STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mešanje olja

Mešanje olja

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Mešanje olja

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » 14.9.2007 8:55

Zanima me, če lahko mešam motorno olje SAE 15-30 in LHM olje?
Imam eno hidrauliko, v kateri je sedaj motorno SAE 15-30 olje. Mojster mi je predlagal, da bi ga zamenjal z LHM, ker bo hidraulika manj "trpela" in bojda je LHM olje tudi manj agresivno za tesnilne elemente. Če bi želel hidrauliko popolnoma oprat, bi jo moral razstavit. Jaz pa bi samo izpraznil rezervoar in dolil novo olje. To pa pomeni, da se bo novo LHM olje pomešalo z ostanki starega motornega olja. Je to sploh "zdravo" in smiselno napravit???
zlatko83
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hine » 14.9.2007 9:49

Lahko brez slabe vesti narediš kot si zapisal.
hine
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 24.9.2007 13:32

Kakašno olje pa je LHM?
Če je baza olja ista ni nobenega problema.
Povej kaj več o olju da ti lažje svtujemo.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » 28.9.2007 10:02

LHM je hidraulično, brezkislinsko olje, ki ga predpisujejo nekateri proizvajalci vozil za hidrauliko v njhovih vozilih (Citroen,....) LHM je oznaka olja, neglede na proizvajalca, če si pa ga že kdaj opazil, je to olje, kričeče zelene barve. Natančne sestave ne poznam, sem pa sigure, da bo Citroenova hidraulika hitro fuč, če boš vanjo nalil kakšno drugo hidraulično olje (npr ATF, ki je na videz-razen barve-zelo podobno)
zlatko83
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Dimc » 28.9.2007 10:12

Če je brezkislinsko pomeni da ni agresivno na gumo. Kar v tvojem primeru ni problem. Mislim pa da je to na mineralni osnovi tako kot motorno olje. Zato ni problem mešanja. Naredil si boš velik plus če zamenjaš mot- olje z LHM oljem, ker motorno olje je za motor in ne za hidravliko in je bolj primerno za sama tesnila. :wink:
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov