STROJNISTVO.com • Poglej temo - Projektiranje - plača

Projektiranje - plača

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Projektiranje - plača

OdgovorNapisal/-a gost » 28.11.2003 20:05

Sem študent absolvent pa me en šef v firmi kjer delam prek študenta vabi če se bi tam zaposlil pri projektiranju jaz pa ne vem ali naj sprejmem ali ne in zanima me kakšne so pri projektiranju kaj plače...

Nekje sem našel tud eno firmo ko nudi delo za doma-risanje z Avtocadu, in v ponedeljek grem pogledat v tisto firmo in baje se bom pogajal kolk naj dobim za tist del plačano...nikol še nisem delal tega in ne vem kolk naj dobim tisto plačano kaj če bom rekel smešno majhno ceno potem bom delal pa ko norc...
gost

OdgovorNapisal/-a Optimst » 30.11.2003 10:30

Probaj z urno postavko , kot jo imajo na uradnih servisih za avtomobile. Pri Renaultu je to bilo včasih 5000 SIT . Pa boš videl kakšna bo reakcija .
Dobro bi bilo , če bi v prihodnosti strojniki ustanovili svoj sindikat in v sklopu tega definirali mimimalno ceno našega dela .

Lp
Gregor
Optimst

OdgovorNapisal/-a Gost » 30.11.2003 13:16

Sindikat je že ustanovljen 8) Žal podrobnejših
informacij trenutno še ne morem dat, toda
v bližnji prihodnosti boste izvedeli več :wink:
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 30.11.2003 23:10

Optimist je očitno doma v Butalah.

Kot vs novopečenci pozabi da je v ceni všteta tudi amortizacija opreme.

Realna plača začetnika tam okoli 130 - 160.000 sit.

pozdrav janko
Gost

OdgovorNapisal/-a gost » 1.12.2003 13:49

ja res je da se strojniki premalo postavimo zase. Ekonomisti majo pač večjo plačo ker znajo delat...z jezikom ;)
gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.12.2003 1:04

sem strojnik, nebi škodilo malo ekonomskega znanja mar ne. kar se pa dela tiče, če znate odfrčite v privatne vode pa bo dnarcev na kupe (ali pa tudi ne...

lp janko
Gost

OdgovorNapisal/-a jozl » 2.12.2003 9:27

Koliko si pa sploh do sedaj dobil kot študent na uro. To vrednost pomnožo s 168 in taka ti mora biti neto plača ne pa bruto, da vsaj nekaj dobiš.

Jaz sem delal kot študent na razvoju z modeliranjem pohištva za jahte in sem bil v dilemi koliko postaviti urno postavko. Ker doma delam kaj v ACADu imam za male zadeve postavko 1000, prej sedaj pa 1500 SIT/h. Firmi sem rekel, ker mi je bilo prvo resno delo z modeliranjem za začetek 1500 in tudi potne stroške so mi poravnali v celoti 55 SIT/km, saj sem imel do firme 62 km v eno smer. V tem času se mi je stara 5-ka znucala in skoraj šla na odpad. Z delom sem bil zadovoljen, malica je bila dokaj dobra, zmano so bili tudi zadovoljni, plačilo ker so bili še zraven potni stroški je bilo tudi dobro, saj sem tako le nekaj zaslužil zraven še za novi avto. Če pa doma kaj modeliram, in potem izdelam načrte (predvsem za brunarice) imam urmo podstavko tapravo 5000 SIT/h.

Priporočilo je tako, nekaj let biti v firmi, da imaš kaj pravih izkušenj in potem iti na privat, če se le da in potem je tudi boljši dohodek.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov