2007 20:39

Mariborca-n je zapisal:
Sam se ne strinjam vglavnem z "tapametnimi" na tem forumu in celo tako daleč je šlo da sem po teh kretenih se odločil da nebom več sodeloval na tem forumu.
To je bil moj zadnji sestavek. Lep pozdrav.

Tvoja odločitev ni pravilna. Pa ja ne boš nehal sodelovati na tem forumu zaradi Slowflayevih opazk, ki mejijo na zdrav razum.
LP
frapor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaron007 » 1.7.2007 21:29

Ne razumem!A ni bistvo foruma da si pomagamo med sabo in razglabljamo o kakšni stvari?Mislim da žalitve ne spadajo na forum,sploh pa ne na forum kjer sodeluje toliko inžinirjev in bodočih inžinirjev.Osebne spore raje rešujte preko zasebnih sporočil kot pa da se pregovarjate tu pred selo Slovenijo in se smešite.

Pa brez zamere!

LP!
"Bomo vidli" so rekli slepi...
aaron007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 2.7.2007 7:13

Odkritje - "avto na vodo" ni noben problem več.
V bistvu gre že za zastarele stvari ! Do sedaj so odkrili že vsaj sto načinov. Tule na forumu pa se razvija še en nov "advanced" koncept, tko da bo kmalu vse uredu kar se tiče stroškov prevoza.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WETA » 2.7.2007 9:17

joj..ena res lepa debata med intuziasti in skeptiki.
podpiram raziskovalce, žal jim ne morem pomagati, ker nimam dovolj znanja na tem področju.
kot je moj predhodnik pisal, da je avto na vodo že zastarela zadeva, res je...ni problem gonit motorja z vodikom in kisikom.
ključ je samo v pridobivanju vodika, torej razbijanju vode, pri čemer bi porabili manj energije, kot jo dobimo z zgorevanjem kisika in vodika. pri tem je potrebno samo najti pravo pot, tako kot pri toplotni črpalki, in zadeva bo uspešna.

zato izumitelji ne odnehat...enkrat bo nekomu uspelo.

za tolažbo ena zgodbica
ko je kolumb prišel iz amerike ga je k sebi povabil neki veliki cerkveni dostojanstvenik, ki ga je pri kosilu malo zajebaval, češ, da ni bilo odkritje amerike nobena velika stvar, da to zmore vsak.
kolumb pa je prijel jajce in rekel temu duhovnu naj ga postavi pokonci, da bo stalo ravno ko sveča...duhoven se je trudil, pa mu ni uspelo, zato je odnehal. kolumb pa je jajce natrl in stalo je tako kot je treba. pri tem se je duhoven zasmejal, da to ni nič takega, da to zna tudi sam. kolumb pa je rekel, točno tako, s tem da je to prvič odkritje, naslednjič pa zna to namesto vas napraviti vsaka kuharica. enako je bilo s potjo v ameriko preko atlantika.
pri tem avtu na vodo in pri tej debati gre za isto stvar. nekateri ste kolumb, drugi so duhovni...sami se opredelite kam spadate in če spadate med duhovne se zamislite in mogoče kdaj tudi podprite kakega "kolumba", pa čeprav izumlja avto na vodo
WETA
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Jaznowski » 2.7.2007 13:18

Evo, sem že predelal svoj avto na vodo. Samo še transformator kozmične energije, ki mi bo nadomestila manjko energije še inštaliram in že se bom peljal. Mislim, da imajo transformator kozmične energije v Merkurju za 29.90 €... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaznowski
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a sasase » 2.7.2007 13:24

Jaznowski napisal/-a:Evo, sem že predelal svoj avto na vodo. Samo še transformator kozmične energije, ki mi bo nadomestila manjko energije še inštaliram in že se bom peljal. Mislim, da imajo transformator kozmične energije v Merkurju za 29.90 €... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

evo se en drekač na roko delan

moderatorji ce neznate napravit reda na temi jo rajsi zaklenite
ni pravice
sasase
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 2.7.2007 15:52

Hmm, zanimivo.

Vsem, ki se (kvazi)ukvarjate s cepljenjem vode na vodik in kisik, nekaj manjka. Bodisi čas, denar, znanje (to zadnje očitno kar vsem)....
Tistim, ki imajo vse zgoraj našteto, pa tudi na misel ne pride zapravljati svojega časa, denarja, znanja.... za projekt, ki ima po vašem mnenju takšne potenciale. Raje kot z pretvarjanjem svinca v zlato, izdelavo perpetuum mobila, gravitacijskega generatorja, raznih magnetnih samodejnikov časovnih strojev in podobnih nebuloz, (sami perspektivni in zelo dobičkonosni projekti), svoj čas, denar, znanje in trud, usmerjajo v stvari, za katere obstaja vsaj upanje uresničljivosti.
Slowfly
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 2.7.2007 16:24

Mariborca-n napisal/-a:Slowfly za takšno bi si že zaslužil eno na gobec.

Jasno?

Kam torej pridem?
Slowfly
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 2.7.2007 18:41

Slowfly napisal/-a:
Mariborca-n napisal/-a:Slowfly za takšno bi si že zaslužil eno na gobec.

Jasno?

Kam torej pridem?

Verejetno v Maribor, stroške prevoza krijem jaz.

Sicer je pa tale tema že povsem zašla. Že sami njeni začetki niso bili obetavni: saj ni problem v motorju, ki bi bil gnan na vodik, zato tistole vse leplenje linkov res ni ne vem kako umesno, pa tudi naslov teme je zgrešen... Bolje bi bilo, če bi se tema imenovala pridobivanje vodika iz vode, potem pa bi razglablali kako cepiti vodo, z manj energije kot jo dajo potem produktni. Ampak, saj bi namen teme lahko vsak posameznik, ki je vsaj približno pri stvari, sam ugotovil.
Vsi, ki pa blatite ali pa pretirano zagovarjate raziskovanje tega pa s tem niste naredili nič, samo polnite temo. Če imate kakšen predlog, ki bi mogoče prišel prav inovatorju pa le spregovorite... Sam pa mislim, da je za odkritje pravega načina ceplejnja vode potrebna ali zelo velika sreča, ali pa zelo dobro poznavanje kemije pa seveda malo sreče tudi ne bo odveč.

Vsem, ki pa vas teli kar precej žaljivi komentarji, ki so usmerjeni proti raziskovalcem jezijo, lahko v tolažbo povem samo to, da jih ne jemljite preveč resno, saj je precej avtorjev(na čelu s tistim, ki bo šel v Maribor po batine) take sorte, da v drugih odprtih temah nimajo kaj za povedati.

Sedaj pa v tej temi ne bom več pisal, saj o cepljenju vode z izredno malo energije nimam pojma, pa upam, da boste tako razmišljali tudi ostali.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janinaj » 2.7.2007 21:14

Se strinjam. Čeprav sem še nov (ali pa začetnik) mi ne ugaja, kam pelje ta debata in če so vsi forumi na tej spletni strani taki, potem je bolje da najdem kak drug podoben forum, kjer ne bomo slovencu slovenec volk.
janinaj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Jaznowski » 3.7.2007 13:59

Slowfly napisal/-a:Hmm, zanimivo.

Vsem, ki se (kvazi)ukvarjate s cepljenjem vode na vodik in kisik, nekaj manjka. Bodisi čas, denar, znanje (to zadnje očitno kar vsem)....

ali pa 1.5 kg nevronov v glavi...
Jaznowski
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov