STROJNISTVO.com • Poglej temo - Financna kriza, recesija, depresija, itd.

Financna kriza, recesija, depresija, itd.

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Financna kriza, recesija, depresija, itd.

OdgovorNapisal/-a jp » 30.3.2009 22:51

Kaj zdaj, po pol leta odkar vemo za njo.

Ste jo že občutili? :-? Že prej ni bilo v strojnistvu z rožicami postlano, sedaj je pa še manj :cry:

Firme bodo začele odpuščati, potem ko se bodo tiste polletne subvencije iztekle. Kar bo sedaj krepalo, se bo pa verjetno vse v bosni obujalo, ne pa tukaj več.

Ali kdo že razmišlja o spremembi stroke?
jp
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 30.3.2009 23:21

Strojnik forever. Kaj pa boš-zidarji majo še bolj krizo?!
Za dohtarje pa poslance pa itak nismo :lol: :lol:
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 31.3.2009 6:49

Ja firme bodo odpuščale. Vendar sodeč po Barbiki, bomo iz te krize prišli zmagovalci. Zakaj le nisem njegovega mnenja?...
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Financna kriza, recesija, depresija, itd.

OdgovorNapisal/-a BANE » 31.3.2009 9:31

jp napisal/-a:Kaj zdaj, po pol leta odkar vemo za njo.

Ste jo že občutili? :-? Že prej ni bilo v strojnistvu z rožicami postlano, sedaj je pa še manj :cry:

Firme bodo začele odpuščati, potem ko se bodo tiste polletne subvencije iztekle. Kar bo sedaj krepalo, se bo pa verjetno vse v bosni obujalo, ne pa tukaj več.

Odlicno razmislanje :) vec kot jih bo obupalo manjsa bo kotkurenca za nas :D :D :D
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 31.3.2009 9:34

To kar se dogaja je kriza vrednot, gospodarska in finančna kriza je samo stranski produkt tega.
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 31.3.2009 16:11

fogl napisal/-a:To kar se dogaja je kriza vrednot, gospodarska in finančna kriza je samo stranski produkt tega.

je res...

mogoče še dodam svoj kamenček:

+ še nadzorovano upravljanje peščice z gospodarstvom in manipulacija množic prek medijev, politike in bla bla bla... + družba, ki nima temeljev (kjer manj veš bolje je) = CRYSIS

jupi... zdej se grem pa veselo učit; ''Da, ko bom zrasel bom strojnik.''
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jp » 31.3.2009 17:52

Mmeister napisal/-a:
fogl napisal/-a:
jupi... zdej se grem pa veselo učit; ''Da, ko bom zrasel bom strojnik.''

Jaz ko sem bil še nedobudni strojnik ko sem začel opravljati pripravnišvo, sem bil 3 tedne v CAM odelku. Znal sem že vse sam, ker sem že med študijem za "hobi" malo naštudiral mastercam.

tam je bil pa šok, tip je rekel, da bi vse dal za dnevno svetlobo, plačo je imel v k.. itd itd. Če bi mi kdo kaj takega povedal pred vpisom na FS.

Nihče pa tudi ne pove, da velike firme tulijo kako rabijo kadre, samo da imajo malo rezerve pri kadrih oz. izbiro ali zamenjavo. Pa fakulteta tudi pravi, da so velike potrebe ker drugač bi lahko samo zaprli. Sedaj ko je pa še resecija prišla, so pa zadeve malo drugačne.
Že lani se mi zdi da je vpis padel za 1/3. Po ene 5 letih rasti vpisa.
jp
Pripravnik
Pripravnik

Re: Financna kriza, recesija, depresija, itd.

OdgovorNapisal/-a maxi » 31.3.2009 18:54

BANE napisal/-a:
jp napisal/-a:Kaj zdaj, po pol leta odkar vemo za njo.

Odlicno razmislanje :) vec kot jih bo obupalo manjsa bo kotkurenca za nas :D :D :D

Se popolnoma strinjam!!
maxi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Pina » 31.3.2009 18:55

jst mislm da je treba čim več znat, se čim več naučit in ne pozabt na njivo, ker tam bomo vsi pristali ko bo kriza ta prava :)
tok da lepu po v semenarno po semeničice ....pa matiko v roke...pa bo
oooo
Pina
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M5 » 31.3.2009 19:11

Pina napisal/-a:jst mislm da je treba čim več znat, se čim več naučit in ne pozabt na njivo, ker tam bomo vsi pristali ko bo kriza ta prava :)
tok da lepu po v semenarno po semeničice ....pa matiko v roke...pa bo

Ma ja zdi se mi da že kar nekaj znam (struženje, rezkanje, CNC, pa nekaj rač. programov... itd.) Pa zato dobim na že tako majhno (beri BOGO) palačo. Minus 100 E. Pa Šparaj tu pa šparaj tam pa preveč ploščic porabiš pa hitrej je treba delat pa neč pavze... Pa ti počas mine. :D
Zateguj vijak z glavo ne z roko
M5
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Lodovico » 31.3.2009 19:41

Ja to so pač vrtinci zgodovine. V našem življenju bo verjetno prišel še kakšen...če npr. pogledamo na zadnjih sto let. Pri tem pa je najlažje tarnati, stokati, in iskati krivdo drugje. Da bi pa se uboga raja malo zganila in se primajala iz kakšnih bifejev ter naredila kaj koristnega je pa skoraj nekaj nepredstavljivega. Sploh ko pa je toliko priročnih izgovorov.
Lodovico
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dsf » 31.3.2009 20:08

Če je to kriza , naj kar traja :D .
Trenutno mi ni nič hudega, čeprav je pred novim letom zgledalo drugače, imam "srečo " da kadra ni na trgu pa čeprav je bil delodajalec prepričan da bodo pa sedaj dobri delavci kar stali pred vrati, on pa se bo norčeval iz vseh kot se je do sedaj. NAPAKA ! Kljub temu da ima tri razpise zunaj in da ponuja dobro plačo, ga ni heroja kateri bi še hotel delat zanj.
Prišel je sicer eden kot programer a kaj ko je stroje gledal samo od tam kjer se štange v podajalec naklada. Odletel je po treh dneh.....
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 31.3.2009 20:32

Kriza-recesija v avtomobilski industriji
Od začetka krize v oktobru 2008 do danes odpustili okoli 35 zaposlenih strojnikov, predvsem v proizvodnji. Poleg tega zaradi zmanjšanja naročil skrajšali teden na 32 ur.
Plače manjše za 10%. Šparanje se zahteva povsod. Dna še ni videti, zato se lahko še poslabša.
Srečno.
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 1.4.2009 17:27

Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 1.4.2009 17:42

(vi, ki bi radi spremenili stroko)
kam bi pa sli? ker to ni tako lahko, kot se to napise na forumu.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov