epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

korenje napisal/-a:Princip je v redu. predvidevam da je na tisti osi kroglični navoj. tisti 4 supporti naj bi tudi imeli krogličaste ležaje? (sem večni nasprotnik drsnih ležajev).
poskrbi za dobro vležajenje špindla, da se ne bo krčil po dolžini.

sem večni nasprotnik drsnih ležajev

promehanik napisal/-a:sem večni nasprotnik drsnih ležajev
Zanima me zakaj si nasprotnik?
Drsna vodila imajo to slabost, da so za manjše hitrosti kot kotalna. Kar se pa tiče robustnosti in dušenja vibracij so pa precej boljša kot kotalna.
lp, prom

Hočeš imeti bolj togo! Tudi togost je možno računati. Tudi merila o togosti obstojajo. So pa potrebni podatki. Kakšne so predvidene sile na most (lastna teža, zunanje obremenitve, hitrovrteče ekscentrične mase...)? Kakšna je dolžina mostu? Predvidevam, da je na obeh koncih podprt (voden). Ali si omejen s širino, višino profila?nekoliko večjih dimenzij

Če bom v račun deformacije vstavil podatek "pošteno", ne vem, kaj bom dobil za rezultat.v primeru obdelave aluminija, kar pošteno obremenjena.

Žerjavar napisal/-a:Če bom v račun deformacije vstavil podatek "pošteno", ne vem, kaj bom dobil za rezultat.v primeru obdelave aluminija, kar pošteno obremenjena.
Ali ti je težko narediti skico (z eno črto kot os) konstrukcije in pokazati prijemališča, smeri in velikosti sil. Zaželeno je, da so sile, ki nastopajo zaradi obdelave ločene od sil, ki niso odvisne od dela. Jasno da tudi kotiraš dolžine.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov