STROJNISTVO.com • Poglej temo - Laminacija ali kako?

Laminacija ali kako?

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Laminacija ali kako?

OdgovorNapisal/-a -MiTjA- » 29.8.2009 10:03

zanima me še sledeča stvar. Kako bi se pravilno reklo postopku pri katerem ti aplicirajo določeno grafiko (recimo v mojem primeru kamuflažni/realtree vzorec) na okrogle profile/cevi ali palice??nujno bi potreboval nekoga ki nudi takšne usluge ampak nikjer ne dobim prave informacije niti kako bi se tak postopek imenoval. Seveda nalepke ne pridejo v poštev. Stvar se ne sme luščiti in mora izgledati kot da je pobarvano...Takšne končne izdelke lahko vidite na več zadevah (že za kupiti), recimo pobarvane pohodne ali smučarske palice.Najlepša hvala!

lp
MiTjA
-MiTjA-
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Asterix » 30.8.2009 10:34

Zadevi se preprosto reče tisk.

LpA
Asterix
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a luka87 » 30.8.2009 16:43

Vrjetno se najprej tiska in potem pločevina krivi in oblikuje. Vem da ima možnost tiska tudi podjetje KOLORADO in šentjurja.
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -MiTjA- » 31.8.2009 15:03

@luka87 - pri meni ne pride v poštev najprej krivljenje pločevine, kajti uporabljam okrogle cevi in profile.

Kar pa se tiče tiska...vem, da je v principu to verjetno tisk, ampak je VELIKO različnih vrst tiska, zato ne najdem prave rešitve. Spodaj sem prilepil eno slikico tako za predstavo (sicer je slabše kakovosti, ampak je najbolje kaj imam). Vidi se da je cev "potiskana" po celotni površini, kot bi bila prebarvana. Drugače sem se pozanimal pri nekaj tiskarnah in po večini delajo samo logotipe in razne napise na različne površine. Najbližji odgovor sem dobil, da bi naj to bila ena vrsta tekoče laminacije. Pa vseeno, če lahko kdo kako bolj konkretno pomaga, bi bil ful vesel.Hvala!

lp
Mitja

Slika
-MiTjA-
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 31.8.2009 17:09

Mogoče bi vprašali v http://www.tehnomat.si/sl.php kako naredijo to na pohodne palice...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov