STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tračna žaga

Tračna žaga

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Tračna žaga

OdgovorNapisal/-a poknjen » 17.5.2008 7:34

zdravo

zanimam se za nakup tračne žage za kovino v vrednosti okrog 1000e. zanima me kaj mi svetujete? ima kdo od vas kakšne izkušnje z znamko JET? kako se vam zdi?

hvala za odgovore in LP
poknjen
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Tračna žaga

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 17.5.2008 13:16

poknjen napisal/-a:zdravo

zanimam se za nakup tračne žage za kovino v vrednosti okrog 1000e. zanima me kaj mi svetujete? ima kdo od vas kakšne izkušnje z znamko JET? kako se vam zdi?

hvala za odgovore in LP

Sam da veš kaj lahko dobiš v rangu 1000€, kar se tiče tračnih žag.

Žaga znamke žblj (beri trenutna značka trenutnega prodajalca, žaga pa mede in Taivan/Kitajska).

Skratka, ko se boš nehal obremenjevati z znamko žage dobiš za 1000€ tračno žago, ki ima možnost prežagati prečno kloc 300x 180 mm, oz fi 180 mm palico, možno je tudi rezanje pod kotom, takrat se zmanjša širina obdelovanca, ki ga žagaš (odvisno od kota pot katerim žagaš), pomik je gravitacijski z dušenjem amortizerja, žaga seveda ima hlajenje z emulzijo. Pogonski motor ima 1,5 kW, jermenski prenos s 4 hitrostmi žaginega lista.
Cela žaga vaga ene 130 kg in je na kolesih.

Skratka meni zgoraj opisana žaga odlično služi že 2 leti. Predvsem postaneš neodvisen pri nabavi materiala. Razrez lahko opraviš doma in sproti ter poceni, ker prodajalci železa razrez mastno zaračunajo (sploh Inox).

Edino kar boš kupil posebej so listi za tračno žago. Te moraš kupiti skladno z materialom, ki ga nameravaš žagati.

Za polni material kupiš liste z redkejšimi zobni, za cevi pa z gostejšimi zobmi. Posamezni list stane cca 20€.

Evo toliko zaenkrat.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 5.6.2008 20:10

Blabla, kje je mogoče nabavit takšno žago za ta denar? Resno sprašujem.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 5.6.2008 21:00

bpod napisal/-a:Blabla, kje je mogoče nabavit takšno žago za ta denar? Resno sprašujem.

Evo mi mamo točno tole žago:

http://www.bernardo.at/sitex/index.php/ ... 180_H.html

Kupljena je na tem naslovu. www.bernatdo.at

Smo jo pa kupl kao trgovina in smo dobil dobr rabat, ampak to pomoje ne bo igral večje vloge pri ceni.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 6.6.2008 7:09

Žaga je zanimiva. Torej je bila cena okrog 1k€? Kako pa je z dostavo? Kakšna pride končna cena?
S slike mi ni povsem jasno kako se nastavlja za rezanje pod kotom. Najbrž se zasuče surovec, žaga pa je vedno v istem položaju a ne?

Prosim, opiši svoje izkušnje s to žago čimbolj podrobno. Hvala.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 6.6.2008 7:15

Še nekaj me zanima:

Če prav razumem, žaga nima hidravličnega dviga ampak jo je potrebno dvignit ročno, hidravlični cilinder pa služi samo za kontroliranje pomika pri rezanju?
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 6.6.2008 8:01

bpod napisal/-a:Žaga je zanimiva. Torej je bila cena okrog 1k€? Kako pa je z dostavo? Kakšna pride končna cena?
S slike mi ni povsem jasno kako se nastavlja za rezanje pod kotom. Najbrž se zasuče surovec, žaga pa je vedno v istem položaju a ne?

Prosim, opiši svoje izkušnje s to žago čimbolj podrobno. Hvala.

Je cena je bila tam okoli 1000€ (2 leti nazaj)
Za dostvo naročiš špedicijo, ki stane max 100€.

Za rezanje pod kotom zavrtiš čeljusti na primežu.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 6.6.2008 8:07

bpod napisal/-a:Še nekaj me zanima:

Če prav razumem, žaga nima hidravličnega dviga ampak jo je potrebno dvignit ročno, hidravlični cilinder pa služi samo za kontroliranje pomika pri rezanju?

Dvig je ročni. Hidravljično je dušenje spuščanja.

Žagam predvsem NIRO palice in Niro pravokotne cevi.
Premeri do 120 mm, ker pri večjih premerih je problem teža kosa ki ga žagaš (manipulacija).

Zelo pomembno je, da imaš več gostot žaginih listov na zalogi (če žagaš zazlične stvari).

Veliki premeri/kosi z veliko rezalno površino...redki zobje
Kvadratne cevi...gosti zobje
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 6.6.2008 8:11

Sem dal povpraševanje, pa bom videl kaj bodo napisali...
Hvala za informacije.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a poknjen » 6.6.2008 8:33

http://www.jetmb.si/m_proizvodi_02_02_06.htm

skoraj identično žago dobiš na vrhnjem naslovu cena okrog 1000e

LP
poknjen
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 7.6.2008 7:27

Blabla, še to me zanima: ali je rez pri tej žagi raven in gladek ob predpostavki, da so patametri odrezovanja optimalni? Potreboval jo bom namreč tudi za razrez Bosch profilov, kjer so zahteve po kvaliteti reza visoke. Skrbijo me namreč morebitne vibracije pri rezanju.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 7.6.2008 8:35

bpod napisal/-a:Blabla, še to me zanima: ali je rez pri tej žagi raven in gladek ob predpostavki, da so patametri odrezovanja optimalni? Potreboval jo bom namreč tudi za razrez Bosch profilov, kjer so zahteve po kvaliteti reza visoke. Skrbijo me namreč morebitne vibracije pri rezanju.

Ja rez je raven, ampak je še vedno potrebno razigljenje.

Glede gladkosti je pomoje najvažnejša izbira pravilnega žaginega lista. Sploh pri žeganju tankostenskih cevi, je dobro da imaš goste zobe na listu, da je rez čim bolj gladek in da se ne pojavljajo vibracije.

Pravilo pri izbiri žaginega lista je, da režeta vedno najmanj 2 zoba naenkrat. (bolje da 3 ali 4).

PS Ne poznam Bosch profilov. Ampak če so slučajno aluminijasti, potem bi ti svetoval drugo žago. (Navadno tišlarsko montažno žago v gostimi vidia zobmi (list je isti kot za prečno rezat trd les).
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pzagar » 7.6.2008 9:55

Za rezanje alu profilov rabite krožno žago z velikimi obrati (cirkular).
The art of simplicity!
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 7.6.2008 13:59

pzagar napisal/-a:Za rezanje alu profilov rabite krožno žago z velikimi obrati (cirkular).

Ja montažno žago (cirkular štuc žago), tisto, kjer se list nagiba proti komadu ki ga žagaš.

Taka žaga je zelo hitra, zelo natančna in ne pušča skoraj nič igle, če se potrudiš pri žaganju komadi (tudi tisti žagani pod kotom) pašejo v 0 (NULO).

Edina pomanjkljuvost. Zelo hitro trčiš na omejitev presekov ki jih žagaš. (sploh pod velikim kotom)
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 7.6.2008 16:47

Takšno žago imam, vendar ni uporabna za večje dimenzije kadar režem pod kotom.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov