Kako bi si doma nardil čoperja (motor)???
Moderator: -M-
22 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Kako bi si doma nardil čoperja (motor)???
Lep pozdrav, zanima me kako začeti ustvarjati (dizajn mam v mislih), težave pa mam naprej, denarja pa tut nimam da bi ga zdaj dau enmu majstru delat.
Ta projekt bi bil zame nekje skoraj celoživljenski, rad bi ga pa vsaj v enih 5 letih spravil na ceste, finančno gledano nekje 1000€ na leto?
Zanima me kako začeti in če ima kdo od vas uporabne izkušnje katere bi delil z mano/nami!
Hvala lepa
Ta projekt bi bil zame nekje skoraj celoživljenski, rad bi ga pa vsaj v enih 5 letih spravil na ceste, finančno gledano nekje 1000€ na leto?
Zanima me kako začeti in če ima kdo od vas uporabne izkušnje katere bi delil z mano/nami!
Hvala lepa
Zadnjič spremenil bozo, dne 20.8.2007 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.
strojništvo je kul
- bozo
- Strokovnjak

ja in kaj to sploh je : copper?
ni čudno da je zahteva na forumu uporabljati vsaj približno slovenščino.
copper je sicer po naše baker (Cu). kaj si pa ti imel v mislih, morda helikopter? če je to, potem imam ene načrte, skoraj komplet za enosedežnega, z rotax 65 konjskim motorjem (furia - dobiš tudi na netu)
ni čudno da je zahteva na forumu uporabljati vsaj približno slovenščino.
copper je sicer po naše baker (Cu). kaj si pa ti imel v mislih, morda helikopter? če je to, potem imam ene načrte, skoraj komplet za enosedežnega, z rotax 65 konjskim motorjem (furia - dobiš tudi na netu)
- magnum357
- Strokovnjak

Re: Kako bi si doma nardil copperja???
bozo napisal/-a:Lep pozdrav, zanima me kako začeti ustvarjati (dizajn mam v mislih), težave pa mam naprej, denarja pa tut nimam da bi ga zdaj dau enmu majstru delat.
Hvala lepa
magnum357...po moje da gre za motocikel,ker je napisal da bi ga rad spravil na ceste
"Bomo vidli" so rekli slepi...
- aaron007
- Strokovnjak

Po mojem ga boš za tolk malo denarja težko spravil skupaj, še posebaj če boš dal delat stvari privatnikom (ogrodje, itd..). Plus vprašanje je kako je s homologacijo in če boš naredil vse teste.
Najbolje da kupiš dele (OCC varianta) in potem začneš okol tega gradit. Sicer ti bodo pa na kakem bike forumu sigurno vedeli več povedat.
Enkrat sem bral o enem majstru, ki dela v SLO custom bike. Mogoče bi ti on znal kaj svetovat (spet bike forum).
Pa veliko sreče.
Najbolje da kupiš dele (OCC varianta) in potem začneš okol tega gradit. Sicer ti bodo pa na kakem bike forumu sigurno vedeli več povedat.
Enkrat sem bral o enem majstru, ki dela v SLO custom bike. Mogoče bi ti on znal kaj svetovat (spet bike forum).
Pa veliko sreče.
- Tackleberry
- Strokovnjak

ej, gradnja mootrnega vozila ki naj bi se potem vozilo po cesti na kr tak mačji kašelj. Narest ga recimo ni problem, ob predpostavki da imamo neomejeno orodja in denarja. Težava se začne pri dokumentih, a-test varilca, preračuni nosilnih elementov, zavor, materiali, homologacija, ...
Ja, včasih so bili zakon Jurca motorcycles custom-mopedi. Prekleto dragi, narejeni pa bogovsko.
Tega možakarja osebno poznam, s to stvarjo se ne ukvarja več.
Potem je še Klemenčič cycles iz Limbuške v Mariboru, pol je ena klapa z Viča (ne poznam) ter še ena ekipca mojstrov iz okolice ljubljane (ko se spomnim njihovo ime, ga pripišem)
Včasih so bili tej mopedi zelo popularni, predvsem so bili v klubu Rolling Bones, motorji pa večino niso imeli homologacije. Najbolj množično pa so se uporabljali suzukijevi agregati, zaradi svoje zasnove zračno-oljnega hlajenja.
Še sedaj, pa vendar redko vidiš kak tak home-made motor na kakem motozboru.
lp
Ja, včasih so bili zakon Jurca motorcycles custom-mopedi. Prekleto dragi, narejeni pa bogovsko.
Potem je še Klemenčič cycles iz Limbuške v Mariboru, pol je ena klapa z Viča (ne poznam) ter še ena ekipca mojstrov iz okolice ljubljane (ko se spomnim njihovo ime, ga pripišem)
Včasih so bili tej mopedi zelo popularni, predvsem so bili v klubu Rolling Bones, motorji pa večino niso imeli homologacije. Najbolj množično pa so se uporabljali suzukijevi agregati, zaradi svoje zasnove zračno-oljnega hlajenja.
lp
- zakl
- Strokovnjak

Če nimaš strojev nimaš kaj delat. Rabiš kak cnc ali kak plasmacut , saj je ročno skoraj nemogoče izdelati dele.Rabiš tudi zmogljiv Varilni aparat (najbolje: mig za spenjanje in tig za varjenje) ter moraš biti izučen.določene dele pa kupiš, npr ogrodje, pa ga predelaš, zavore, ... glede homologacije pa je tako da če poznaš kakega policaja na z visokim činom...

PartyBoy napisal/-a:Če nimaš strojev nimaš kaj delat. Rabiš kak cnc ali kak plasmacut , saj je ročno skoraj nemogoče izdelati dele.Rabiš tudi zmogljiv Varilni aparat (najbolje: mig za spenjanje in tig za varjenje) ter moraš biti izučen.določene dele pa kupiš, npr ogrodje, pa ga predelaš, zavore, ... glede homologacije pa je tako da če poznaš kakega policaja na z visokim činom...
Homologacijo delajo nekje v Mariboru in pa LPP v Ljubljani. Pomojem bi bilo težko homologizirati takšen motor, saj med samim postopkom homologacije ne gledajo na kakovost itd. ampak na papirje, ki jih prineseš s sabo, no vsaj s kljuko za avto je tako, kjer se med pregledom komaj skloni pod avtomobil.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

uffff tole s homologacijo bo težka verjamem, verjetno bi tut kaj težil če bi ga iz ZDA uvozu! čedalje bolj študiram da bi si nabavu nesestavljenega, majo nekateri opcije, pa najprej denarce služim ko bo dovol ga naročim in potem počasi sam doma sestavim!
pol pa brum brum švabsko čelado na bučo ceu črn....
grem js denarce služit
hvala za info vsem!!
grem js denarce služit
hvala za info vsem!!
strojništvo je kul
- bozo
- Strokovnjak

Sam se zanimam za streetfighter motorje in pa stunt predelave, pa sem opazil, da zelo nabijajo cene delov. Npr. 12 o'clock bar (ne vem kako bi rekel slovensko mogoče stabilizator za vožnjo pod kotom 90°?) stane na ameriškem ebayu 89$, sam pa sem ga naredil za nekje 8€. Tako, da ne vem, če se splača sestavljati iz kupljenih delov, saj zato pomojem homologacija ne bo lažja, razen če imajo ti deli že opravljene teste in pa papirje za to.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Jaz mam tut željo ka bi si doma čoperja naredo, sam rabiš velik znanja, pa predvsem me za ogrodje zanima, ker se mi zdi to najzahtevnejši del, ko moreš na veličino pazid pa da bo vse skup nekak zgledal. Pa me zanima če so na netu kaki načrti.
Ka eno je ko gledaš majstre po tv (Jesse James), drugo je pa da se sam spraviš kaj naredit.
Sam je ren najbolj vrjanta da si kupiš prvo en bajk ga rastaviš mal zrihtaš. Tko vsaj vidiš kok kaj gre.
sex, drugs and rock and roll
lp
Ka eno je ko gledaš majstre po tv (Jesse James), drugo je pa da se sam spraviš kaj naredit.
Sam je ren najbolj vrjanta da si kupiš prvo en bajk ga rastaviš mal zrihtaš. Tko vsaj vidiš kok kaj gre.
sex, drugs and rock and roll
lp
- led_zeppelin
- Novinec

http://www.bigbearchoppers.com/company/ ... frame.htm#
tu maš link na katerem ti piše mere za določitev okvirja!
če še pa ti kaj najdeš mi pa sporoči !!!
pa veselo na delo
če maš pa kaj keša pa lahka načrte nabaviš na naslovu:
http://www.custom-choppers-guide.com/so ... plans.html
http://www.custom-choppers-guide.com/ha ... plans.html
tu maš link na katerem ti piše mere za določitev okvirja!
če še pa ti kaj najdeš mi pa sporoči !!!
pa veselo na delo
če maš pa kaj keša pa lahka načrte nabaviš na naslovu:
http://www.custom-choppers-guide.com/so ... plans.html
http://www.custom-choppers-guide.com/ha ... plans.html
strojništvo je kul
- bozo
- Strokovnjak

zakl napisal/-a:ej, gradnja mootrnega vozila ki naj bi se potem vozilo po cesti na kr tak mačji kašelj. Narest ga recimo ni problem, ob predpostavki da imamo neomejeno orodja in denarja. Težava se začne pri dokumentih, a-test varilca, preračuni nosilnih elementov, zavor, materiali, homologacija, ...
prvič če delaš čopera nima kaj japan motor za iskat na njem
ampak samo real v twin tako da.......
lp
- hilton
- Strokovnjak

22 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov