STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pretvorba solid edge v autocad (dft-dwg)

Pretvorba solid edge v autocad (dft-dwg)

Moderator: -M-

Pretvorba solid edge v autocad (dft-dwg)

OdgovorNapisal/-a mib » 19.4.2010 6:06

Pozdravljeni,
pri pretvorbi dft-dwg se mi pojavlja težava z nastavitvijo prikaza barve linije v autocadu glede na debelino linije v se-ju. Vse linije se da nastaviti razen kotirne črte in srednjice.Če pogledam pod nastavitve styles mi srednjico in kotirno črto jemlje iz nastavitev za dimension style. Znotraj dimension styla je tudi nastavitev za izgled detaila in prereza, katere nastavitve pa mi upošteva. Karkoli nastavljam za kotirno črto, zmeraj mi v dwg-ju izriše črno/belo. Prav tako se ne more nastaviti besedilo. Poskusil sem tudi tako, da sem č/b izbrisal iz seznama barv, pa nič. A se da tu kaj narediti?

lp
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a sven » 19.4.2010 7:07

Na pretvorbo v dwg/dxf ne vplivajo nastavitve v style. To so nastavitve za prikazv SE-ju. Za dwg/dxf se nastavlja v options za ta format. Torej:
1. save as->dwg/dxf...odpre se SaveAs okno. Ne še kliknit na Save.
2. v tem oknu se klikne najprej na gumb Options (spodaj levo)
3. v novem oknu potem lahko nastavite tip črt, barvo v zvezi z debelino črte, fonte, šrafuro,...
4. če še teh sprememb niste nikoli delali, potem je v zadnjem koraku potrebno izbrati še Create a new configuration file. Kliknete na gumb Copy To in vpišete novo ime za konfiguracijski file. Pri naslednjih odprijanjih dwg/dxf in shranjevanjih v dwg/dxf bo potem program uporabljal ta novi konfiguracijski file.

Če po teh navodilih še vedno ne bo šlo, dodajte še kakšen opis ali pa pišite v ITS.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 19.4.2010 8:23

Konfiguracijski file imam, težava je v tem, da debeline za kotirno črto in srednjico enostavno ne prepozna. Npr. vse debeline črt nastavim na 1, se pravi na rdečo barvo, nato mi v dwg.ju vse linije izriše v rdeči razen kotirnih črt in srednjice, ki sta črno/beli. Kolikor vem pa se debelina črt za kotirne črte nastavi samo v dimenson style. težava je v tem, da se v autocadu glavna črta ponavadi izrisuje v črno/beli kotirne pa v drugi barvi, da lahko nastaviš printanje. Saj druge barve me pa niti nebi motile.

lp
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 19.4.2010 9:56

Mapiranje kot v dwg barve je vodeno direktno iz konfiguracijske datoteke. Zato je potrbno editirat to datotekoe; žal ni mogoče preko Options v SE.
1. z urejevalnikom besedil (notepad,...) je potrebno odpreti konfiguracijsko datoteko (recimo seacad-test.ini oziroma tisto, ki jo uporabljate).
2. v tej datoteki poiščite vrstico Export Annotation Color.
3. ta možnost je nastavljena na barvo 7, zato imate vedno črno/beli prikaz kot. To vrednost spremenite iz 7 na 1. Shranite ustrezno spremenjeno datoteko in ponovno odprite SE.
4. ko boste sedaj shranjevali v dwg format, bodo tudi kote dobile rdečo barvo.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 19.4.2010 10:32

E, to pa ja! :P

Najlepša hvala!
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter