STROJNISTVO.com • Poglej temo - Inštalacija WinXP na prenosnik

Inštalacija WinXP na prenosnik

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Inštalacija WinXP na prenosnik

OdgovorNapisal/-a promehanik » 16.3.2008 16:32

Nabavil sem prenosnik HP 8710p z oper.sistemom FreeDos. Zraven nisem dobil nobenih driverjev. Sedaj pa bi rad namestil WinXP. Zanima me kako naj to naredim?
Na namizni računalnik sem že nameščal WinXP, pri prenosnikih pa je baje nek "problem" z prepoznavanjem diska.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 16.3.2008 16:44

Ja s prenosniki in driverji je res velik problem, ker ima vsak model svoje driverje, pomembeno je tudi zaporedje nameščanja.

Sicer se da dobiti čisto vse driverje na spletu (za HP), samo potem je problem zaradi vrstnega reda. Je pa konkretno za vaš model okoli 3,5 giga drivejrjev za xp, če se prav spomnim, tako, da vlečenje posameznih drivejrev iz spleta ne pride v poštev.
Čudi pa me, da zraven ni bilo nobenih driverjev, ker običajno so poleg FreeDosa vedno za xp ali visto (kje ste kupili prenosnik).
Predlagam, da pokličete na Avtero, da vam pošljejo driverje, ki jih rabite. Meni so jih še vedno, ko sem formatiral kakšne računalnike, katerih lastniki so izgubili cdje od raznih naprav.
Drugače če pa ne bodo hoteli poslati, je pa ena možnost, da dobite kakšnega srviserja, ki ima verjetno te driverje, ali pa jih naročite prek spleta (na neki britanski strani prodajajo za okoli 15€).
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 16.3.2008 19:47

Driverje za vse naprave najdeš na support strani od HP-ja.
Pač poiščeš driverje za svoj comp. in upaš, da bo našel vse.
Problem, ki ga imaš ti pa je drugi (usaj mislim da je tako). Zakomplicira se pri SATA diskih, ker moraš inštalirat driverje še preden začneš z nalaganjem XP-jev.
To moraš narediti zato, da računalnik sploh zazna disk.
Kakor narediti to? Potrebuješ zunanji USB- disketnik z disketo na katero naložiš driverje, za sata disk iz supportove strani. Mogoče se bo zdj kdo smejal moji izjavi, samo dejansko je tako z računalniki, ki nimajo na svojih platah driverjev za sata diske.
Sam imam dellov prenosnik, ki ima ta driver že v sebi. HP-jci, pa tega po večini nimajo- vsaj cenejši ne.
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 16.3.2008 20:36

Sem slišal, da je možno SATA driver zapeči na CD od WinXP in potem več ni problemov pri inštalaciji. Jutri mi bo kolega to naredil z nekim posebnim programom. Bom poročal kaj bo ratalo.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 16.3.2008 20:39

Jooo, no dei, pa potem poročaj.
Ker zmeraj ko mi kdo kak comp prnese za popravt imam problem s tem sata driverjem.

lp
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kemichar » 16.3.2008 20:40

Sem mel podobno situacijo, potem pa sem na slo-techu najdu rešitev:
Glede SATA diska je zadeva enostavna, v BIOSU disable-aš SATA native mode in potem XP inštalacija steče b.p.

upam, da pomaga.
kemichar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Herminator » 16.3.2008 20:45

XP inštaliraš brez problemov pri HP, problemi so pri fujitsusiemens....tm pa nič od nič...vedno zahteva driverje, pri HP pa iz lastnih izkušenj na vseh mora zagrabti XP. Drugače pa ja vse driverje dobiš če je kaj po pravem na CD_ju oz jih imaš tudi za vsak model na spletu.
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 17.3.2008 9:10

kemichar napisal/-a:Sem mel podobno situacijo, potem pa sem na slo-techu najdu rešitev:
Glede SATA diska je zadeva enostavna, v BIOSU disable-aš SATA native mode in potem XP inštalacija steče b.p.

upam, da pomaga.

Isto sem naredil na mojem HP-ju. Zadeva deluje-preverjeno. Ko so pa enkrat gor XP-ji
potem pa ostale driverje potegneš dol iz HP-jve podpre :wink: . Važno, je da prej inštaliraš še Antivirusni program :cry: !

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 17.3.2008 9:26

A to je nujno inštalirati antivirusni program (NOD32) pred inštalacijo driverjev?

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 18.3.2008 7:03

promehanik napisal/-a:A to je nujno inštalirati antivirusni program (NOD32) pred inštalacijo driverjev?

lp, prom

Nujno ni, je pa priporočljivo, ker ko si enkrat na NET-u nikoli ne veš kaj potegneš dol skupaj z driver-ji :cry: !!!

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 19 gostov