STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vinjeta

Vinjeta

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Vinjeta

OdgovorNapisal/-a grm659... » 18.7.2009 18:35

imam problem z vinjeto,ki jo je vnuk nalepil na plastiko mape. hotel sem jo odstraniti,pa se je začela trgati. potem sem enostavno obrezal plastiko z nalepljeno vinjeto in jo prilepil z trenutnim lepilom na avtomobilsko steklo.po enem mesecu -na soncu-se je odlepila iz stekla.poklical sem na dars-informacije-in so mi dejali,da je to pač moj problem in da naj se zmenim z vnukom,oni mi pa ne morejo dati druge razen v primeru razbitja in menjave vetrobranskega stekla. kaj mi lahko svetujete,s čim naj to ponovno zalepim? hvala za vaše nasvete. :oops:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica 1310

OdgovorNapisal/-a reber » 18.7.2009 21:26

Zadeva je tako ali tako neveljavna, ker ni nalepljena direktno na steklo... torej ste bili do sedaj z uporabo te vinjete v prekršku, kar bi lahko bilo drago, če bi vas dobili.

Mislim, da bi se dalo kaj več zmenit z uradniki na DARSu, če bi to takoj javili in osebno nesli na DARS, da bi verjeli... tako si pa mislijo svoje in so vas gladko "odpikali" da se zmenite z vnukom, res prijazno od njih... najbrž bo nekajletni vnuk plačal novo vinjeto :roll:
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Punkt » 19.7.2009 12:30

Sam bi vrjetno šel in rekel naj mi jo zamenjajo osebno. In imel to zraven. Po telefonu se te lažje znebijo kot osebno.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 20.7.2009 12:18

Prav lepa hvala za nasvete !!!Mislim,da nima noben tolk dnarja,da bi ---darsu---kar šenkaval. :(
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cebelica » 21.7.2009 14:16

Zavaruj steklo, razbij steklo, zamenjaj steklo in pojdi po novo vinjeto :). Tako delajo barabe, pa dajmo še mi!
Pravica obstaja
cebelica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 21.7.2009 21:34

Preklete vinjete ! Vetrobransko steklo je za to, da gledaš skozi njega na cesto, ne pa da gledaš neke nalepke na njem! Ko da smo otroci!

Pri nas, Slovencih, bi ob registraciji pač povečali tisto cestarino za nekih 40 Ejev, saj: kaj pa je avtocesta kaj drugačna? Vse javne ceste v Sloveniji morajo biti brezhibno vzdrževane, varne za uporabo! In ne samo avtoceste.

Na vstopih v državo se bi pa pobirala cestnina za tranzit. Volk cel in koza sita! (Ne samo Hrvaška, tudi mi še nismo za v tako imenovani razviti svet!) Cestninske postaje na vstopih v glavnem že obstajajo, sistem kasiranja je pa tudi že od nekdaj vpeljan, samo dodatno konto številko je treba dodati!

Povejte, če je še kje cenejša in bolj ekonomična pot za isti efekt!?

Pri nas je pač važno, da se ob neki aktualni ideji (kot npr. cestnina, RTV prispevek, itd...) še nekaj priložnostno odprtih doo-jev solidno preživi, pa če jih rabimo ali pa ne!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a branko13 » 21.7.2009 21:35

cebelica napisal/-a:Zavaruj steklo, razbij steklo, zamenjaj steklo in pojdi po novo vinjeto :). Tako delajo barabe, pa dajmo še mi!

Se strinjam s Čebelico in Demzom.
Mirovanje ja najlažji način gibanja.
branko13
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 22.7.2009 8:09

No to je bilo v času pred slovenskimi vinjetami. Razbila se mi je šipa in ko so montirali novo, so lepo izrezali del na kateri je bila avstrijska vinjeta. Pol sem se pa lepo vozil. Ko so me ustavili škifi na avstrijski strani, sem lepo pokazal vinjeto na delu stekla in je bilo ok. Seveda sem si prej še šipo zavaroval.Hehehe
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Podgornik » 22.7.2009 18:35

Vinjeto boš vrjetno enostavno ločil od mape s kakšno tekočino, ki deluje kot topilo. Za začetek poizkusi kar z nafto. Nafta bo počasi stopila lepilo in ne bo poškodovala vinjete. Če ne boš vztrajal preveč časa bo nekaj lepila ostalo še na vinjeti in jo boš lahko prilepil nazaj na vetrobransko steklo.
LP, Podgornik
Podgornik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a grm659... » 23.7.2009 14:41

:x Na -dars- sem poslal E-pošto,jim obširno razložil mojo situacijo in povdaril,da sem pripravljen tudi plačati stroške nadomestne vinjete. Dobil sem strokoven odgovor, štev. členov kateri določajo kdaj se vinjeta lahko zamenja in v katerih primerih.Tako je za njih zadeva ---strokovno--- zaključena.Ostane mi,da upoštevam vaše nasvete in razbijem steklo-imam zavarovanega-,poizkusim odlepiti vinjeto iz plastike,ali pa se še naprej vozim po stranskih cestah,saj se mi neumno zdi ponovno kupiti drugo.Je že tako,v naši preljubi državici bolj shaja ---barabija--kot poštenje! Kot pravi pregovor; dober,oslu podoben!!!Prav lep pozdrav vsem,ki ste to prebrali. :wink:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Furman » 23.7.2009 15:35

grm659... napisal/-a::x Ostane mi,da upoštevam vaše nasvete in razbijem steklo-imam zavarovanega-, :wink:

Razbihjanje stekla odsvetujem, ker imajo vsa stekla na avtu enako številko in ob prodaji vozila drugačna številka kaj hitro pove o karamboliranem avtu. Pa je cena prodaje lahko takoj bistveno nižja od same vinjete. :cry:
Furman
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tlozej » 23.7.2009 16:11

Razbitje stekla bo v končni fazi gotovo stalo več, kot pa nova vinjeta. Upoštevati morate tudi porabljen čas in vse letanje od zavarovalnice, mehanika in nazadnje do darsa...

Glede pridobivanja nadomestne vinjete so pravila jasna. Taka pač so. In tudi če bi se otrok igral z bankovcem za 100€ (enakovredno sedanji letni vinjeti) in ga bi spravil na prafaktorje, vprašanje če vam bi uspelo na banki dobiti nadomestnega... Se zgodi.

LP
tlozej
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Vinjeta

OdgovorNapisal/-a MC » 24.7.2009 6:03

grm659... napisal/-a:imam problem z vinjeto,ki jo je vnuk nalepil na plastiko mape. hotel sem jo odstraniti,pa se je začela trgati. potem sem enostavno obrezal plastiko z nalepljeno vinjeto in jo prilepil z trenutnim lepilom na avtomobilsko steklo.po enem mesecu -na soncu-se je odlepila iz stekla.poklical sem na dars-informacije-in so mi dejali,da je to pač moj problem in da naj se zmenim z vnukom,oni mi pa ne morejo dati druge razen v primeru razbitja in menjave vetrobranskega stekla. kaj mi lahko svetujete,s čim naj to ponovno zalepim? hvala za vaše nasvete. :oops:

Še dobro, da ni našel ključev od avtomobila, če bi jih tudi nalepke ne bi več potreboval :cry: !
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 24.7.2009 7:53

:wink: Najlepša hvala ,vsem za nasvete in poduke.Kakor pravijo: vsaka šola nekaj stane! Nekako bom probal zadevo rešiti,če ne se bom pa še nekaj časa izogibal avto cest. Vsekakor ne bom razbijal stekla, saj se mi zdi trapasto tolč po svojem avtu.Prav lep pozdrav iz Ribnice.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 1.10.2009 21:41

:wink: Vinjeto sem ločil od plastike tako,da sem jo namočil v vinski kis kateremu sem dodal malo bencina in sintol razredčila.Zadeva je bila namočena par dni in potem sem z olfa nožkom počasi ločil eno od drugega.Vinjeta je bila dokaj cela samo svetleči del,ki je nalepljen v krogu,je ostal na plastiki.Tudi nekaj lepila je še ostalo gor ampak sem vseeno namazal z brezbarvnim lakom za nohte in prilepil na steklo kakor mora biti.V to sem bil prisiljen,saj sem hotel kupiti pol letno vinjeto in so rekli,da je ne morem dobiti-MOL-črpalka-in da lahko dobim le letno,ki pa velja do konca januarja 2010.Se mi pa zelo NEUMNO zdi dajat 100eurov za štiri mesece kolikor naj bi veljala.Je že tako v naši preljubi deželici,kupi ali pusti!Vseeno pa uporabljam star-južnjaški -pregovor--SNAĐI SE--!!! Lep pozdrav.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov