STROJNISTVO.com • Poglej temo - EBAY

EBAY

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Popolni neuk

OdgovorNapisal/-a bpod » 20.12.2007 9:35

Če ima kdo od izkušenih e-bay nakupovalcev voljo in čas, ga prosim, če bolj podrobno opiše postopek nakupa in plačila na e-bayu.
Ali je možno plačati ob dobavi ali samo s kartico itd...

Ali so lahko odzivi kupcev na opravljene posle lahko "ponarejeni"... pri nekem prodajalcu (el. agregat) so namreč tako pozitivni odzivi, da ne verjamem, da so pristni. Ali so ti odzivi lahko zanesljiva referenca?
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 20.12.2007 11:38

http://www.bolha.com/oglas2706714

ravno taka je kot tale, k jo nekdo prodaja tu v mb.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a napetost » 20.12.2007 20:35

mib napisal/-a:Kako pa je z dostavo večjih, težjih stvari npr. hobi stružnico...

Cena dostave je odvisna od prodajalca. Kot primer ti navajam hobi stružnico teže 170 kg+embalaža prevoz do hišnih vrat,
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :AAQ:DE:11

ki ga organizira prodajalec, plačaš pa seveda ti je 99€ Preverjeno!
Ampak to je pri tem prodajalcu, drugi imajo pač druge tarife.
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 21.12.2007 7:33

Hvala, Janez. To sem potreboval, da imam neko orientacijo. Mimogrede, kako si zadovoljen z strojčkom. Tudi sam namreč nameravam kupiti nekaj takega.

lp
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a gregec » 21.12.2007 19:56

gregork napisal/-a:
gregec napisal/-a: ce nakazujes denar preko banke, ti svetujem glede stroskov OUR nacin(vsi stroski tvoji), drugace se ti bo kdaj zgodilo, da ti clovek ne bo hotel poslati, ker mu oni trzejo njihovo provizijo od zneska. se posebej za kaksne res male zneske.

Si imel dejansko kakšne probleme zaradi tega?
Kakih 30 plačil imam s SHA in noben Nemec, Avstrijec ali Madžar se ni pritoževal.
Če ima njegova banka provizijo na prilive iz tujine, pač njegova smola. Naj pa napiše, da je pri nakazilu iz tujine cena tistih par centov večja. Nekateri tudi napišejo, da se v primeru plačila s paypalom cena poveča za paypalovo provizijo.

da, kot sem napisal-za res male zneske(<5eur) so bili problemi. za visje zneske tudi sam dam SHA ce ni napisano drugace(in je bilo samo enkrat ali dvakrat).

drugace za vecje zadeve se vedno zmenim za lasten prevoz. on mi da naslov, pove kdaj in katere ure je mozno naloziti in uskladim s prevoznikom, tudi kar se tice nalaganja-ali vec rok ali dvigalo... ponavadi mi pobere DPD. za struznico 150kg na paleti recimo sem dal cca 40eur za prevoz.
lp
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Popolni neuk

OdgovorNapisal/-a gregec » 21.12.2007 20:07

bpod napisal/-a:Če ima kdo od izkušenih e-bay nakupovalcev voljo in čas, ga prosim, če bolj podrobno opiše postopek nakupa in plačila na e-bayu.
Ali je možno plačati ob dobavi ali samo s kartico itd...

Ali so lahko odzivi kupcev na opravljene posle lahko "ponarejeni"... pri nekem prodajalcu (el. agregat) so namreč tako pozitivni odzivi, da ne verjamem, da so pristni. Ali so ti odzivi lahko zanesljiva referenca?

dvomim da bi bili lahko ponarejeni. ebay je pac dalec drugace kot neka nasa bolha. prvi nakup je bil ravno struznica in je slo kot po maslu. za ebay varjanto sem se pa odlocil po 3 nategih na suho pri nas ala bolha in ostali oglasniki. enkrat je bila pomota cena na netu(ko smo bili ze zmenjeni in na njegovem dvoriscu), drugic sem se vse zmenil, pridem in pravi da je ze nekdo prisel z gotovino pred mano in je dal. tretjic enako. pa sem rekel prekleti deb... in sem imel za dalec manjse denarce cez 10 dni pripeljano na dom.
point je, da vsi cuvajo svoj profil kot nedolznost. ce ima feedback slab, bo tezko prodal, ker ga imajo takoj za nategovalca. in je opravil. placujes pa samo vnaprej, na razne nacine, kakor ima pac vsak prodajalec napisano. povecini vsi sprejemajo bancna nakazila in paypal, amerikanci in anglezi pa se razne ceke, ki jih jaz nisem nikoli skapiral. kar pogumno, od mene EBAYu samo dobro :wink:
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a napetost » 22.12.2007 8:27

mib napisal/-a:Hvala, Janez. To sem potreboval, da imam neko orientacijo. Mimogrede, kako si zadovoljen z strojčkom. Tudi sam namreč nameravam kupiti nekaj takega.

lp

Pozdravljen
Z strojčkom sem kar zadovoljen,menim da je kar točen. Večinoma teh strojčkov je iz azije in menim, da so vredni svojega denarja. Seveda je treba ščasoma naštelat kakšno kajlo. Špon noža je seveda primeren velikosti stroja. Ni mi žal da sem ga kupil. Ta prodajalec se mi zdi kar korekten zato sem pred kratrkim kupil za prijatelja še enega (plačal je seveda on)in je tudi zadovoljen.
Želim ti obilo veselja ob novem stroju.
Vsem ostalim tudi tebi pa želim veliko zdravja in sreče v 2008 !
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 25.12.2007 9:55

zakl napisal/-a:
skorpijon napisal/-a:
zakl napisal/-a:super stvar, trenutno cakam invertersko plazmo, 40A, 250eur + 25eur poštnine, poreklo nemčija, eno leto garancije.

vsekakor priporočam.

A se da dobit podatke kakšno plazmo si kupil da mal primerjam cene,link če se da.
lp

danes sem jo dobu. Porocam o rezultatih...

Vidim, da plazmo že prodajaš (Spet eden tistih oglasov brez cene. A je tako težko napisati ceno zraven ? )
Obljubil si, da boš poročal, sedaj pa že prodajaš. Slaba reklama za Ebay. Ali pa za plazmo, saj ebay ni za to nič kriv. Ali pa samo delaš "biznis", kar je tudi prav.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 25.12.2007 14:49

magnum357 napisal/-a:
zakl napisal/-a:
skorpijon napisal/-a:
zakl napisal/-a:super stvar, trenutno cakam invertersko plazmo, 40A, 250eur + 25eur poštnine, poreklo nemčija, eno leto garancije.

vsekakor priporočam.

A se da dobit podatke kakšno plazmo si kupil da mal primerjam cene,link če se da.
lp

danes sem jo dobu. Porocam o rezultatih...

Vidim, da plazmo že prodajaš (Spet eden tistih oglasov brez cene. A je tako težko napisati ceno zraven ? )
Obljubil si, da boš poročal, sedaj pa že prodajaš. Slaba reklama za Ebay. Ali pa za plazmo, saj ebay ni za to nič kriv. Ali pa samo delaš "biznis", kar je tudi prav.

z njo sem vec kot zadovoljen, reze tja do 12 mm, sam kvaliteta reza je tam ze bolj tako-tako. pa eno leto garancije, susilec zraka ter maska spada zraven.
bom narocu se dve, eno za znanega kupca, eno pa za prodat. ce se pa najde se kak interesent, jih pa narocim vec. zase bom pa kupu mocnejso... tja do 30 mm.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

Registracije

OdgovorNapisal/-a arok » 7.1.2008 18:27

Lep pozdrav!

Želim se registrirati na e-bay pa me zanima kaj izberem pod rubriko State / Province ker nima nič zvezi s slovenijo.Zanima me tudi ali je možno nakazilo preko klika ali samo mastercard in podobno.

Hvala za informacije in lep dan.
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a napetost » 8.1.2008 11:37

Pozdravljeni

Kar dolgo je že kar sem se sam prijavil, prijavil pa sem se na ebay.de kjer je bila pod opcijo država tudi Slovenija. Če ti je ljubša angleščina se prijavi na ebay.uk Kjer mislim da je podobno. Z geslom ki ga dobš se lahko kasneje prijaviš na katerikoli ebay.
Upam, da bo pomagalo.
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jhribar1 » 11.1.2008 22:53

Pozdravljeni

jaz bi rad zamenjal eno stvar z nekom iz Anglije.

Zmenila sva se, da mu pošljem rez. dele od KTM motornega kolesa, ki jih rabi, on bo pa poslal meni rezervne dele, ki jih jaz rabim.

V bistvu bova samo zamenjala brez odkupnine,jaz plačam pošto njemu on jo pa meni.

Sedaj Me pa zanima, če kdo ve koliko bom moral plačati poštnine za stvari,ki jih bo poslal( približno 3 KG) ter če so še kakšne carine itd? hvala LP Jure
jhribar1
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a napetost » 12.1.2008 21:53

Kolikšna je poštnina se boš moral pozanimati na pošti ali podjetju, ki se ukvarja z dostavo paketov.
Poštnine pa ni ker je tudi Anglija v EU .
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acme12 » 14.1.2008 22:33

Raje vprašam, preden se kje preveč zatakne.
Mene pa zanima kako poteka ta metoda na ebay.de:
Slika
Prosim če me popravite če nimam prav.
-Če prav zastopim gre za prenos med bančnima računoma in sledi takole:
1. Po končanem licitiranju preverim ca celoten znesek nakupa (cena + strošek pošiljanja.
2. Izberem plačilno metodo " transfer Plus (kje to izberem?)
3. Na potrdilni strani nato dobim podatke TRR prejemnika
4.Plačam (Ali je kakšen problem tu z Linkom-Gorenjska banka)
5. Ko prodajalec prejme denar mi zadevo pošle.

Hvala za odgovor
M.
acme12
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 15.1.2008 7:49

acme12 napisal/-a:Raje vprašam, preden se kje preveč zatakne.
Mene pa zanima kako poteka ta metoda na ebay.de:
Slika
Prosim če me popravite če nimam prav.
-Če prav zastopim gre za prenos med bančnima računoma in sledi takole:
1. Po končanem licitiranju preverim ca celoten znesek nakupa (cena + strošek pošiljanja.
2. Izberem plačilno metodo " transfer Plus (kje to izberem?)
3. Na potrdilni strani nato dobim podatke TRR prejemnika
4.Plačam (Ali je kakšen problem tu z Linkom-Gorenjska banka)
5. Ko prodajalec prejme denar mi zadevo pošle.

Hvala za odgovor

----------
Überweisung, die, nakazilo, Schein: položnica, virman; .....

----------

meni se zdi, da je to plačevanje preko položnice. predlagam ti, da se pozanimaš pri svoji banki kako to poteka s tujino in naj ti predlagajo kaj je najbolj enostavno oz. kakšen transfer je najbolj enostaven

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov