STROJNISTVO.com • Poglej temo - Place varilcev

Place varilcev

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Demz » 9.9.2009 17:17

korenje napisal/-a:
tisti ki zna 0,8mm RF pleh skupaj zvarit in tisti ki je samostojen.

Še tole, ko ste že vsi tako glasni :

Imaž zvar, in imaš Zvar.

Slovenija se je odločila za gospodarsko pot v svet kot mala trgovska in turistična (???) dežela. Odločila se je, da je lastna proizvodnja in razvoj šele drugotnega pomena. Za moje pojme zelo kratkoročna in enosmerna usmeritev, ker država bi morala biti v vsakem trenutku samozadostna, za svojo uspešnost.

In tako nas je ostalo nekaj malega entuziastov, ki bi delali in ustvarjali, inteligenca ki jo izšolamo z našim denarjem, pa sproti beži na zahod. Kar jih pa ostane npr. potencialnih varilcev, pa niso v stanju opaziti dogajanja v materialu med zlivanjem... Zato imaš zvar, ali pa Zvar. (Pa našo slovenijo sem tudi z malo začetnico pisal, če niste opazili. Zaradi takih oslarij, ki jih že celih 18 let dela!)
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 9.9.2009 17:39

Demz napisal/-a:Prispevki so previsoki!
Že celo zgodovino slovenije sem prepričan (in do danes ni bilo ničesar, da bi me prepričalo v nasprotno), da je delovna ura enostavno preveč obdavčena.
Če bi država zmanjšala prispevke za 10%, bi slovenija doživela gospodarski preporod.

neumnost. lastniki in direktorji bi si še večje vile gradil.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 9.9.2009 19:00

korenje napisal/-a:
Že celo zgodovino slovenije sem prepričan (in do danes ni bilo ničesar, da bi me prepričalo v nasprotno), da je delovna ura enostavno preveč obdavčena.
Če bi država zmanjšala prispevke za 10%, bi slovenija doživela gospodarski preporod.

neumnost. lastniki in direktorji bi si še večje vile gradil.

Ja!
Zato ker je politika naše države izključno trgovina (torej prekupčevanje) in mešanje megle (državne službe). Nadzora pa ni!

Ko jaz delam ponudbo, moram do dinarja natančno dokazati vrednost del. Država nima nikogar nad seboj, ki bi jih kontroliral in omejeval pri njihovem trošenju, kjer že otroci marsikaj vidijo. Vsakih nekaj mesecev so razni sodniki, zdravniki, učitelji, ... zahtevali povišanje plač, ki jim jih Mi plačujemo! Gospodarstvo! (ali proizvodnja po domače. Z lastnim razvojem vred.)
Le kolikokrat se je v teh 18 letih oglasil kdorkoli iz gospodarstva? Da bi imel malce višjo plačo, če se da? Položnice, otroci v šolo, ...

Pejt se, Korenje, solit! Že na faksu so vam vcepili, da je treba narod zatirat, tako kot že cela zgodovina nazaj!

Plačaj delo, tako kot je! Naj bo pa kvalitetno narejeno, kar se (pri nas) vedno pozablja! Da ne bomo doživljali raznih zgodb kot iz turčije, kjer se vsake toliko časa kaj podre, zaradi šparanja na materialu in kvalitetni izdelavi.

(Upam, da sem zadel)

Pa še to : že nekaj mesecev nazaj je nekdo na forumu izjavil, da so ravno ekonomisti krivi te recesije, ki jo pravkar doživljamo. Pospravili jo bomo zopet mi, kot vedno! Gospodarstvo.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Alu.pro » 9.9.2009 20:29

Zuvar že ve...se strinjam poopolnoma. Je res tako, problem je s tistimi (se opravičujem da posplopšujem bosanci) ki zna samo var potegnit, ne zna pa predvidevati kaj se bo zgodilo po ohladitvi vara, kam bo "vrglo" komad...potem pa dobim na center ali na bohrwerk zvarjenec in delavniško risbo...jah pa so mere tako nore, oz praktično ni dodatkov. To me najbolj razkuri pri teh "profi" varilcih, oz njihovih nadrejenih, da ne predvidevajo kako se material obnaša ob ohlajanju itd...potem pa obdelaj če imaš kaj...potem pa kao reklamacije. Vglavnem hočem reči le to, dober varilec z izkušnjami in pametjo bo vse to predvidel, točno ve kam bo potegnilo komad ob določenem varu, z določenimi parametri varjenja. itd itd itd...bo ohlajen zvarjenec po "naravni poti" ali predčasno z mokro krpo ipd....ogromno je tukaj malih skrivnosti velikih mojstrov!
Kdor obdeluje deluje.
Alu.pro
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 9.9.2009 21:38

S tem se pa 100% strinjam, ampak kdo bo našim državnikom dopovedal, da bi bilo to na dolgi rok edino pametno, ne pa samo višati davke, trošarine itd... da bo za juti "pokasiranega" več denarja, kaj bo pa čez leto, ko bo zaradi tega propadlo marskiatero podjetje... Kdo bo takrat plačeval davke namesto tega podjetja?
Pomojem so naši voditelji bolj kot ne prešpricali matematiko in izključili zdravo pamet, no razen takrat ko je treba poskrbeti za "svoje riti".
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov