STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kompresor trudbenik

Kompresor trudbenik

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kompresor trudbenik

OdgovorNapisal/-a porsche » 18.2.2009 21:40

V delavnici imam kompresor trudbenik, dve glavi, 80L rezervar, 750l/min. opazil sem da zadnje čase veliko časa rabi da napolni rezervar. Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem in ali je bolje kar nabavit nov kompresor. Zanima me tudi kje se dobijo deli za kompresor.
porsche
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 18.2.2009 21:48

Za dele ne vem-verjetn kakšen serviser kompresorjev bi še kaj imel. Lahk da so ventili-na ploščicah, ki zapirajo se rad nabere garež od olja in umazanije iz zraka, to se zapeče, pol pa ne držijo in kompresor dalj časa rabi da napolni. Če snameš glave cilindrov, boš prišel do ventilov-razdereš jih in opereš z nitrom, pa bo najbrž dobro, obenem boš lahko videl tudi obrabljenost cilindrov.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kompresor trudbenik

OdgovorNapisal/-a Vijak » 23.2.2009 9:21

porsche napisal/-a:V delavnici imam kompresor trudbenik, dve glavi, 80L rezervar, 750l/min. opazil sem da zadnje čase veliko časa rabi da napolni rezervar. Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem in ali je bolje kar nabavit nov kompresor. Zanima me tudi kje se dobijo deli za kompresor.

Zračni filter-je čist?
Pa, dobro jo obdelajte!!!
Vijak
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a gslobod1 » 23.2.2009 19:48

Moj trudbenik je začel klenkat in dolgo je pumpal. Pa se je samo nepovratni ventil na glavi odšraufal. Tesnila sem sam naredil. Obročki pa valji ponavadi niso obrabljeni. Nepovratni ventil na glavi je setavljen iz dveh jeklenih podlošk ena je navadna katera zapira izhod zraka nazaj v filter , druga je ta vzmetna katera drži ob mirovanju ventil zaprt. Ta vzmetna rada poči in kompresor na tistem valju samo "meša zrak".
gslobod1
Strokovnjak
Strokovnjak

Kompresor

OdgovorNapisal/-a rajmondo » 1.4.2009 20:52

Original deli se dobijo pri proizvajalcu še vedno.
važno je da napraviš diagnozo okvare in posnameš dele,ala generalka,sešteješ strške in po mojem boljše da kupiš novi kompresor
rajmondo
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov