STROJNISTVO.com • Poglej temo - Struženje

Struženje

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Struženje

OdgovorNapisal/-a Andre » 26.10.2009 17:50

Pozdravljeni

Ali je kje kakšen strugar v širši okolici Ljubljane, ki bi bil pripravljen postružiti nekaj kosov iz aluminija in jekla. Material preskrbim jaz. Zainteresirani sporočite E-mail naslov pa vam pošljem skice. Sem že kontaktiral kakih deset kovinostrugarjev pa mi ni odgovoril niti eden.

Lep pozdrav
Andrej
Andre
Sodelavec
Sodelavec

Re: Struženje

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.10.2009 18:09

Andre napisal/-a:Pozdravljeni

Ali je kje kakšen strugar v širši okolici Ljubljane, ki bi bil pripravljen postružiti nekaj kosov iz aluminija in jekla. Material preskrbim jaz. Zainteresirani sporočite E-mail naslov pa vam pošljem skice. Sem že kontaktiral kakih deset kovinostrugarjev pa mi ni odgovoril niti eden.

Lep pozdrav
Andrej

za 30€/h se da kaj zmenit...
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dirkac » 26.10.2009 18:13

Andre napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav
Andrej

kaj pa bi bilo potrebno narediti lahko pa bi se kaj zmenili
sem pa v bližini kranja - naklo
dirkac
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a janz » 26.10.2009 20:17

janz.urbas@gmail.com pošlji kaj bi rad stružil pa se dogovoriva kdaj pa za koliko.
Sem iz LJ
LP janez
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

Struženje

OdgovorNapisal/-a tamac » 26.10.2009 21:40

pošlji ponudbo pa se dogovorimo.
Sem iz okolice lj.
kdor kasneje zavira,je dalj časa hiter
tamac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a primož nov » 26.10.2009 21:50

nudim struženje za 18€ na uro
pišite na mail: primoz.novina@gmail.com
primož nov
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a predator3 » 27.10.2009 16:13

pošlji na domax@siol.net pa se dogovorimo lp.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a chipper » 27.10.2009 22:32

Ne vem k takole berem, kakšne so cene, ura struženja, nism začetnik, 18 let prakse pri obrtniku, pa ne neki serijsko, ampak samo usluge, po naročilu, vsak dan neki novega, učimo se pa itak celo življenje in jaz si postavm ceno 10 eu za uro struženja, pa mi še rečejo da sm zlatar, hehe! Doma na svoji stružnici mislm!

lp

wallker@mail386.com
chipper
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dirkac » 28.10.2009 16:43

chipper napisal/-a:Ne vem k takole berem, kakšne so cene, ura struženja, nism začetnik, 18 let prakse pri obrtniku, pa ne neki serijsko, ampak samo usluge, po naročilu, vsak dan neki novega, učimo se pa itak celo življenje in jaz si postavm ceno 10 eu za uro struženja, pa mi še rečejo da sm zlatar, hehe! Doma na svoji stružnici mislm!

lp

wallker@mail386.com

eni mal pretiravajo ja :D 10 je po moje nekak realna cena :D
samo uprašam zakaj ne postružiš tega sam ?
dirkac
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 28.10.2009 17:08

dirkac napisal/-a:
chipper napisal/-a:Ne vem k takole berem, kakšne so cene, ura struženja, nism začetnik, 18 let prakse pri obrtniku, pa ne neki serijsko, ampak samo usluge, po naročilu, vsak dan neki novega, učimo se pa itak celo življenje in jaz si postavm ceno 10 eu za uro struženja, pa mi še rečejo da sm zlatar, hehe! Doma na svoji stružnici mislm!

lp

wallker@mail386.com

eni mal pretiravajo ja :D 10 je po moje nekak realna cena :D
samo uprašam zakaj ne postružiš tega sam ?

amaterji ti računajo 10€/h.
Profesionalci, ki imajo 10x višjo produktivnost in natančnost so veliko dražji.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

Struženje

OdgovorNapisal/-a dami » 28.10.2009 17:49

Pošlji skice na damijano@gmail.com.
Stružim na manjši CNC stružnici in na klasični..
LP
dami
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Demz » 28.10.2009 18:09

Evo, še enkrat tale kalkulacija. Pozivam vas, da jo preverite in komentirate.

Na hitro ena ocena, koliko je vredna delovna ura delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas :

Npr, da ima neto mesečno plačo okoli 650 €, dodatke za prihod na delo npr. 15 km daleč in malico, pa bruto regres 735 €, ki mu pripada.

Delodajalca to stane v enem letu okoli 17.600 €.

Vendar delavec ni delal 2080 ur v letu. Koristil je dopust, npr. 25 dni, pa 12 praznikov v letu tudi, ki jih delodajalec plača. Recimo, da (hvalabogu) ni bilo bolniške. Poleg tega vsak šiht ni dolg 8 ur, ampak 7,5 ure, zaradi malice. Delavec v povprečnem letu dela samo 1654 d. ur.

17.600,00€ : 1654 d.ur = 10,64 € / d.uro , pa če v tej uri kaj naredi ali pa nič!

Mislim, da je nujno obuditi nazaj k življenju strojniški (ali kovinarski) ceh, sicer bomo izumrli!

Vsem, ki pravite, da je 10 Ejev /uro primerna cena za vaše delo, pa sledeče : Kje je tvoje znanje? Kje je tvoj stroj in oprema? Kje so tvoje motorične in psihomotorične spretnosti, ki jih nima vsak človek kar tako,... prirojenih? (Morda eden od desetih, petnajstih, ne pa kar vsak!)
Zakaj torej ne rečete temu pametnjakoviču, ki vam apriori vrednoti vrednost ure na 10 Ejev, kar je več, je predrago, da si naj kar sam izstruži tisto, magari z zobmi !? Ali še bolje, naj si gre tisto kar lepo v Baubau kupit, ker je tam poceni iz masovne proizvodnje.

Prekleti Dumping! Preveč nas je, kaj pa drugega. Kmetje in strojniki se popolnoma enako obnašamo. Vse bi prodali "na vsak način ceneje od soseda"! Pa če tudi za sol ne ostane, le da je ceneje!

Nujno rabimo ceh!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 28.10.2009 18:43

Demz napisal/-a:Evo, še enkrat tale kalkulacija. Pozivam vas, da jo preverite in komentirate.

Na hitro ena ocena, koliko je vredna delovna ura delavca, ki je zaposlen za nedoločen čas :

Npr, da ima neto mesečno plačo okoli 650 €, dodatke za prihod na delo npr. 15 km daleč in malico, pa bruto regres 735 €, ki mu pripada.

Vendar delavec ni delal 2080 ur v letu. Koristil je dopust, npr. 25 dni, pa 12 praznikov v letu tudi, ki jih delodajalec plača. Recimo, da (hvalabogu) ni bilo bolniške. Poleg tega vsak šiht ni dolg 8 ur, ampak 7,5 ure, zaradi malice. Delavec v povprečnem letu dela samo 1654 d. ur.

17.600,00€ : 1654 d.ur = 10,64 € / d.uro , pa če v tej uri kaj naredi ali pa nič!

Mislim, da je nujno obuditi nazaj k življenju strojniški (ali kovinarski) ceh, sicer bomo izumrli!

Vsem, ki pravite, da je 10 Ejev /uro primerna cena za vaše delo, pa sledeče : Kje je tvoje znanje? Kje je tvoj stroj in oprema? Kje so tvoje motorične in psihomotorične spretnosti, ki jih nima vsak človek kar tako,... prirojenih? (Morda eden od desetih, petnajstih, ne pa kar vsak!)
Zakaj torej ne rečete temu pametnjakoviču, ki vam apriori vrednoti vrednost ure na 10 Ejev, kar je več, je predrago, da si naj kar sam izstruži tisto, magari z zobmi !? Ali še bolje, naj si gre tisto kar lepo v Baubau kupit, ker je tam poceni iz masovne proizvodnje.

Prekleti Dumping! Preveč nas je, kaj pa drugega. Kmetje in strojniki se popolnoma enako obnašamo. Vse bi prodali "na vsak način ceneje od soseda"! Pa če tudi za sol ne ostane, le da je ceneje!

Nujno rabimo ceh!

mislm da ni baubau, ampak bauhaus.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dirkac » 28.10.2009 22:10

korenje napisal/-a:
Demz napisal/-a:Evo, še enkrat tale kalkulacija. Pozivam vas, da jo preverite in komentirate.

Nujno rabimo ceh!

mislm da ni baubau, ampak bauhaus.

maš prov :D
čeprov sem prej rekel da je 10 že kar nekaj :D dobr maš prov :D sam tukej bi potem morali vsi iste cene imet sicer bo en pizd.. stisnu in bo delal ceneje in imel dovolj dela če pa se vsi branimo proti nizkim cenam pa bo nekaj doseženega mogoe bo bolje ali pa bo šlo vse na kitajsko pa čeprav za manjšo oz. majhno kvaliteto ker je nekaterim pomembna samo kvantiteta
dirkac
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a chipper » 29.10.2009 12:21

Boljš 10 eu na uro, pa imet kr neki dela, kot pa biti drag in samo mazat in gledat mašino, kako sameva!
chipper
Pripravnik
Pripravnik

Naslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost