STROJNISTVO.com • Poglej temo - Protikadilski zakon

Protikadilski zakon

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a baklava » 6.11.2007 8:32

tomazkaranta napisal/-a:Ne nisem mislil tako.
Pač zakon je sprejet in ga je potrebno upoštevati.
Ampak žalostno je to, da se sedaj toliko govori o protikadilskem zakonu in kadilcih.
Na ostale, še bolj pereče stvari se pa enostavno pozabi in nihče nič ne naredi, da bi se tudi drugi bolj oz. enako pomembni zakoni tudi izvajali v praksi.

se strinjam :)

zakon kot zakon je realnost, druga stvar pa je izvrševanje teh zakonov....

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAMCI » 12.11.2007 21:38

Kdo bo plačal poslance, da bodo razpravlajli o zakonu, ki so ga sami sprejeli pred nekaj tedni?
Jaz svojga dnara ne dam za njihove norije!
Končno so sprejeli nek pametni zakon, zdaj pa bi ga spreminjali. Morali bi njih zamenjati!
SAMCI
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tulipancek » 13.11.2007 12:39

Nesem zagrizen kadilec, ob kavi pa paše cigareta.
ZAGRIZENI NEKADILCI SPOMLADI KO SE BOSTE MARTINČALI NA KAKŠNEM GOSTINSKEM VRTU RAJE IZGINITE NOTER NA SVEŽ ZRAK! :roll:
tulipancek
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a sevsekt » 18.12.2007 8:17

tulipancek napisal/-a:Nesem zagrizen kadilec, ob kavi pa paše cigareta.
ZAGRIZENI NEKADILCI SPOMLADI KO SE BOSTE MARTINČALI NA KAKŠNEM GOSTINSKEM VRTU RAJE IZGINITE NOTER NA SVEŽ ZRAK! :roll:

se podpišem pod to :)
sevsekt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Torn » 22.7.2008 23:26

No, ker je tema rahlo zamrla, me zanima kako se vam zdi protikadilski zakon po priblizno enem letu uporabe??

Sam osebno mislim, da smo precej na boljsem kot smo bili pred letom (mislim, da se s tem strinja tudi vecina kadilcev)...

lp
Torn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.7.2008 6:05

Po mojih izkušnjah ima zakon pozitivni učinek. Pripombo imam le na to, da bi v gostinstvu lahko imeli kadilske separeje s samopostrežbo. Kadilci so v povprečju postali dosti bolj vljudni do soljudi. Tudi na gostinskem vrtu se dogaja, da te neznan prišlek vpraša o možnosti kajenja, kar je pred sprejetjem zakona bila zgolj izjema.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krajnčan » 23.7.2008 6:52

Pozdravljeni,
protikadilski zakon je presegel vsa pričakovanja!
Sedaj so kadilci bolj zdravi, kot nekadilci; so več na svežem zraku ! :lol:
Ni lepše rožice na svet, kot je ta vinska trta...
Krajnčan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 23.7.2008 9:17

Kar se mene tiče, povem vsakemu v obraz to kar mu gre, lepo ali grdo. In me potem morda nekateri imajo za "zajebanega, težkega tipa".
Trdim pa, da bolj nekulturnih, neciviliziranih, egoističnih, pa še kaj, ljudi, kot so bili kadilci pred uvedbo zakona, ni. Tistih 5%, ki niso (bili) taki, naj mi oprosti. Sedaj je vsaj malo reda, in nam ostalim ni treba kar naprej vohat svinjarijo drugih.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a andrejnovi » 24.11.2009 10:46

No bolj fašističen kot je protikadilski zakon, ga že dolgo ni bilo, namreč prej je imel vsakdo pravico in možnost biti v lokalu kjer se kadi ali pa ne, sedaj so kadilcem to možnost odvzeli. V kraju kjer živim je vsaj 50 lokalov, pa pred uvedbo protikadilskega zakona sta bila le dva lokala, kjer ni bilo dovoljeno kaditi, pa verjemi vedno sta bila prazna, ni bilo vseh zagretih protikadilcev v tem lokalu, vsi so bili v kakšnem zakajenem baru.
No sedaj je že dosti časa mimo od uvedbe protikadilskega zakona in jaz sem tudi že opustil kajenje v tem času, pa prepričanja nisem spremenil, ta zakon je fašističen in vsi tisti ki mahate z zdravjem ostalih bi lahko ostali doma, ali odšli v lokal, kjer ni bilo dovoljeno kaditi, vendar ne dejmo zj...bat kadilce, da bodo morali bit zunej.

No da zaključim misel, pred štirinajstimi dnevi, sva bila s kolegom na pivi v enem baru, skupaj je bilo cca 15 gostov, temperatura zunaj cca 8 st C, v lokalu je bilo natanko 0 gostov, zunaj 15 gostov(cca 50% kadilcev), kelnarca bi pa bla tudi zunej, če je ne bi zeblo v tamalo. To je demokracija!!! boste kričali, ja demokracija fašizma, kjer zaradi lastnih želja prepričanj in egoizma kratiš pravice drugim. Prekleti nekadilci.
magnum357 napisal/-a:Kar se mene tiče, povem vsakemu v obraz to kar mu gre, lepo ali grdo. In me potem morda nekateri imajo za "zajebanega, težkega tipa".
Trdim pa, da bolj nekulturnih, neciviliziranih, egoističnih, pa še kaj, ljudi, kot so bili kadilci pred uvedbo zakona, ni. Tistih 5%, ki niso (bili) taki, naj mi oprosti. Sedaj je vsaj malo reda, in nam ostalim ni treba kar naprej vohat svinjarijo drugih.
sam sekirat se ne smeš, pa sploh ni problema. Kajenje je kot vreme, mi ne moremo vplivati nanj.
andrejnovi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 24.11.2009 10:53

Poleg zakona kjer so ukinili nalepke za avto en najboljših zakonov.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bobo 70 » 24.11.2009 12:14

magnum357 napisal/-a:Kar se mene tiče, povem vsakemu v obraz to kar mu gre, lepo ali grdo. In me potem morda nekateri imajo za "zajebanega, težkega tipa".

Vse lepo in prav, samo včasih je smrdelo po čikih, sedaj na kakšni fešti pa so te vonjave bolj izbrane :roll: :roll: :-?
bobo 70
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a andrejnovi » 24.11.2009 14:53

sej vas nihče ni silu na fešte, sami ste prostovoljno šli! Kadilce pa zdej na zrak teraste, da so lahko lokali prazni in nezakajeni.
bobo 70 napisal/-a:

Vse lepo in prav, samo včasih je smrdelo po čikih, sedaj na kakšni fešti pa so te vonjave bolj izbrane :roll: :roll: :-?
sam sekirat se ne smeš, pa sploh ni problema. Kajenje je kot vreme, mi ne moremo vplivati nanj.
andrejnovi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 24.11.2009 15:05

Ne vem, kje ti vidiš prazne lokale? Sam sem nekadilec in mi je ta zakon všeč. Lahko imam eno jakno za v lokal in eno za na faks. Prej to ni bilo mogoče, saj mi je jakna tako smrdela, da bi jo najraje kar zažgal.

Poleg tega pa ... sam pred tem zakonu nisem zasledil nobenega nekadilskega bara. Če pa so že imeli znak, da se ne sme kaditi pa ga tako ali tako ni nihče upošteval.

Govora je bilo tudi o lokalih z ločenim kadilskim in nekadilskim prostoru. V večini se je to izvajalo tako, da je ta dva prostora ločevalo le korito za rože, kar pa seveda ni bilo nikakršno preprečevanje dima v nekadilskem prostoru.

Sem pa za to, da se po lokalih naredijo kadilnice, torej čisto ločen zaprt prostor, kot ga že ima marsikateri lokal.
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 24.11.2009 16:05

andrejnovi napisal/-a: Prekleti nekadilci.

S tem svojim umotvorom si dokazal, da si fašist TI. !
Kako bi reagiral, če bi ti jaz v lokalu desetkrat prdnil pod nos, preden bi šel domov, bi se ti pa še posral v žep, da bi nesel smrad še domov in se ga brez pranja ne bi mogel znebiti. S TEM STE FAŠISTIČNI KADILCI MOTILI OSTALE, vaš smrad smo najprej morali povsod prenašati, pa še domov smo ga nosili. Razmisli.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mici » 24.11.2009 17:56

andrejnovi napisal/-a:No da zaključim misel, pred štirinajstimi dnevi, sva bila s kolegom na pivi v enem baru, skupaj je bilo cca 15 gostov, temperatura zunaj cca 8 st C, v lokalu je bilo natanko 0 gostov, zunaj 15 gostov(cca 50% kadilcev), kelnarca bi pa bla tudi zunej, če je ne bi zeblo v tamalo. To je demokracija!!! boste kričali, ja demokracija fašizma, kjer zaradi lastnih želja prepričanj in egoizma kratiš pravice drugim. Prekleti nekadilci.

tukaj je stlačeno vse bistvo
Vsi kadilci (ki jih jaz poznam, je pa to možno preslikati tudi na druge, ker je mogoče le 5% kadilcev, ki niso to kar bom napisal) so ene navadne pi*** egoistične, ki jih bolj brigajo njihovi cigareti kot njihovi sogovorniki oz. kolegi.
od nekadilcev se pričakuje, da bodo sledili kadilcemven na cigaret, od nekadilcev se pričakuje, da jih dim ne moti
če je kdo fašist, so to kadilci, ki izvajate nenehen teror nad nekadilci, pa se še zavedate ne.

in od vseh argumentov pa zmaga:
"nekadilci pa doma ostanite", prosim? kdo si zdaj kaj lasti in se gre "demokracijo"???
Mici
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov