STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri varilni aparat kupiti

Kateri varilni aparat kupiti

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Renato Pahor » 12.3.2010 21:15

Glede na vaše potrebe je za vas idealen izvor Kemppi KempactMig 2530. Več lahko najdete na http://www.virs.si/sl/novosti

lep pozdrav
šlosar napisal/-a:Zdravo
Poizkusi malo pobrskati, na to temo je postavljeno mnogo vprašanj in tudi odgovorov. Najprej se odloči kaj boš kupil, vsaj približno, nato pa postavi vprašanje!. Vedno se vse vrti okoli denarja in ne kaj potrebuješ. V kolikor finance niso problem kupi Froniusa, drugače pa neko cenovno nizko zadevo iz vzhoda. Zakaj takšen odgovor?. Enkrat kupuješ nizkocenovni Iskrin aparat, v naslednjem prispevku bi pa kupil 350 S Varstroj. Med aparatoma je velika razlika, tako cenovna kot po zmogljivosti. Same tehnične karakteristike so pa vsem dosegljive, samo malo je treba pobrskati. Predlagam ti, da pokličeš v omenjeni podjetji, kjer ti bodo radi predstavili svoje izdelke. Na kratko iz prve roke. Iskrin stroj je primeren za vsa manjša dela, tudi obrtniška, Varstrojev 350 Synergic primeren za "resna" dela, tudi nekaj ur neprekinjenega varjenja. Gorilnik je dimenzioniran glede na moč aparata, mogoče bi bilo pametno pri 350 Varstroju dokupiti "lažji" gorilnik, obstoječi v kompletu je namreč predviden za max moč,( za lažja dela ni primeren, zaradi teže) pa tudi malo prekratek je. Torej če želiš kupiti stroj za dolgo obdobje in ki bo pokrival širok spekter, kupi Varstroj 350 Synergic. Še nasvet, kupi varilni aparat od preverjenega izdelovalca, kateri ti omogoča dolgoletni servis in tehnično pomoč.

Kaj pa rabljen varilnik?
VIRS
Renato Pahor
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Technician » 10.4.2010 8:00

Prosim za vaše mnenje o tem varilniku:

http://www.varstroj.si/index.php/varmig ... ermig.html

Uporabljal bi ga za malo bolj resen hobi. Max. 4h/dan (občasno) za varjenje konstrukcij iz tankostenskih cevi.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 10.4.2010 11:51

http://www.varstroj.si/index.php/varmig-1800.html

Ta je več kot odličen za bolj resen hobi!!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 10.4.2010 15:20

čopi napisal/-a:http://www.varstroj.si/index.php/varmig-1800.html

Ta je več kot odličen za bolj resen hobi!!

Verjamem, da je ok, vendar iščem 3F mašino. Ta, o katerem sprašujem ima tudi ugodno ceno. Cca 740€ bi me naj stal.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 10.4.2010 17:58

Razmišljaš pravilno ker monofazen aparat je sranje ne glede na znamko.Sam bi raje vzel 280A supermig ker boš sigurno kdaj varil tud 8-10mm in ti bo zmanjkalo moči.Že 280A je glih za glih pri 10mm.Seveda je problem cena kot vedno. :(
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 10.4.2010 19:33

Kakšno debelino pa je max. mogoče variti z 230A? Kvalitetno variti, seveda.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 10.4.2010 22:19

za debelejše kovine je bolje da imaš aparat za elektro obločno varjenje(elektrode). Če variš z mig/mag rabiš aparat z veliko amperaže ki je posledično dražji. Svetujem ti da imaš varilca mig/mag nekje do 180A, s tem variš lahko vse pohištvene profile itd. za varjenje debelejših materialov pa si nabavi aparat za varjenje z elektrodami, ki so zelo poceni. lahko si nabaviš mig-mag z 300A ampak se moraš prej vprašat ali boš res varil debelejši materjal, ker če misliš variti debelejši material enkrat ali dvakrat letno se ti to nikakor ne izplača plus tudi če imaš aparat z 300A imaš še vedno večjo omejitev varjenja debelih materijalov kot če imaš aparat z 200A za varjenje z elektrodo
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 11.4.2010 7:40

Čopi, z vsem kar si povedal se strinjam. V delavnici imam 3F 300A varilni usmernik, za moje potrebe prava zverina, vendar pa je elektrodno varjenje raznih konstrukcij zoprna zadeva zaradi čiščenja varov pred barvanjem. Zato sem se odločil, da nabavim še MIG/MAG. Že dalj časa iščem nekaj kvalitetnega in po ugodni ceni. Ne maram pa 1F varilnikov ker, kadar se lotim varjenja hočem, da zadeva "laufa" ne, da vmes čakam, ker se trafo neprestano pregreva...

Trenutno imam možnost nabaviti tega, ki sem zgoraj prilimal link in mislim, da je dober stroj za ta denar. Me pa zanima še mnenje koga, ki ga uporablja.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 11.4.2010 21:13

varilni aparat ki si ga zgoraj omenil je odličen, napisal si da boš zadevo uporabljal za hobi, jaz si hobi razlagam tako da kar delaš delaš zate in nimaš od tega dobička, zato sem ti tudi napisal kar sem ti, če pa misliš varit in s tem tudi kaj zaslužit potem pa itak da rabiš malo boljšo zverino!! potem bi jaz razmišljal o varilcu mig mag 300-350A
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Renato Pahor » 12.4.2010 7:09

Pozdravljeni,

Sam imam na področju varjenja in rezanja veliko izkušenj. Narava mojega poklica in dela je takšna, da sem imel možnost videti praktično vse tipe proizvodnje (lahka in težka industrija, barvne kovine,...) ter podrobno spoznati vse varilne postopke.
Zato ob prebiranju vsebine foruma na temo "kateri varilni aparat kupiti" težko ostajam ravnodušen. Najbolj me moti to, da se tisti, ki nekomu nekaj priporoča, pod svoj nasvet oziroma prispevek ne podpiše.

Ta forum bo dober tako dolgo, dokler bodo njegove vsebine kvalitetne in dokler bodo tistemu, ki jih bere, v pomoč. Vso spoštovanje tistim, katerih vsebine prispevkov so kakovostne in kompetentne. Mislim predvsem na izmenjavo izkušenj.
Nasveti, da se za varjenje debelih pločevin priporoča varjenje z oplaščeno elektrodo in pisanja o eno ali trifaznih aparatih so stvari, ki naj ne bi imele "svetovalne narave", saj lahko tistega, ki opremo nabavlja zapeljejo v nabavo neustrezne opreme.
Predlagam, da tisti, ki nabavljate varilno opremo, pokličete katerega od ponudnikov. Tudi sam sem predstavnik enega od teh in večina nas bo potencialnemu kupcu pomagala rešiti problem ter mu priporočiti optimalno opremo, postopek, itd...
Veliko o varjenju, postopkih in opremi lahko preberete tudi v rubriki ABC varjenja na spletnem naslovu http://www.virs.si/sl/abc-varjenja. Stran bo prav gotovo marsikomu v pomoč pri izbiri ustrezne opreme.
Lahko tudi poklilčte na tel. 02/5742445 in naši strokovnjaki s področja varjenja in varilni inženirji Vam bomo z veseljem pomagali.
Moj namen nikakor ni kogarkoli žaliti ali omalovaževati katerikoli prispevek na tem forumu. Sem pa mnenja, da bi se tisti, ki nekomu nekaj priporoča ali svetuje pod svoj prispevek podpisal s svojim polnim imenom in po možnosti pustil še kak svoj kontakt za primer, da je koga "nahecal".

Veliko užitkov v varjenju!

Renato Pahor
(041 383 176)
VIRS
Renato Pahor
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Technician » 12.4.2010 7:18

"..potem bi jaz razmišljal o varilcu mig mag 300-350A."

Ja, saj ne rečem, da ne razmišljam, vendar je moje razmišljanje o tem brez finančne podlage.. :cry: :wink:
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 12.4.2010 9:49

Pahor Renato
Razumem da ti šef odšteje plačo tudi glede na število prodanih artiklov.Ne razumem pa, da taisti član govori o kvaliteti prispevkov in foruma nasploh obenem pa objavi vsega pet prispevkov in še te se bere kot prikrita reklama.Mimogrede sam nisi dal nobenega nasveta razen linka do tvoje firme.Povej nam zakaj nebi uporabljal opl. elektrod mogoče pa vari zunaj sredi Vipavske doline in povej nam še kaj o 1 in 3 faznih aparatih da bo debata postala strokovna in na nivoju vaše firme ker ABC varjenja je ......
PS. obstajajo tudi druge firme aparatov kot tiste ki jih vi prodajate v vaših koncih npr.Var.....ki je bila nekoč skupna firma veliki večini lastnikov sedanjih d.o.o.jev sedaj je pa konkurenca.Jebi ga tako pač je.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 12.4.2010 10:50

Kouter, takih se najbolj prime "ignore" varijanta. Jaz sem jo uporabil.

Meni se tudi zdi zanimivo, kako vsi podcenjujoče govorijo o elektrodnem varjenju. Nek strokovnjak (beri: trgovec tipa R.P.) za varilno tehniko me je ob omembi, da nameravam kupiti MIG/MAG, da pa zdaj vse varim elektrodno, vprašujoče pogledal in vprašal: "Pa znate variti z Mag-om?" He he he.. sem si mislil svoje in ga prepustil njegovim dvomom.
Kvalitetno ROV varjenje je lahko precejšna umetnost...
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 12.4.2010 11:03

Pustimo se presenetiti mogoče nam bo pa g.Pahor napisal še kaj drugega kot reklame in nam odprl oči glede varjenja.Komaj čakam kakšno koristno info.ker se baje učimo celo življenje.
PS. kako si uporabil ignore varijanto potreboval bi jo za kar nekaj oglaševalcev.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 12.4.2010 13:33

"PS. kako si uporabil ignore varijanto potreboval bi jo za kar nekaj oglaševalcev."

Obstaja več "ignore" variant:

1. Za oglaševalce tipa Koch: Sploh ne preberem.
2. Za oglaševalce tipa R.P.: Preberem, ko pa vidim, da je edino sporočilo posta to, da naj pridem k njim, ker o vsem največ vedo in imajo najboljšo robo, si mislim svoje in molčim.
3. Za "forumaše" tipa Vpecenko: Ko zagledam njegov post, računalnik ugasnem in za vsak pimer iz vtičnice izpulim napajalni kabel.. nikoli ne veš oz. zihr je zihr... :o
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov