Tomos flexer 2008
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
Je že tako,da vsak hvali tisto kar ima.S tomosi se ukvarjam že več let,razen nekaj pomanjklivosti,ki sem jih odpravil sam pozneje pa tovarna,nisem imel večjih problemov.Ne pravim,da drugi motorčki niso dobri,samo nimam izkušenj z njimi in o tem ne morem sodit.Še dobro,da je več firm,ki proizvajajo razno razne motorčke in lahko izbiraš kar ti je po volji.
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

- Kraj: Ribnica 1310
Lepo,toplo vreme je zopet privabilo motorčke na plan.Moj -FLEKSAR-je bil že kar nestrpen,kdaj bo šel na cesto.Moram reč,da je idealna zadeva za krajše relacije,pa prikolico vleče z lahkoto.Naložim cca 150kg in povleče kot treba.Ne rabim hitrosti,rabim moč zato pa imam zadaj zobnik 28,ki je ravno pravšnji za take zadeve.Letos sta bila že dva na predelavi.Novejši imajo že drugačno ispušno cev-od valja do lonca-.Ni več tako zavita,ima pa še vedno premalo pretoka za ispušne pline.Opozorim naj še,da policija čedalje bolj kontrolira hitrost in je pazljiva na predelave,katere padejo v oči.( večji valji-beli-,razne ispušne cevi,vplinjači in športni filtri in pa očitno manjši zadnji zobčenik-22-.Še vedno sem mnenja,da je 45-50 km/h popolnoma dovolj za tak mopedek,če želiš več,kupi močnejšega,ki je za to namenjen.Čudim se,da nihče ne opiše svoje izkušnje,kako je predelal ali poboljšal svojga,Fleksarja.

več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

vem da ni avtomatik ipd, ampak vseeno
pri svojem apn 6, je 5 prestava ,brušen valj na 42,5, meteor bat, navrtanje izpuha, v kratkem pa nameravam menjati še zobnike na verigi in nižati glavo
pri raznih predelavah nisem zasledil nižanja glave, ki je dokaj enostaven postopek
pri svojem apn 6, je 5 prestava ,brušen valj na 42,5, meteor bat, navrtanje izpuha, v kratkem pa nameravam menjati še zobnike na verigi in nižati glavo
pri raznih predelavah nisem zasledil nižanja glave, ki je dokaj enostaven postopek
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

No moj tud ni avtomatik, ma pa 40L bat, spolirane kanale, resonančni izpuh ter menjan sprednji zobnik.
Aja pa še od nedavnega imam širše gume kot so homologirane - dost boljši oprijem
Mopek gre tam okrog ~70
Sicer pa nisi strojnik, če ne voziš kake nafrizirane mašine, pa čeprav ilegalno
Aja pa še od nedavnega imam širše gume kot so homologirane - dost boljši oprijem
Mopek gre tam okrog ~70
Sicer pa nisi strojnik, če ne voziš kake nafrizirane mašine, pa čeprav ilegalno
Zadnjič spremenil Relanium, dne 2.5.2010 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
- Relanium
- Strokovnjak

Razmišljam pa, če bi se dalo na kak način montirat blokado v koleno od uplinjača.... tako za expres vklop.
Zdaj mam tesnilo z manjšo luknjo ter 10 ključ pod sedežem ...2 minuti dela,
sam vseeno bi bilo bolje kaj kar se samo vklopi.
Zdaj mam tesnilo z manjšo luknjo ter 10 ključ pod sedežem ...2 minuti dela,
sam vseeno bi bilo bolje kaj kar se samo vklopi.
- Relanium
- Strokovnjak

Zakaj pa bi montiral blokado?Kupi si omejevalec obratov,ki ga priklopiš na črno žičko,ki je za ugasnit,stikalo pa montiraš na skrito mesto,jaz sem ga montiral pod luč,in ti motor ne bo šel več kot 45Km/h.Najbolj enostavna varianta in cenovno ugodna!---cca. 25eurov- 
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

grm659... napisal/-a:Zakaj pa bi montiral blokado?Kupi si omejevalec obratov,ki ga priklopiš na črno žičko,ki je za ugasnit,stikalo pa montiraš na skrito mesto,jaz sem ga montiral pod luč,in ti motor ne bo šel več kot 45Km/h.Najbolj enostavna varianta in cenovno ugodna!---cca. 25eurov-
kje si pa kupil ta omejevalec?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Poglej po internetu-omejevalec obratov-!Jaz sem ga kupil pri-SKUTERIST-u.Omenim naj,da na TOMOSIH,ki nimajo platin-NE-deluje,drugače pa normalno.Imaš več variant za nastavitev obratov-potenciometer in pozicije-a-b-c-d-e-f.Nastaviš kar ti najbolj ustreza-obrati-in če jih ima več kakor si nastavil,začne trokirat.Poglej na MOPED forumu,tam sem bolj detaljno opisal delovanje.

več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

grm659... napisal/-a:Poglej po internetu-omejevalec obratov-!Jaz sem ga kupil pri-SKUTERIST-u.Omenim naj,da na TOMOSIH,ki nimajo platin-NE-deluje,drugače pa normalno.Imaš več variant za nastavitev obratov-potenciometer in pozicije-a-b-c-d-e-f.Nastaviš kar ti najbolj ustreza-obrati-in če jih ima več kakor si nastavil,začne trokirat.Poglej na MOPED forumu,tam sem bolj detaljno opisal delovanje.
hvala za informacijo
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Tudi mene zanima omejevalnik obratov. To,kar je pokazal grm659..., na naši Vespi50 (l.1990) ne deluje ali pa ne znam priklopiti. Na plošči za magnetom nimamo platin. V navodilih piše, da je ta omejevalnik za motorje z zunanjim pick-up-om(ne vem kaj to praktično pomeni), kar naj bi imeli skuterji z variatorjem. Na Vespi je kit 115ccm( bat 57,5mm) in gre že s tretjo prestavo(od štirih) čez 85km/h, res preveč.
Lep pozdrav
Čiro
Lep pozdrav
Čiro
- čiro1950
- Strokovnjak

Naj še enkrat napišem,da omejevalec obratov-NE-deluje na mopedih,ki nimajo platin!!!Prodajalec mi je trdil,da deluje na vseh mopedih in ostalih 2-taktnih motorjih-potreboval sem ga za Fleksarja,pa ni delovalo,zato sem ga poklical in razložil kaj in kako ter,da ne deluje.Vzel sem več komadov in jih nato tudi vrnil prodajalcu,ki mi je vrnil kupnino in poštnino!Kako elektriko ima pa ATX ne morem reč,saj je vsaka serija imela drugačno.Ugrajevali so tisto kar so imeli takrat na zalogi!!!Na skuterjih vem,da deluje,pa čeprav nimajo platin.Poglejte malo po forumih,kjer je o tem marsikaj napisanga. 
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov