STROJNISTVO.com • Poglej temo - EBAY

EBAY

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a acme12 » 25.1.2008 22:51

Baklava, Preko Linka se zgleda da nakazovat v tujino :lol: .

Odgovor, ki sem ga dobil od Gorenjske banke je pa:

1. Plačilo z nakazilom v tujino

Prejemniku plačila lahko denar nakažete preko LINK-a, pri čemer morate izpolniti podatke o IBAN prejemnika plačila (njegovo št. računa), ostale njegove podatke ter BIC kodo oz. SWIFT oznako, ki določa banko prejemnico nakazila. V znesek plačila vkalkulirajte morebitno provizijo banke prejemnice plačila, to možnost (da vaš račun obremenimo za stroške sprejema nakazila na strani banke prejemnice) lahko dopišete tudi ob naročilu nakazila v LINK-u (izbira NAROČILA - NAROČILO NAKAZILA V TUJINO). Strošek nakazila oz. nadomestilo naše banke je odvisno od tega, kam nakazujete (EU, izven EU), v kateri valuti ter v kakšnem znesku, vedno ga lahko preverite v Tarifi nadomestil za storitve, ki jo imamo objavljeno tudi na spletni strani http://www.gbkr.si/html/ponudba/Tarifa_ ... bcani.html . Na spletni strani Ebay-a naj bi dobili podatke o računu prejemnika plačila (IBAN) ter BIC kodo.

Zanima me samo še nekaj pol pa gremo v nabavo:
1. Kako te ebay obvesti da si "zmagal" v licitaciji, in kako potem dobiš prodajalčevo IBAN in BIC kodo?
2. Ali je v navadi, da se licitiranemu znesku+poštnina prišteje še provizijo banke prejemnice?

Hvala za pomoč!
M.
acme12
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 25.1.2008 23:13

acme12 napisal/-a:Baklava, Preko Linka se zgleda da nakazovat v tujino :lol: .

Odgovor, ki sem ga dobil od Gorenjske banke je pa:

1. Plačilo z nakazilom v tujino

Prejemniku plačila lahko denar nakažete preko LINK-a, pri čemer morate izpolniti podatke o IBAN prejemnika plačila (njegovo št. računa), ostale njegove podatke ter BIC kodo oz. SWIFT oznako, ki določa banko prejemnico nakazila. V znesek plačila vkalkulirajte morebitno provizijo banke prejemnice plačila, to možnost (da vaš račun obremenimo za stroške sprejema nakazila na strani banke prejemnice) lahko dopišete tudi ob naročilu nakazila v LINK-u (izbira NAROČILA - NAROČILO NAKAZILA V TUJINO). Strošek nakazila oz. nadomestilo naše banke je odvisno od tega, kam nakazujete (EU, izven EU), v kateri valuti ter v kakšnem znesku, vedno ga lahko preverite v Tarifi nadomestil za storitve, ki jo imamo objavljeno tudi na spletni strani http://www.gbkr.si/html/ponudba/Tarifa_ ... bcani.html . Na spletni strani Ebay-a naj bi dobili podatke o računu prejemnika plačila (IBAN) ter BIC kodo.

Zanima me samo še nekaj pol pa gremo v nabavo:
1. Kako te ebay obvesti da si "zmagal" v licitaciji, in kako potem dobiš prodajalčevo IBAN in BIC kodo?
2. Ali je v navadi, da se licitiranemu znesku+poštnina prišteje še provizijo banke prejemnice?

Hvala za pomoč!

1.) vsakič ko licitiraš ti e-bay pošlje e-mail z obvestilom, da je tvoja ponudba najboljša in ko izteče čas ti pošljejo spet mail, da si "zmagovalec". Potem kontaktiraš prodajalca, ko si prijavljen v e-bayu ali preko maila in se osebno z njim zmeniš kako in kaj.....jaz ponavadi pošljem naslov v nemčiji (sestra) na katerega hočem, da mi pošljejo artikel.
Kar se tiče licitacij bodi previden. Pri licitiranju imaš možnost nastavljanja avtomatskega limita in koraka povečevanja cene. npr. začetna cena artikla je 10EUR. ti nastaviš možnost licitiranja tako, da na vsako novo ponudbo nekoga, tvoja ponudba bo večja za 0,5EUR do meje npr. 20EUR. Tako, če boš videl da se cena avtomatski poveča, ko ti ponudiš določen znesek, da veš kaj lahko pričakuješ...pogosto ta mehanizem nastavijo sami lastniki, da zvišajo ceno svojega produkta....skratka bodi previden...

2.) mislim, da je pri licitaciji vključena le cena artikla. Ko pa plačuješ, na ceno artikla dodaš še poštnino, ki je skoraj vedno navedena ob artiklu....za provizijo banke ne vem, vendar mislim, da ti to tvoja banka avtomatski zaračuna

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acme12 » 4.2.2008 19:39

Baklava,
Hvala za napotke.
Zj sam še čakam, da se najde kj pametnega za pametno ceno pol pa bo....
M.
acme12
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 25.3.2009 21:39

Nisem hotel odpirat nove teme in bi vprašal če kdo ve za kolikšen skupni znesek se da kupit iz ZDA prek Ebaya brez da bi plačal carino.Slišal sem da je ta vsota povečana na 150€ samo nikjer nisem zasledil kje bi to uradno bilo napisano. Ima mogoče kdo do vas kakšne izkušnje z tem?
Hvala
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkrzic » 25.3.2009 21:45

Živijo,

res je. Pred kratkim (2 tedna)sem iz ZDA prek Ebay-a naročil miško. Za zadevico sem plačal 150 USD + 38 USD poštnine. Vrednost pošiljke je bila označena 35 USD + 38 USD poštnine. Naši carini sem moral nato poslati izpisek iz Ebaya, kjer bilo razvidna dejanska cena in plačilo. Bili so prijazni, vse smo uredili prek Emaila.

Kar se tiče carine: za stvar sem plačal le DDV, saj je bila vrednost izdelka + poštnina do naše meje < 150 EUR.

Tako, da zgornja trditev drži.

LP

Primož
pkrzic
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov