epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Je že res, da je Mastercam precej preprost v primerjavi z drugimi CAM-i, ampak 5-osne obdelave so že v osnovi precej zahtevne. Jaz jih imam za bolj "umetniške", saj se pristopi k obdelavi od kosa do kosa lahko zelo razlikujejo.
Pri njih ni nekega recepta za obdelavo, tako, kot ga imamo dostikrat za 3D obdelave (Grobo: pocket, ostanki: restmill, fino: contour + shallow ali scallop). Za dobro sprogramirano 5-osno obdelovalno pot je potrebno precej dobro poznati program, zraven pa imeti včasih še malo sreče
Zanima me, na kaj konkretno se ta "retract" orientira. Če piše "+X", bi potem nekak sklepal, da bo odmaknilo samo po X-osi, al kako?
Ja, že dela, vidim, da je ta zavihek "Gauge check" namenjen prav temu (vsaj kolk sem do zdaj nagruntal).
Pri tej iz "Advenced multiaxis" pa sem probaval nekaj pod "Tool axis control",ampak če nastavim, da jemle sredino, mi gre po sredini, če pa dam varianto "at radius", mi ga pa poravna, ampak gre orodje toliko niže, kolikor je radius rezkarja. Če vzamem pa navadni palični rezkar z ravnim dnom, mi ga pa poravna in seveda ne gre v globino. A tako to pač je, al se da še kje nastavit to?

pkrzic napisal/-a:Živijo,
tega še nisem doživel.
Meni normale vedno lepo obrne.
Možno je, da gre za BUG v verziji Mastercam HLE, ali pa je kaj narobe s samo površino.
Glede tega ni neke hitre rešitve. Morda bi poskusil odtrimati površino, druga varianta je, da jo izvoziš kot IGES ali STEP datoteko (samo to površino) in nato na novo uvoziš (s tem se morda znebiš morebitnih napak, če le-te obstajajo), tretja opcija je poskusiti to izvesti v industrijski verziji Mastercama.
LP
Primož

hartan napisal/-a:Torej če aktiviram "Change normal" in se postavim na željeno površino, bo pokazalo normalo obrnjeno v smer, v katero je dejansko obrnjena. Ko pa kliknem na ravnino, pa bo obrnilo normalo na drugo stran.
hartan napisal/-a:Če v datoteki "7_SWARF_5AX_AUGER.MCX" poskusim narediti enako obdelavo kot je v originalu, mi orodje začne delati s spodnje strani, čeprav so te normale enake, kot v originalu, saj normal ne spreminjam, samo parametre obdelave, ki jo naredim na novo. V originalu začne orodje z obdelavo, kot kaže slika:

hartan napisal/-a:Kaj pa pomeni to "Deviation" okno, ki se pojavi pri regeneraciji operacije, če jo nastavim na 4 osno?

Vrni se na Ostali programski paketi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov