epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
jbrencic napisal/-a:1. glede življenjske dobe kompresorja;
ta lahko dela 30 let brez se ustavit, kar je problem je zagon. kompresor je mazan s hladivom, in ob zagonu hladiva ni v njem, takrat kompresor ni mazan (temu se reče suhi zagon. - obraba. drugo kar je v pogostih zagonih je v kompresorju zaostali tlak, zato majo vse resne TČ zakasnitev kompresorja, da se tlah lahko sprosti. drugače se kompresor preje uniči. torej mu škodujejo le zagoni, zato jih mora biti čim manj in ja TČ zrak voda je praviloma dimenzionirana za 70%potreb objekta, špico ogrevanja se pa reže z drugim virom.
2. kitajci majo vse super naštudirano kar se tiče klim in proizvodnje, pa me zanima kje dobim serviserja, rezervne dele, garancijo. ta TČ je po moje neka no name firma kopija prave, zato pa je samo tak podatek o njej drugega pa nič. tako kot na sejmu v frankfurtu ko so kitajcem pol štantov zaplenili zaradi kopiranja, zanimivo je videt kitajsko plinsko peč, kot da bi pogledal v televizijo ozadaj pa nič zaščiteno. ti gumisa spusti pa te v lastni kadi ubije. bravo kitajci

zuti napisal/-a:Mogoče bi bilo pametno, da bi kdo pogledal v notranjost kompresorja, pa bi potem napisal s čim se podmazuje (tako pri delovanju kot tudi pri zagonu). Vse (ne samo resne črpalke) predvsem pa enofazne, imajo pri ponovnem vklopu zakasnitev vklopa, to pa zaradi tega, ker enostavno nimajo poteznega momenta, in če je med tlačnim in sesalnim delom prevelika razlika v tlakih, motor ne more "štartati".Tudi žarnica je najbolj obremenjena pri vklopu, pa zaradi tega verjetno nobeden ne pusti žarnice goreti njeno celotno življensko dobo. Tudi avtomobil se prvih nekaj sekund po vklopu najbolj troši, pa jih vsi ugašamo, kadar jih ne potrebujemo. Zanimivo bi bilo, da bi pisali utemeljene "ugotovitve", zakaj škodujejo, oziroma niso priporočeni pogosti vklopi kompresorja. Bistvo vsega je le v izkoristku, kajti prvih nekaj minut delovanja so izkoristki dosti nižji, kot kasneje pri utečenem delovanju. Kar se pa tiče reklamiranja teh Kitajskih 8 Kw (???) toplotnih črpalk za 900 eur, pa se mi zdi že vse skupaj malo smešno. Ne vem v čem je problem, če bi si nekateri radi sami naredili toplotno črpalko. Za tebe Vigma, verjetno je problem, kajti toplotna črpalka ni kar tako. Vsebuje namreč najmanj 8 "profesionalnih" delov, med katerimi se nekateri celo svetijo kot zlato in se jih da kupiti samo v Lj, Mb, ali v tujini. Pa daj kupi to tvojo tako opevano toplotno črpalko, pa nas povabi znanja željne "domače izdelovalce toplotnih črpalk" na ogled te Kitajske znanstvene fantastike. Od mene dobiš za ogled in par fotografij 50 eur. Verjetno bi se še kateri takšen našel, pa imaš na koncu zadevo doma za 200-300 eur, ali celo zastonj. Pa če to ni prava naložba........???

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov