STROJNISTVO.com • Poglej temo - Energetsko vs procesno strojništvo

Energetsko vs procesno strojništvo

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Energetsko vs procesno strojništvo

OdgovorNapisal/-a fireStorm » 8.9.2009 15:53

Moram se odločit za eno izmed teh dveh smeri, pa nevem kaj bi izbral. Bi mi lahko kdo napisal kaj na kratko o teh dveh smereh? Kaj se vam zdi bol perspektivno? Več možnosti za dobit službo? Hvala
fireStorm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 8.9.2009 17:54

bil sem zaveden.
Če bi sedaj vedel to, bi šel informatiko ali farmacijo
To je iz druge, trenutno aktualne teme. Ali tudi ti rabiš izgovor za poznejše težave.

Moje mnenje je trdno. Čaka te dolgoletna zaposlitev. Če ti delo ne bo v veselje, boš vse življenje nesrečen in nobena plača ne more tega popraviti. Sam sebe vprašaj, kaj bi rajši delal, kaj te bolj veseli. Lahko se zgodi, da bodo v začetku zaposlitve težave. Nekdo, ki mu je delo v veselje, bo dosti hitreje napredoval. Delodajalec pa rabi čas, da to spozna.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fireStorm » 8.9.2009 23:10

Problem je ker dejansko ne vem točne razlike med tema smerema, razen kar sem predmetnike primerjal.
fireStorm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 9.9.2009 5:54

ne vem točne razlike med tema smerema, razen kar sem predmetnike primerjal
Ravno iz predmetnika ugotoviš, katera področja obravnava in primerjaš s svojim interesom.

Zame je predmetnik preveč oddaljen, da bi ti svetoval, kakšne vrste delo te kje čaka. Tudi ime mi nič ne pove, ker ne vem, ali gre za proizvodnjo ali porabo energije. Ali za načrtovanje ali izvajanje procesa.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fireStorm » 9.9.2009 15:56

Ja razumem. Sem mislu da je kdo študiral eno od teh smeri in je zdaj kje zaposlen in mi bi lahko svetoval glede izbire.
fireStorm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tlozej » 9.9.2009 18:29

Jaz sem hodil na ES, TSN (toplotni stroji in naprave).
Moram reči, da so profesorji v redu in smo se odlično razumeli, prav tako z asistenti.
Z obema smerema boš lahko delal podobne stvari. Pri obeh boš pridobil neko znanje in pogled na energetiko v strojništvu. Na naši smeri smo imeli veliko govora (kot že ime pove), o strojih in napravah. Motorji (z notranjim izgorevanjem), turbine (vodne, plinske, parne...), črpalke, kompresorji, ventilatorji...
Jaz sem sedaj zaposlen pri projektiranju strojnih inštalacij in verjetno bi bila za mojo zaposlitev primernejša smer procesno strojništvo, toda osnove so približno enake. Tudi če bi ponovno izbiral bi izbral TSN, ker so mi bila predavanja in vaje zanimive :)

LP
tlozej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fireStorm » 10.9.2009 9:37

hvala za odgovor. Če je kdo hodil na smer toplotna tehnika(procesno strojništvo) se priporočam za kakšen info.
fireStorm
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.9.2009 6:34

tlozej napisal/-a:Jaz sem hodil na ES, TSN (toplotni stroji in naprave).
Jaz sem sedaj zaposlen pri projektiranju strojnih inštalacij ...

Mi lahko prek zasebnega sporočila pošlješ svoj kontakt? Rabim enega projektanta strojnih instalacij, ki ve kaj o toplotnih strojih in napravah. Sicer naj bi te zadeve načeloma poznali vsi projektanti (tako sem vsaj naivno mislil), a imam z njimi slabe izkušnje...
Hvala.

LP
Gost
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov