STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko zaslužimo strojniki - 2007

Koliko zaslužimo strojniki - 2007

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Izpust » 11.6.2008 11:43

Če je možno bi Vas prosil, da naj vsakdo napiše s katerim programskim paketom 3D modelirate vaše izdelke.

Po nekaterih mojih podatkih imajo v podjetjih kjer delajo z SW povprečno celo nižje plače kakor projektanti v podjetjih, ki delajo z AutoCAD-om, čeprav tudi tukaj niso prav zadovoljive.
Gre za primerjalno analizo med produktivnostjo in konkurenčno sposobnostjo podjetja v primerjavi z izkazanim dobičkom.

Torej zanima nas primerjava:
plača : CAD orodje !
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 11.6.2008 12:05

Še v moji prejšnji služibi, tega je cirka 4 leta 190.000,00 Neto. Delal pa sem v Cati-i orodja za preoblikovanje pločevine.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vesoljc » 11.6.2008 13:55

izpust zakaj pa ti ne napišeš svoje plače pa svojega CAD CAM sistema
vesoljc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 11.6.2008 14:19

Prej Pro/E in cca 510€
vmes smo tudi menjali poslovnega partnerja ter lastništvo iz EU.
Sedaj Solid Edge20 in redno plačilo okrog 850€.

za normalno mesečno delo strojnega ing. 180 ur.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jani.m » 11.6.2008 14:25

Nočem biti nespoštljiv, ampak močno dvomim da je plača direktno povezana z programom ki ga pri delu uporabljaš. Kvečjemu bi lahko sklepali da podjetja ki nimajo denarja za dražji software, tudi plače niso visoke.
Predvsem pa teorija klecne na večjih podjetjih, kjer uporabljajo različne programe. Npr. pri nas se uporablja NX, SW, CoCreate in AutoCAD, pa so plače na vseh oddelkih enake (za enako delovno mesto).
jani.m
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 11.6.2008 14:32

Jaz pa močno sumim - tako je vsaj v našem podjetju - da največ zaslužijo tisti "strojniki" ki ne znajo nobenega CAD, CAM itd... programa, niti klasičnega strojništva, saj imajo narejene plesne tečaje iz strojništva. In ker so za resno delo vedno bili tako nesposobni so tekom menjavanja režima napredovali tja, kjer lahko naredijo najmanj škode z svojim neznanjem - v vodstvo :) .

LP
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 11.6.2008 14:35

Jani.m:
To je seveda specifično za podjetja z različnimi sistemi. Tam je treba potegniti sredinsko plačo, sicer zaposleni ne bi bili preveč zadovoljni.
Sem pa presenečen nad pisano druščino sistemov pri vas.
Kakšne podatke izmenjujete med sabo in kaj se zgodi, ko pride do sprememb. Si predstavljam, da gre vsakič pol vaše plače v nič samo zaradi nepotrebnega opletanja s podatki in mnogih stvari, ki so povezane s tem: napake, zastoji, reklamacije, izmet, koordinacija problematike, kooperanti itd.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 11.6.2008 15:40

Izpust, tudi jaz ne vidim velike povezave med plačo in programskim paketom..
Bolj pomembno se mi zdi kaj kdo naredi s programom in koliko naredi. Je pa tudi razlika, če rišeš samo pločevino za upogibanje in izrez ali pa še kaj druga.

Kdor je dovolj samozavesten in točno ve, kako pomemben je njegovo znanje za podjetje si lahko vsaj poskusi izboriti boljše delovne pogoje ali pa gre drugam.

Strokovnjakov na svojem področju so povsod veseli, potrebuješ pa dobre reference ali pa da se dokažeš, saj na začetku ti redkokdo da plačo, katero si dejansko zaslužiš.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a jani.m » 12.6.2008 6:38

Izpust:
Vem da se sliši neverjetno, vendar je res - na naši firmi je s temi programi totalen kaos. Rešuje nas edino to, da izdelujemo več različnih vrst izdelkov, tako da med različnimi oddelki ni nekega večjega sodelovanja. Za pošiljanje podatkov kupcem pa se tako ali tako uporabljajo različni standardni formati (STEP, IGES za modele, DXF, PDF za ostalo...).
Sicer pa stvari kažejo na bolje, saj so pred kratkim nabavili licence za UGSov NX ter TeamCenter za celotno firmo. Upam - vsaj za celotni razvojni oddelek...
jani.m
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a strojnikM5 » 10.7.2008 21:18

Mene pa zanima, če kdo pozna kakšne so plače v Hidri, študiram strojništvo (uni - konstrukter) in imam štipendijo pri Hidri. Slišal sem namreč da so plače zelo slabe cca 650 - 750 eur. :cry:
strojnikM5
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 11.7.2008 7:17

strojnikM5 napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo pozna kakšne so plače v Hidri, študiram strojništvo (uni - konstrukter) in imam štipendijo pri Hidri. Slišal sem namreč da so plače zelo slabe cca 650 - 750 eur. :cry:

Pozdravljen,
pred skoraj 10-imi leti sem prehodno delal v Saturnus AO (sedaj Hella Lux). Plača je bila cca. 150.000 SIT. Ko sem po 8-ih mesecih dal odpoved, so mi takoj ponudili 230.000 SIT, toda imel sem že boljšo ponudbo.... Podobno se mi je zgodilo še enkrat.
Osnovna plača, ki se ti obeta, je nizka, ti pa samo dobro delaj in se uči. Čez čas stopi do nadrejenega in mu na prijazen način povej, da si s svojim delom zaslužiš dostojno življenje!
Vedi pa, da so na delovnem mestu pomembne tudi druge stvari ( odnosi, zanimivost dela,...)

Srečno!
Ni lepše rožice na svet, kot je ta vinska trta...
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

Hm

OdgovorNapisal/-a aspirin » 11.7.2008 19:39

strojnikM5 napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo pozna kakšne so plače v Hidri, študiram strojništvo (uni - konstrukter) in imam štipendijo pri Hidri. Slišal sem namreč da so plače zelo slabe cca 650 - 750 eur. :cry:

Vedi da ga boš po končanem študiju dobil zelo globoko "very deep". Tako je pokazala praksa. Nekateri strojniki (s faksom)ne dosegajo niti ranga, katerega si najavil ti. Vedno več je mladih ljudi ki zapuščajo firmo in mislim da tam ni prihodnosti. Tudi sama sem bila tam zaposlena s kar nekaj šole, sedaj pa me konkurenca plačuje za več kot 2x več.
Resnično mislim da boš jokal..
PS: Hidrija je velika, kje točno imaš štipendijo?
ana
aspirin
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a advokat » 11.7.2008 20:26

Tudi sam mislim, da je pomembno v katerem "tozdu" v firmi štartaš. Poznam namreč primer, ko nekdo v isti firmi, v drugem oddelku zasluži 50%več z isto izobrazbo. Medtem, npr. v razvoju imajo na začetku minimalno osnovno plačo za 7.stopnjo ( mislim, da je to nekje okrog 700 eur,) če pa je pripravništvo ?? pa še 70% od tega torej 490 eur. Skratka en delavec z osnovnošolsko izobrazbo, ki sicer 8 ur FIZIČNO DELA, zasluži isti ali večji znesek.
Lep pozdrav.
advokati niso za strojnike
advokat
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Hm

OdgovorNapisal/-a jpm » 11.7.2008 21:06

Pojdi pa na Kolektor, hehe :lol:

Joke.. isto je, za pripravništvo 600€, potem pa okol 900€.

Zajebana je idrijska luknja.
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win” Mahatma Gandhi
jpm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jazbec4 » 11.7.2008 23:59

Fantje, ko boste naredili faks, se boste morali še fajn dokazat da znate delat, ker redna zaposlitev je v večini primero precej drugačna kot študentsko delo.
In potem bo prišla tudi plača. Ali pa boste zamenjali firmo.
Peščica vas je sigurno, ki veste kaj počnete, je pa tudi veliko bleferjev, ki jih zanimajo samo evri.
Od mojih zaposlanih, ki imajo faks, je uporabnih kakšna tretina, ostalo ne vem kje in kdaj so dobili diplome. In so plačani slabše kot solidni tehniki.
Ni vse faks...
jazbec4
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost