STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strokovni izpit

Strokovni izpit

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Strokovni izpit

OdgovorNapisal/-a ROOKY » 24.1.2004 11:17

Je kdo opravljal strokovni izpit na Inženirski zbornici Slovenije? Kje se da dobiti literatura? Kako je bilo?
LP, Rooky
ROOKY
Novinec
Novinec

Kraj: Ljutomer

OdgovorNapisal/-a marjan » 25.1.2004 18:43

Pozdravljen Rooky,

jaz še nisem naredil strokovnega izpita in niti ga trenutno ne delam. So pa sodelavci imeli prejšnji teden predavanje za strokovni izpit.
Literaturo so dobili na predavanju, ki poteka en teden.
Zdaj se je spremenila zakonodaja (od marca meseca naprej) in za pridobitev strokovnega izpita moraš imeti najmanj 7. stopnjo izobrazbe. V primeru da si končal visoko strokovno (3 letni program) potrebuješ 5 let delovne dobe, če pa si končal univerzitetni program (4 oz. 4.5 let) pa rabiš 3 leta delovnih izkušenj.
V splošnem so za pridobitev strokovnega izpita zelo poostrili pogoje (glej zgoraj). Če te še kaj zanima se lahko pozanimam...

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Strokovni izpit in EU

OdgovorNapisal/-a tom1 » 26.1.2004 7:14

Družba,

a kdo ve, kaj se bo zgodilo po vstopu v EU.

Ali bo ta izpit še relavanten ali ne?

??
tom1
Strokovnjak
Strokovnjak

Kaj bi z njim ???

OdgovorNapisal/-a stajerc » 12.2.2004 14:04

Kot mlad inžiner sem izpit opravil (ga tudi sam plačal). Sam po sebi sicer ni napačen, so pa predavanja bila ena sama nakladanja. Dobi si nekoga, ki ga je opravil ter literature, malo se bo treba učiti, tudi težje si že delal..
V Sloveniji si nobeden inšpektor ‘ne upa’ nadzirati takšne in drugačne projektante, iz Ljubljane hodi neki šipter uvajati ISO po Sloveniji, ter prepričevati direktorje da izpit ni potreben, zakoni se tako hitro spreminjajo kot inflacija v exJugoslaviji..
Moje mnenje – sedi, počakaj še malo, z vstopom v EU prihaja nova vrsta LDS, tisto slabo tiskano diplomo dvomom da kje priznajo, bi pa bilo mogoče dobro to opraviti v Avstriji. - LP
stajerc

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov