STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava gokarta

Izdelava gokarta

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Izdelava gokarta

OdgovorNapisal/-a jernej100 » 15.8.2008 21:13

Imam nekaj vprašanj okoli izdelave gokarta. Vem da obstajata še dve temi o gokartih a sem se odločil da rajši naredim novo, ker sta ti temi starejši in nihče ne odgovarja nanje.

Tko kt velik ljudi sm se tud jest spravu naredit doma en gokart.

Imam načrt za šasijo, zanima pa me če ima kdo kakšne druge načrte npr. pogonska gred, krmilni mehanizem saj imam namen čim več delov narediti doma(imam na voljo kar nekaj strojev), da bi me gradnja prišla čim manj denarja.

Zanima me če ima kdo oz. jih prodaja kakšne rabljene dele za gokart npr. zavore, sedež, krmilni mehanizem(potrebujem praktično vse), motor....

DObrodošli so tudi vsi nasveti, napotki o izdelavi gokarta, vrsti motorja, ki bi bil primeren za le-tega, in vse kar se vam zdi da bi pomagalo pri njegovi gradnji

ČE kdo potrebuje načrte za šasijo mu jih rade volje pošljem.

LP.

[/code]
jernej100
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 15.8.2008 21:41

Ja, tudi midva s prijateljem sva v fazi izdelave gokarta, žal čas in težave z motorjem ne dopuščajo, da bi se zadeve lotila :-? tako da je vse ostalo pri nekaj skicah in preračunih krmilnega mehanizma...
Drugače za osnovne ideje sem jaz poiskal tele načrte http://www.kartbuilding.net/racingkart/index.html samo tako ali tako je treba vse prilagoditi svojim sestavnim delom...
Glede vseh delov, ki se jih ne izdela doma je pa tako, midva sva dobila ugoden gokart, sicer v groznem stanju ampak, tisti deli ki jih rabiva pa so na njem.
Sicer pa, če imaš stroje in če se stvari misliš lotiti resno ubistvu rabiš samo platišča, volanski obroč, zavorni sistem in pogonski motor - mogoče še sedež, čeprav je bolje, da ga narediš po svojih merah iz poliestra.

Celotna izdelava je pa odvisna od tega kakšen motor bo na kartu, temu primerno je treba narediti okvir, pogonsko gred, razporeditev mase, posledično nastavitve krmilnega mehanizma...

Sam sem poskušal narediti simulacijo vožnje in obnašanja na dirkališču v nekem Lotusovem programu, vendar mi v 2 večerih stvari ni uspelo naštudirati, naprej se bom pa ukvarjal, ko bova resno začela z izdelavo (program lahko tudi posredujem, če boš kaj poskusil v njem).
Če pa rabiš ti lahko pošljem tudi preskeniani 2 knjigi o nastavitvah podvozij dirkalnikov, ki mi jih je posredoval nek forumaš, kratko razlago v slovenščini o nastavitvah podvozja pri avtomobilih ter moje strnjene zapiske in ugotovitve o nastavitvah "podvozja" za gokart...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mega_ne » 16.8.2008 8:01

ti bom še tukaj ponudu svoj gokart, ker vidim da je na tem forumu več potencialnih interesentov :D

VIDEO1
VIDEO2
filmčka sta ena izmed prvih, ko še nismo dojeli povsem kaj zmore - tudi prestavljanje ni ravno idealno. kasneje smo se vozili še 1x v logatcu, samo nimam nič dokumentirano

Slika
mega_ne
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a majstor9 » 16.8.2008 8:15

Če ne potrebuješ zelo močnega motorja lahko uporabiš motorko. Ima lastno hlajenje centrifugalno sklopko in je dokaj močan motor. Sem že videl in se mi zdi da kar dobro leti.HA.
majstor9
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 16.8.2008 14:11

majstor9 napisal/-a:Če ne potrebuješ zelo močnega motorja lahko uporabiš motorko. Ima lastno hlajenje centrifugalno sklopko in je dokaj močan motor. Sem že videl in se mi zdi da kar dobro leti.HA.

Se ne bi strinjal. Potem bolje od kakšnega Tomosa, pa še to je bolj "gajbica" kot pa gokart :)
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ErrikDj » 21.9.2008 14:33

mega_ne napisal/-a:ti bom še tukaj ponudu svoj gokart, ker vidim da je na tem forumu več potencialnih interesentov :D

VIDEO1
VIDEO2
filmčka sta ena izmed prvih, ko še nismo dojeli povsem kaj zmore - tudi prestavljanje ni ravno idealno. kasneje smo se vozili še 1x v logatcu, samo nimam nič dokumentirano

Za kakšne denarce ga daš?
ErrikDj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Punkt » 21.9.2008 23:57

Zakaj 10 tem na temo gokart in izdelava? Nesmisel. Nepregledno in z majn efekta.

Ljubitelji tega se združite v eni temi in bo rezultat boljši ne pa odpirat vsak svoje, ki kmalu zamre.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 12miha21 » 14.10.2008 16:36

Midva s sosedom pa sva že pred leti naredila gokart in ti lahko povem nekatere stvari, če te zanima na splošno pa glede zavor, sva dala kar od 2 motorjev diske ker si lažji kot pa na avtu. Motor je pa bil od acess krosa 110 ccm šasijo sva sama naredila, krmilni sistem pa od Marutija le, da je bolj močno predelan. Sicer ni bil pravi gokart ker je že spominjal na buggia ker je bil malo večji :D
12miha21
Sodelavec
Sodelavec

Re: Izdelava gokarta

OdgovorNapisal/-a anzer » 2.7.2009 20:18

jernej100 napisal/-a:Imam nekaj vprašanj okoli izdelave gokarta. Vem da obstajata še dve temi o gokartih a sem se odločil da rajši naredim novo, ker sta ti temi starejši in nihče ne odgovarja nanje.

Tko kt velik ljudi sm se tud jest spravu naredit doma en gokart.

Imam načrt za šasijo, zanima pa me če ima kdo kakšne druge načrte npr. pogonska gred, krmilni mehanizem saj imam namen čim več delov narediti doma(imam na voljo kar nekaj strojev), da bi me gradnja prišla čim manj denarja.

Zanima me če ima kdo oz. jih prodaja kakšne rabljene dele za gokart npr. zavore, sedež, krmilni mehanizem(potrebujem praktično vse), motor....

DObrodošli so tudi vsi nasveti, napotki o izdelavi gokarta, vrsti motorja, ki bi bil primeren za le-tega, in vse kar se vam zdi da bi pomagalo pri njegovi gradnji

ČE kdo potrebuje načrte za šasijo mu jih rade volje pošljem.

LP.

[/code]

ali bi mi lahko poslal načrte za šasijo
anzer
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Vodopivc » 3.7.2009 20:04

Nicomajstr***???*** napisal/-a:Se ne bi strinjal. Potem bolje od kakšnega Tomosa

Tomos ima bistveno manj moči kot pa kakšna stara Stihl-arca 80ccm...
Vodopivc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 6.7.2009 23:19

osebno man od 40hp motorja nebi dajal gor
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Izdelava gokarta

OdgovorNapisal/-a 8lolek8 » 7.6.2011 12:50

Jernej100 bi mi lahko poslal načrt za šasijo prosim!

lp
8lolek8
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vouka » 8.6.2011 9:08

Jaz imam načrte za izdelavo gokarta, samo je prevelik paket za vstavljanje tukaj. Lahko pa jih pošljem kdor jih želi na mail.
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zavarimvsekardobim » 7.1.2012 11:41

jernej100 ali mi lahko na gmail pošlješ načrt za šasijo?
ivan.klemencic2@gmail.com
zavarimvsekardobim
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a proda » 6.5.2012 14:28

vouka napisal/-a:Jaz imam načrte za izdelavo gokarta, samo je prevelik paket za vstavljanje tukaj. Lahko pa jih pošljem kdor jih želi na mail.

a lako meni pošlješ načrte za izdelavo gokarta? v.n.hvala
prodanovic_@hotmail.com
S.p.
proda
Novinec
Novinec

Naslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost