STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uporaba laserja v orodjarstvu

Uporaba laserja v orodjarstvu

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Uporaba laserja v orodjarstvu

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.1.2004 14:36

Kdo bi mi dal realno oceno o tem, da je uporaba laserja za
reparaturno navarjanje orodij rentabilna naložba?

Bodoči investitor.
Gost

Nekaj nasvetov

OdgovorNapisal/-a MIKI » 7.2.2004 8:00

Sam uporabljam storitve podjetij, ki se ukvarjajo z laserskim varjenjem in iskreno Vam povem, da bo Vaša rentabilnost naložbe odvisna predvsem od kvalitete dela. ki ga boste opravljali.Trenutno jaz vem za 2 podjetji v Sloveniji ( 1 v Ljubljani in 1 v Blejski Dobravi ), ki se že ukvarjajo z nudenjem reperaturnega laserskega varjenja.Proces je dokaj zahteven in dolgotrajen, v veliki meri pa je odvisen dodajni materijal in kvaliteta prekrivnega sloja ( če ni dober se zvar lušči ).Če boste kvalitetno delali in imeli dobro odzivnost na zahteve naročnikov ( namreč čedalje več je zanimanja za ta način varjenja in dolgo čakanje na vrsto - tudi do 2 dni!!) in "pravo" lokacijo je morda vaša naložba že v naprej dobra in bo lahko obrodila dobre poslovne uspehe.

LP Miki :D
MIKI

OdgovorNapisal/-a Gost » 9.2.2004 12:00

Za vzpodbudno mnenje se gostu Mikiju zahvaljujem. Preseneča
me pa to, da je zanimanje za tovrstno reparaturo čedalje večje in pri tem je potrebno dolgo čakati na vrsto, celih 2 dni. Ali je proces popravila tako zapleten, da traja tako dolgo ali pa je naš forumist mislil na čakalno vrsto,
vendar domnevam, da je v tem primeru čakalni čas 2 tedna! Mogoče je pa čas v orodjarski branži tako dragocen, da je dvodnevno čakanje na ponoven zagon orodja pravo razkošje?
Znano mi je, da je na Blejski Dobravi laserski reparaturni servis, ni mi pa poznano, kdo se s to dejavnostjo ukvarja v Ljubljani. In upam, da ni skrivnost, da mi tega naslova nebi zaupali. Kot bodočega investitorja me zanima marsikaj, npr: katera orodja so bolj "pokvarljiva " tista za delo v hladnem ali delo v vročem, kakšne velikosti (in teže) so ta orodja?
In nenazadnje koliko stane popravilo, pravzaprav koliko je ocenjena ura dela?
Morda pa bi se odločili za sodelovanje?

E.mail: projekt@email.si
Gost

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov