epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Gregor P napisal/-a:Pozdravljeni. Ker vem da Vas je tukaj precej strokovnjakov imam nekaj vprašanj. Postaviti nameravam prosto stoječ zalogovnik za sekance dimenzije 4x4m x 3-4m višine. Ker pa ta zadeva stoji 23m od hiše pa potrebujem transporter, ki bi materijal spravljal v majnši 1.5m3 zalogovnik, ki je v hiši. V mislih imam takšen transporter kot je na nakakdalni za seno seveda precej majnši(širine 20-25cm višine pa tam 10cm). Ker je zadeva precej dolga pa ne vem ali so verige od nakaldalne ali pa od trosilca dovolj močne. Pozna kdo kakšno drugo rešitev pa kakšen pogon naj vzamem? Motor pa mora bit enofazni.

Ne bo ti uspelo na tak način. Silos ne sme biti koničen, se bo naredil obok. Po vsem dnu ne moreš vleči transporterja, sekanci imajo svojo težo in preveč pritiskajo navzdol.da imam odjem in transport vse v enem

S tem se ni treba truditi.Namesto polža lahko uporabiš tudi hidr. cilinder
Jaz sem pa bil vedno prepričan, da je odvzem in doziranje materjala večji problem, kot pa transport.brez panike naj te ne skrbi kako bodo sekanci padali na transporter. To je enostavno rešljiv problem.

Gregor P napisal/-a:Pozdravljeni ali kdo ve kje dobiti polžnico(brez osi samo spiralo). Meni jo je eden prodajal za 100evrov po metruali kdo ve za cenejšo?

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov