STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varjenje gusa

Varjenje gusa

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Varjenje gusa

OdgovorNapisal/-a Joe » 2.9.2007 10:40

Zanima me s katerimi elektrodami bi se dalo zavariti kolektor iz gusa z inox cevjo?
Zanima me še v katerem podjetju,po možnosti okolica Ljubljane se lahko kupi varilne loke in cevi na metre iz inoxa?
Hvala
Joe
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 2.9.2007 14:36

kot prvo: varjenje med seboj tako različnih materijalov kot sta inox in siva litina je vsekakor skoraj nerešljiva zadeva. var bo morda držal skupaj vendar brez kake posebne nosilnosti. morda lahko poskusiš z elektrodami za inox.
same inox cevi in kolena ter tudi drugi inok material prodaja Inox center in Pitt d.o.o., iz nove gorice, ki ima tudi v ljubljani veliko in dobro založeno prodajalno na Letališki cesti 27.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 2.9.2007 14:43

Kakšen postopek pa je najprimernejši za varjenje gus-gus?
In za varjenje jeklo-gus (pred časom sem varil kar z MAGom pa je to bolj slabo oz. skoraj nemogoče zavariti, na srečo na ta var skoraj ni obremenitev)?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 3.9.2007 6:40

Zadevo spikaj skupaj, pol pa segrej širšo okolico vara in zavari v rdečem. Glej da ves čas varjenja ostane rdeče, pol pa zavij v stekleno volno, da se počasi ohladi. Ni slabo , da med posameznimi nanosi vara potolčeš var z lažjim kladivom. Vari z inox elektrodami. Mislim, da bi moralo držat. Tud sam gus se da z inox elektrodami zavarit, sam nakovat je treba var
.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sandilip » 3.9.2007 12:55

Lep pozdrav

gus-gus se da najbolje variti z elektrodami Enici. To so elektrode na bazi niklja. Če je sam gus kvaliteten se vari tudi v hladnem stanju. Vendar vari se kake 2 cmm in nato potolče s kladivom, ki je na koncu bolj "špičaste" oblike da spremenimo notranje zaostale napetosti. Vbistvu var širimo. Ker drugače var poči. Veliko lepše pa se vari če varjenec segrejemo na določeno temperaturo. Ni pa potrebno da je rdeč.

Lp Sandi
sandilip
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Joe » 3.9.2007 19:29

Najlepša hvala za odgoore :wink:
Se pravi najboljše bi bilo,če bi gus segreval na plinskem
gorilcu in medtem varil.
Joe
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Maksimvs » 18.9.2007 14:10

Sam sem varil z SuperNi elektrodami.
Obdelovanec nisem grel do rdečega, ampak na cca 400°C. Sa pa zna zgoditi da se zvar "peni".
Po končanem vajenju je najbolje varjenec zakopati v pepel (v primeru da imaš kovaško ognjišče)
Maksimvs
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov