epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

frodo napisal/-a:Ravno to mislim da je narobe, da gre pol v material in sicer zato ker takrat je največja možnost da komad zavrti.Glede pomikov pa recimo 0.02mm na zob, da bi bilo varno.Jaz bi se odločil za vtek in iztek,s tem se minimalno poveča pot rezanja.

MC napisal/-a:Predlagam ti rešitev D40 n=1600 F=640, 3x 1.433 mm v globino. (lahko tudi 4x1.075 mm)
Frezaj v nasprotno smer kot imaš na modri sliki.
MC napisal/-a: V globino pojdi stran od komada z pomikom (npr. 5000 mm/min) pa ne bo velike izube časa!![]()
LP

Basmek napisal/-a:Fantje (in mogoče kako dekle), jaz vas ne razumem. Glede materiala je logično, da je nekje v sredini, nelogično pa se mi zdi besedičiti o obratih in pomikih, ko pa vemo samo diameter glave. Kake ploščice pa so? Razlika je velika med Sintalom in Sumitomom. Kakšen material, kakšen rob, kakšna oblika???

hartan napisal/-a:MC napisal/-a:Predlagam ti rešitev D40 n=1600 F=640, 3x 1.433 mm v globino. (lahko tudi 4x1.075 mm)
Zakaj se ti zdi z rezkalno glavo D40 boljše? in zakaj v nasprotno smer?
MC napisal/-a: V globino pojdi stran od komada z pomikom (npr. 5000 mm/min) pa ne bo velike izube časa!![]()
LP
Če grem v globino vstran od komada, grem tak al tak s hitrim hodom. Problematično je bolj to, da je pot zaradi velikega premera glave tolk daljša.

MC napisal/-a:hartan napisal/-a:MC napisal/-a:Predlagam ti rešitev D40 n=1600 F=640, 3x 1.433 mm v globino. (lahko tudi 4x1.075 mm)
Zakaj se ti zdi z rezkalno glavo D40 boljše? in zakaj v nasprotno smer?
LP
Če grem v globino vstran od komada, grem tak al tak s hitrim hodom. Problematično je bolj to, da je pot zaradi velikega premera glave tolk daljša.
Zaradi 20 let prakse![]()
![]()
!!!
LP

hartan napisal/-a:MC napisal/-a:Zaradi 20 let prakse![]()
![]()
!!!
LP
Če si še aktiven na forumu... A mi lahko argumentiraš, zakaj zagovarjaš uporabo rezkalne glave, ker zgornji odgovor mi bolj malo pomaga...

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov