epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

dedek napisal/-a:Vsem ki ste mi pomagali da sedaj razumem osnovno delovanje posameznih komponent tč. se zahvaljujem in sem tudi ugotovil da se lahko zgradi dobra tč kar precej ceneje(razumljivo ker ni všteta vrednost dela dajatve idd) in če kupim posamezne dele niso nikakor drazji kot kupljena črpalka.
SEDAJ PA KONKRETNO;sestavni deli-osnovni
kompresor
uparjalnik
kondenzator
izsuševalec
ventil za preusmerjanje(bojler)
ekspanzijski ventil
regulator nizkega pritiska
regulator visokega pritiska
senzor plina
hranilnik toplote(če je potreba)
elektronika za vodenje tč.
povezovalne cevi
drobni material
in še spletna stran onovi izvedbi zemeljskih kolektorjev

jbrencic napisal/-a:javi mi potrevo po toploti pa temp vode, izgube in velikost objekta ali pa dotedanjo porabo realno brez polepšave. pa ti povem kako kaj in koliko.

damo napisal/-a:Takole:
moral bi vzeti 974LX - to je celo dvojni kontroler, se mu pa da nastaviti hlajenje oz. gretje. Cena novega je cca 80 eur, mislim, da je potrebno posebej še kupiti 2 ntc sonde in pa 230/12V trafo

milanjezernik napisal/-a:Pozdravljen!
Tudi jaz sem se poučil o toplotnih črpalkah, in klimah
Nameraval sem si narediti toplotno sam v celoti.
Odločil sem se vse sestaviti na papirju in in ovrednotiti. Niti slučajno cenovno nisem prišel skozi , zato sem poskusil z klimo .
Razmeroma uspešno.
Sedaj sem dobil 5kW klimo toschiba 16 .brez notranje enote. Kupil sem toplotni izmenjevalec svep 25b30.
Vse povezal in zagnal. Deluje dobro, problem je odtajanje.
4 potni ventil sem povezal z časovno uro, ki vsako uro odtaja 1min . To ni to , ker odtaja tudi takrat , ko ni potrebno .
Morda mi ti lahko pomagaš rešiti ta problem. Opozil sem, da si srokovnjak na tem področju. Tudi sicer si na forumu konstruktiven in takšne cenim!
Če se odločiš da mi pomagaš se mu javi
Srečno!

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost