Varilni aparat
Moderator: -M-
36 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Varilni aparat
Zdravo
Zanima me, kateri varstrojev MIG/MAG aparat priporočate za hobby varjenje železnih profilov(30x40 mm)
Kakšno žico in plin priporočate.
Lp
Zanima me, kateri varstrojev MIG/MAG aparat priporočate za hobby varjenje železnih profilov(30x40 mm)
Kakšno žico in plin priporočate.
Lp
- varstroj
- Sodelavec

No za takšnale varjenja sem si jaz najprej omislil varstroj varmig 1400...škoda denarja pa če bi stal aparat 50€
...jaz bi vsekakor dejal obvezno 3fazni (400V) se pravi za hobby je prvi ki je sploh primeren za moje pojme model 1805 (180A) 400V z njim lahko kvalitetno in brez težav zavariš tudi malo močnejše komade, ampak pogoj je hobby...namreč ima nizko intermenco, kar v praksi prinese da pri 180A variš nwm 10minut skupaj, potem pa čakaš en toliko. Ampak za oz domače popravila hobby je aparat super. Plin pa pojdi v linde naprimer, pa dobiš. Co2 plus argon pa mislim, da je to to. Spet preveč komplicirat za kakšna hobby opravila je brezveze.
Zadnjič spremenil Herminator, dne 26.12.2008 11:08, skupaj popravljeno 2 krat.
- Herminator
- Strokovnjak

varstroj napisal/-a:kaj pa od varstroja VARMIG 160/180 Supermig.
Kje na gorenjskem naj dobinm jeklenko CO2
Lp
Tale aparat je pomojem kar dober, sam imam varmig 1805, če bi kupoval še enkrat bi kupil raje nekaj rabljenega 250A+ za podobeb denar.
Jeklenko se dobi v Plinstalu (v Kranju mislim, da ne več, na Jesenicah pa še, pa tudi polnijo jih na Jesenicah, jaz pa kupujem v trgovini Grašča - v Križah, tam kjer prodajajo tudi kolesa, imajo pa od Messerja pline)
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Verjetno v isti trgovini, oz reducirni ventil v merkurju bi mogu bit. Drugače pa res načeloma boljše rabljenega 250A pa še kaj zravn nikoli ne škodi. 
- Herminator
- Strokovnjak

Ja žica VAC60. Z besedo profili verjetno mislite cevi.
Plin priporočam Ferromix (takšno je trgovsko ime pri Messerju), to je 82%Ar,18%Co2, mislim, da se mu reče tudi stargon C18. Pretok nekje 10-12 l/min.
Ker imam občutek, da ste pri MAG varjenju še začetnik, naj vas upozorim, da za enako "amperažo" kot pri varjenju z elektrodami, pri MIG/MAG postopku varjenja morate uporabljati bolj zatemnjena stekla!
Tukajle malo preberite: http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=52776#52776
Plin priporočam Ferromix (takšno je trgovsko ime pri Messerju), to je 82%Ar,18%Co2, mislim, da se mu reče tudi stargon C18. Pretok nekje 10-12 l/min.
Ker imam občutek, da ste pri MAG varjenju še začetnik, naj vas upozorim, da za enako "amperažo" kot pri varjenju z elektrodami, pri MIG/MAG postopku varjenja morate uporabljati bolj zatemnjena stekla!
Tukajle malo preberite: http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=52776#52776
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Sam sem imel iskrin mig 210L pa ga nisem imel več kot leto ker za resno delo je prešvoh oziroma gre nekje do 5mm več pa bl težko odvisno za kaj boste aparat potrebovali. Bolje je kupiti rabljenega mal močnejšega po možnosti 3 faznega ker ni stran vržen dnar. No sedaj imam iskrin starejši model druge roke 450A in z njim se da variti vse. No zanima me okvirna cena mešanice CO2(82%) in argon(18%).
- poknjen
- Strokovnjak

Odvisno od tega koliko si pripravljen dat za masko! Kvalitetne samozatemnitvene varilne maske so ranga nekaj 100€ tiste navadne pa nekaj 10€. Če boš kupil navadno pa obvezno naglavno masko, ker če boš masko držal v roki neboš mogu lepo varit! Seveda pa so samozatemnitvene maske veliko boljše in varnejše (kar navsezadnje pove tudi cena)! Moje mnjenje je, da če neboš veliko varil se ti ne splača samozatemnitvene kupit, ker te so bolj za resne varilce!
Vsekakor PAZI na oči!!!
LP
Vsekakor PAZI na oči!!!
LP
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A.Einstein
A.Einstein
- T_Eclipse
- Strokovnjak

Če govorimo o varjenju profilov (to je poln material, lahko oblikovan v različne oblike; cev je pa votel materia, lahko oblikovan v kvadraten, okrogel, pravokoten... prerez in z določeno debelino stene) 30×40mm potem so vsi zgoraj omenjeni Varstrojevi aparati neuporabni, ker bo nastal samo zlep, namesto zvara. Za varjenje takšne debeline bi takole ocenil, da se rabi za MAG cca.350A, mogoče nekaj manj, če bi naredil zelo dobre zvarne kanale.
Zatemnitev, se pa izbira glede na jakost toka. Za varjenje 5× mesečno se samozatemnitvena ne splača (cene dobrih samoztemnitvenih se začnejo pri okoli 200€), je pa super
poknjen, glede cene plina Ar18%, Co2 82%, pa ne vem, samo vem, da sem to mešanico iskal pa jo ni imel nihče v ponudbi.
Ferromix C18, je pa Co2 18%, Ar82%, cena pa okoli 30€ za 7kg jeklenko pod 200bar (oznake se mi ne ljubi iti pogledat tako da sem raje opisal
)
Zatemnitev, se pa izbira glede na jakost toka. Za varjenje 5× mesečno se samozatemnitvena ne splača (cene dobrih samoztemnitvenih se začnejo pri okoli 200€), je pa super
poknjen, glede cene plina Ar18%, Co2 82%, pa ne vem, samo vem, da sem to mešanico iskal pa jo ni imel nihče v ponudbi.
Ferromix C18, je pa Co2 18%, Ar82%, cena pa okoli 30€ za 7kg jeklenko pod 200bar (oznake se mi ne ljubi iti pogledat tako da sem raje opisal
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

36 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov